Tunceli Valisi: Terör Örgütü Turizm Yatırımlarına Engel Oluyor - Son Dakika
Güncel

Tunceli Valisi: Terör Örgütü Turizm Yatırımlarına Engel Oluyor

Tunceli Valisi: Terör Örgütü Turizm Yatırımlarına Engel Oluyor

Tunceli'de 'Avrupa Ortak Okul Projesi' kapsamında 'Çemberimde Gül Oya' el sanatları sergisi açıldı.

25.04.2016 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceli'de 'Avrupa Ortak Okul Projesi' kapsamında 'Çemberimde Gül Oya' el sanatları sergisi açıldı. Sergide, 81 ile ait kültürel değerler yansıtıldı. Tunceli Valisi Osman Kaymak, kentin alternatif turizm açısından önemli bir yer olduğunu belirterek, "Ancak terör örgütü bunu istemiyor, ilimize kimse gelmesin diye büyük bir gayret içine girmişler. Terör örgütü buraya turistlerin gelmesine, turizm yatırımlarının yapılmasına izin vermiyor, engel oluyor. Ama bunu halkımızla birlikte engelleyip terörü bitireceğiz" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (YEĞİTEK) tarafından yürütülen 'Avrupa Ortak Okul Projesi' kapsamında, 'Çemberimde Gül Oya' adlı sergi Vali Osman Kaymak tarafından açıldı. Sergide 81 ile ait resim ve kültürel el sanatları sergilenerek halka tanıtıldı. Sergide, Tunceli'nin kaybolmaya yüz tutmuş gelenek, görenekleri, el sanatları, efsaneleri, tarihi eserleri de yer aldı. Sergiyi gezip Tunceli'ye ait değerlere ilgiyle inceleyen Vali Osman Kaymak, ilin yöresel yemeklerini de tattı. Tunceli'nin gerçekten tarihi ve kültürel zenginliklerle dolu bir kent olduğunu dile getiren Vali Kaymak, "Sergide, Türkiye'nin bütün illerinden hanımların işledikleri yok olmaya başlamış değerler sergileniyor. Bu sergi Türkiye'nin 81 vilayetini geziyor. İlimizde de bu sergiyi açmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Burada her vilayetin kendine özgü değerleri, el işlemelerinin yanı sıra Tunceli'nin de kendine özgü değerlerini sergilemekten büyük gurur duyduk. Tüm Tunceli halkını bu sergiyi gezmeye davet ediyorum. Bugün 81 vilayet buraya gelmiş sayıyoruz, onları misafir ediyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" dedi.

Serginin ardından kent merkezinde bir taksi durağına giden Vali Osman Kaymak ile İl Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, taksicilerin sorunlarını dinleyip sohbet etti. Vali Kaymak, Tunceli'nin alternatif turizm bakımından Türkiye'de bir numara olan iller arasında yer aldığını belirterek, "Bizler Tunceli için bir şeyler yapmak için 24 saat gayret içersindeyiz. İlimize yeni insanlar gelsin ve vatandaş rahat etsin, turizm gelişsin diye büyük çaba içindeyiz. Ancak terör örgütü bunu istemiyor, ilimize kimse gelmesin diye büyük bir gayret içine girmişler. Ama bunu halkımızla birlikte engelleyip terörü bitireceğiz. İlimiz tam bir saklı cennet, çok güzel ve muhteşem bir doğası var. El değmemiş, dokunulmamış bir doğa. Herkes buraya Türkiye'nin İsviçre'si diyor hem yazın hem kışın farklı güzellikler barındıran bir ildir Tunceli. Ama terör örgütü buraya turistlerin gelmesine, turizm yatırımlarının yapılmasına izin vermiyor, engel oluyor. Bizler her şeye rağmen Tunceli ilimizi alternatif turizm merkezi yapmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz" dedi.

- Tunceli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tunceli Valisi: Terör Örgütü Turizm Yatırımlarına Engel Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Muş Valisi Avni Çakır, üs bölgesinde görev yapan güvenlik güçleriyle iftar yaptı
    21:58 Muş Valisi Avni Çakır, üs bölgesinde görev yapan güvenlik güçleriyle iftar yaptı

    Muş Valisi Avni Çakır, Şehit Jandarma Üsteğmen İsmail Moray Üs Bölgesi'nde görevli güvenlik güçleriyle iftar yaparak, zorlu şartlarda görev yaptıklarına şahitlik ettiğini ve onlardan gelecek yerel seçimlerde desteklerini istedi.

  • Diyarbakır Eğil ilçesinde iftar programı düzenlendi
    21:57 Diyarbakır Eğil ilçesinde iftar programı düzenlendi

    Eğil Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanında düzenlenen iftar programına birçok vatandaş katıldı. Programda, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri, Eğil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili, AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve sivil toplum kuruluş temsilcileri de yer aldı. İftar programı dualarla sona erdi.

  • Ömer Çelik: Cumhur İttifakı, birlik ve beraberlik içinde size hizmet etmek için gün sayıyor
    21:51 Ömer Çelik: Cumhur İttifakı, birlik ve beraberlik içinde size hizmet etmek için gün sayıyor

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Pozantı ilçesinde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, Cumhur İttifakı'nın birlik ve beraberlik içinde hizmet etmek için gün saydığını belirtti. Çelik, muhalefeti eleştirerek, birbirlerine ağır laflar söyleyenlerin artık bir araya gelemeyeceğini ve ülkeye verebilecekleri bir şeyin olmadığını ifade etti. Ayrıca, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in darbe açıklamalarına tepki gösteren Çelik, gençlerin demokrasi, siyaset, bilim ve teknolojiyle yan yana olması gerektiğini vurguladı.

  • Eyüpsultan'da kaçırılan T.C'nin ölümlü kaza görüntüleri ortaya çıktı
    21:46 Eyüpsultan'da kaçırılan T.C'nin ölümlü kaza görüntüleri ortaya çıktı

    İstanbul Eyüpsultan'da yaşanan ölümlü kazaya ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Anne Eylem Tok'un olay yerine gitmesi ve kaçış planı yapması görüntülendi. Baba Bülent C.'nin ifadesiyle çelişen görüntüler de dikkat çekti. Polislerin T.C'nin Amerikan pasaportunu incelemesi de kameraya yansıdı. Olayın ardından Mısır'a kaçan şüphelilerin ABD'ye gittikleri tespit edilmişti.

  • Van'da torbacılara yönelik operasyon: 29 şüpheli hakkında işlem yapıldı
    21:45 Van'da torbacılara yönelik operasyon: 29 şüpheli hakkında işlem yapıldı

    Van'da gençlerin yoğun bulunduğu alanlarda düzenlenen operasyonlarda 29 şüpheli hakkında işlem yapıldı. Operasyonlarda toplamda 242,96 gram esrar, 50,66 gram sentetik uyuşturucu, 14,19 gram sentetik kannabinoid, 2,81 gram eroin, 48 uyuşturucu hap ve 7 sentetik ecza ele geçirildi. Gözaltına alınan 29 şüpheliden 9'u uyuşturucu ticareti yapmak/uyuşturucu madde nakletmek suçundan, 20'si ise uyuşturucu madde kullanmak suçundan işlem yapıldı.


Advertisement