Tunceli Yol Açıldı, Mahsur Kalan Başkana Ulaşıldı - Son Dakika
Güncel

Tunceli Yol Açıldı, Mahsur Kalan Başkana Ulaşıldı

Tunceli Yol Açıldı, Mahsur Kalan Başkana Ulaşıldı

Yolu kapalı köye giden CHP il başkanı ile onu aramaya giden partililerden haber alınamıyor (EK) 2)Yol açıldı, mahsur kalan başkana ulaşıldı CHP Tunceli İl Başkanı Hüseyin Zeytin, gittiği Sin Köyü'nün yolunun kardan kapanması nedeniyle 48 saat mahsur kaldığı köyde yolun Özel İdare ekipleri tarafından açılmasıyla kurtarıldı.

09.01.2015 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yolu kapalı köye giden CHP il başkanı ile onu aramaya giden partililerden haber alınamıyor (EK)

2)Yol açıldı, mahsur kalan başkana ulaşıldı

CHP Tunceli İl Başkanı Hüseyin Zeytin, gittiği Sin Köyü'nün yolunun kardan kapanması nedeniyle 48 saat mahsur kaldığı köyde yolun Özel İdare ekipleri tarafından açılmasıyla kurtarıldı. Dün gece köye giden partililerle birlikte Tunceli'ye dönen Zeytin, partisinin il binasında açıklama yaptı. Sin köylülerinin bir sıkıntı nedeniyle salı günü kendisinin arandığını belirten Zeytin, bu nedenle köye gittiğini belirterek, şunları söyledi: "Ben giderken kar hafif yağıyordu daha sonra şiddetini arttırdı ve elektrikler kesildi. Köy karanlığa gömüldü ve köyden çıkamadım, mahsur kaldım. Elektriklerin kesilmesiyle telefonlar çalışmadı GSM operatörleri de elektrik olmadan çalışmıyor. Çünkü vericilerin enerjisi olmayınca cep telefonları devre dışı kalıyor. Durum böyle olunca kimse ile iletişim kuramadım. İl yönetimindeki arkadaşlar 24 saat boyunca bana ulaşamadıkları ve irtibat kuramadıkları için endişe etmişler. İl yönetiminden arkadaşlar ve gençlik kolları üyesi arkadaşlarımız gece yarısı yola çıkarak uzun bir yürüyüşün ardında sabah saat 03.00 sularında köye ulaştılar. Daha sonra da sabah saatlerinde Özel İdare ekipleri gelip köy yolunu açtılar ve bende il merkezine döndüm. Bir gerçek bu durumda ortaya çıkıyor. Devlet eskiden bir şekilde hizmet götürüyordu köylerimize, elektrikler kesilince anında arızalar gideriliyordu ama şimdi özelleştirilen elektrik kurumu taşeron ile çalışıyor arızalar giderilmiyor. bakımlar yapılmıyor. ve 5 gündür Dersim ilimizin büyük bölümüne elektrik verilmiyor ve köylerdeki hastalar vatandaşlar bu durum karşısında inanılmaz bir mağduriyet yaşıyor kimsede bu duruma el atmıyor."

CHP İl Başkanı Zeytin, Tunceli'de 5 gündür köy yollarının büyük bölümünün kapalı olduğunu ve elektrik verilemediğini belirterek, köylülerin acil hastalarını hastanelere ulaştıramadığını söyledi. Zeytin,

"Ben CHP İl Başkanı olarak Sin Köyü'nde mahsur kalmasaydım beklide hala o köy yolları açılmayacaktı. Sağ olsun arkadaşlarımız telaş etti ve konu basına düştü. Bu nedenle yetkililer olaya el atarak köy yolunu açtı, yani basın yazmasa kimseni ruhu duymayacaktı. Hükümet ilimize farklı gözle bakıyor, taraflı bakıyor. Ödenek verilmiyor başka illere verilen ödenek ve imkanlar ilimize verilmiyor. Bir iç Anadolu kasabasına verilen ödenekten daha az ödenek veriliyorsa Özel İdare burada hizmet yapamaz yolları açamaz tabii ki. Yani basın yazmasa benim durumum duyulmasa beklide kimse hiç ilgilenmeyecekti" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tunceli Yol Açıldı, Mahsur Kalan Başkana Ulaşıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement