Tuncelili Vatandaştan Bahçeli'ye: Dedemize Küfredemezsin - Son Dakika
Güncel

Tuncelili Vatandaştan Bahçeli'ye: Dedemize Küfredemezsin

Bahçeli, Tunceli ziyaretinde valilik önünde açıklama yaparken vatandaşlardan biri "Dedemize misafir gelip dedemize küfredemezsin" diye bağırdı.

29.11.2014 09:20  Güncelleme: 10:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP lideri Bahçeli, Tunceli merkeze 3 Km mesafedeki valilikte Elazığ ve Malatya'dan gelen partililerine seslendi. Bahçeli, esnafın tepkisi ve cemevi yetkililerinin "Özür dilemeyecekse gelmesin" mesajı üzerine programını iptal etti.

MHP lideri Devlet Bahçeli, tartışmalara neden olan Tunceli ziyareti yine tartışmalarla son buldu. Başbakan Davutoğlu'nun Dersim katliamı için özür dilemesini "Seyit Rıza teröristtir ölenler de haindir" sözleriyle değerlendiren Bahçeli, Başbakan'ın "Bu sözleri Tuncelilere söyleyemezsin" iddiası üzerine dün Tunceli'ye bir ziyaret gerçekleştirdi. Önceki akşam Elazığ'a giderek orada kalan Bahçeli dün sabah da Malatya ve Elazığ'dan partililerinin katıldığı bir araba konvoyuyla Tunceli'ye doğru yola çıktı. Ancak günler öncesinde Bahçeli'nin kentlerine gelişini protesto eden Tunceliler, dün sabah da kepenklerini açmayarak protestolarına devam etti.

KÖPRÜYÜ BİLE GEÇEMEDİ

Kentte küçük çaplı gerginlikler olurken, Bahçeli'nin konvoyu Tunceli merkeze 3 kilometre mesafedeki Yeni toplu konutlar ve askeri kışlanın da bulunduğu bölgedeki Tunceli valiliğini ziyaret etti. Burada beraberinde gelen partililere seslenen Bahçeli konuşmasına birlik beraberlik mesajlarıyla başladı ancak konuşmasının sonunda Dersim katliamında idam edilen Seyit Rıza'ya 'terörist, olaylarda katledilen Tuncelilere de 'hain' dedi.

"DEDEMİZE KÜFREDEMEZSİN"

Bahçeli'nin bu sözlerine valilik önündeki bir vatandaş, "Dersim halkı onuruna sahip çık", "Dedemize misafir gelip dedemize küfredemezsin" diye bağırdı. Yine Bahçeli'nin valiliğe girişi sırasında "Bahçeli bu topraklara giremez" diye slogan atıldı. Ülkü ocaklarından gençler slogan atanların üzerine yürüyünce polis araya girdi. Slogan atan insanlar gözaltına alındı.

ZİYARET 1 SAAT SÜRDÜ

Valilik ziyaretinin ardından esnaf ziyareti yapmayı ve cemevine gitmeyi planlayan Bahçeli, esnafın kepenk kapatması ve cemevi yetkililerinin de 'özür dilemeyecekse gelmesin, istemiyoruz' mesajı üzerine bölgeden ayrılarak cemevi ve esnaf gezisini iptal etti. Bir buçuk saat Tunceli'de kaldıktan sonra merkeze giremeden ayrıldı. Polis ise valiliğe yürümek isteyen kent konseyine biber gazıyla müdahale etti. Böylece dün saat 11 sıralarında Tunceli valiliğine ulaşan Bahçeli saat 12:20 'de de kentten ayrıldı.

POLİSTEN 'KENTİ HEMEN TERK EDİN' ANONSU

Bahçeli valiliğe gelmeden önce kent konseyi adı altında örgütlenen partiler ve sivil toplum örgütleri pankartlarla valiliğe yürüdü. Valiliğe yürümek isteyenlere polis müdahalede bulunurken ülkücüler Tunceli valiliği önünde selfie yaparak hatıra fotoğrafı çekti. Bahçeli'nin konuşması sırasında valilik önünde diğer illerdeki teşkilatlardan gelen ülkücüler, polisler ve gazeteciler bulundu. Sivil halktan kimsenin olmaması dikkat çekti. Bahçeli'nin ayrılmasından sonra diğer illerden gelen ülkücülerin hemen Tunceli'yi terk etmesi konusunda polis uyarıda bulundu.

OLAĞANÜSTÜ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Bahçeli'nin ziyareti boyunca olağanüstü güvenlik önlemlerinin alınması dikkat çekti. Tunceli'nin girişinde polis yol boyunca güvenlik önlemi aldı. Özel Tim, Jandarma, Panzer ve tomalar yolda nöbet tuttu. Termal kameralarla inceleme yapıldı. Kente girişte kimlik sorgulaması, GBT yapıldı. Tunceli'de jandarma ve askerin yanısıra 800 polis görev yaparken çevre illerden bir o kadar daha polis getirildi.


## 6729681##


Tuncelili Vatandaştan Bahçeli\'ye: Dedemize Küfredemezsin
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Tuncelili Vatandaştan Bahçeli'ye: Dedemize Küfredemezsin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (36)

  • HAZAL: SANKİ FELLUCEYE GİTMİŞ BU KADAR BÜYÜTÜYORSUNUZ ZATEN POLİSİN HİMAYESİNDEN ÇIKMAMIŞKİ ADAM YERİNE KOYUYORSUNUZ BU KÖPEKİ 31 35 Yanıtla
  • SELAM DERSİM: Nihayet tunceli kendi özüne sahip çıktı. Bahçeli ve elazığdan malatyadan topladıkları , polis destekli ancak valilik binası sınırlarında kendi konuştu kendi dinledi. ZİHNİYETİNİZİN BU TOPRAKLARDA YERİ YOK OLAMAZ. GELİRKEN SALLANA SALLANA KORUMALARLA GELDİNİZ AMA GİDERKEN O KADAR HIZLI KAÇTINIZ Kİ BİRBİRİNİZİ EZDİNİZ. Övgüler yağdırdığınız iş-it bile( iş-it köpekleri , destekleyen devletlerin assubay seviyesinde askeri birlikleri) kaçarken sizin o kadar hızla kaçmanız normal. Birilerini değiştirmekten , ikinci sınıf görmekten vazgeçin. Çok istiyorsanız biz de KÜRT kelimesini ırk bazında kullanmıyoruz. Gelin hepiniz KÜRT olun ne olacak. Biz kürt kelimesini ırk anlamında kullanmıyoruz. İNANDINIZ MI? Zaten bizde sizin bu palavralarınıza inanmıyoruz. 31 25 Yanıtla tatar: helal olsun sana dersim seyit rıza benim dedi seyit rıza biziz dedi bu yakışırdı bunu yaptı 7 5
  • iso 14: Allah bu coğrafyadan mhp ve görüşlerini eksik etmesin, amin. . . . . 37 18 Yanıtla
  • haluk: Devlete isyan eden haindir kardesim ..o kadar... 27 26 Yanıtla
  • İSLAHİYE: Gelin aklınızı başınıza alın. Kürd rüzgarı önünde duramazsınız. Kendini kürt hisseden herkes kürdtür. Tüm ülkücüleri kürd kimliği altında yaşamaya davet ediyoruz. Hem biz kürt kelimesini ırk babında kullanmıyoruz. Size hiç bir ayrımda yapmayacağız, bir kürt ne olabiliyorsa siz de olacaksınız. ama hak ararsanız kamu düzenimizi bozarsanız size misli ile müdahale edilir. Gelin geç kalmadan bu topraklarda birlikte yaşayalım. 1000 yıllık kardeşliğimizi bozmayalım. Gelin hepiniz kürd olun , ha türk milleti ha kürt milleti madem fark etmiyor ve kürdleri seviyorsunuz, 1000 yılda kürt olarak yaşayalım. Ne güzel olur değil mi? Ne o şimdiden itiraz edenler var. Ni ye kürd olmak zorunuza mı gidecek. HANİ KARDEŞTİK, HANİ IRKÇILIK YAPMAYACAKTIK. BİR DAHA DÜŞÜNÜN VE BİR DAHA DÜŞÜNÜN BİR DAHA. 22 22 Yanıtla Türksever: Helal olsun durumu öyle güzel özetlemişsinki söyleyecek bişey kalmamış. Hep kürtlere böyle diyorlar. Birazda Türkler düşünsün 11 6
  • turan tunceli: En eski turan kavimlerini barındıran tunceli kürtlesiyor aslı Horasan olan kürt var mı cahil millet. Devlet Bahçeli nin her söylediği kelimesi kelimesine doğrudur. Tunceli Türktür 3 5 vatan haini bunu değiştiremez. 26 16 Yanıtla
  • Otoman empire: Bu bayrağı cekemeyenler k ırak a gitsin 23 11 Yanıtla
  • ok birkez çıktı yaydan: saldırın mhp ye bi faşist lafıdır ağzınızda it ürür kervan yürür kudurun hain köpekler. . . DEVLETİN BAŞINA DEVLET GELECEK 19 14 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı: 6 Bin 299 Çift Evlilik Öncesi Eğitimlere Alındı
    16:26 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı: 6 Bin 299 Çift Evlilik Öncesi Eğitimlere Alındı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'na bugün itibarıyla 6 bin 299 çiftin başvurduğunu belirterek, başvuruların değerlendirildiğini ve olumlu sonuçlanan çiftlerin bu hafta evlilik öncesi eğitimlere alındığını açıkladı. Bakan Göktaş ayrıca, fonun öncelikli olarak deprem bölgesinde pilot olarak uygulandığını ve daha sonra Türkiye geneline yaygınlaştırılacağını ifade etti.

  • Gezi Parkı Davası Tutuklusu Tayfun Kahraman'dan Sandığa Gitme Çağrısı
    16:25 Gezi Parkı Davası Tutuklusu Tayfun Kahraman'dan Sandığa Gitme Çağrısı

    Gezi Parkı davasından cezaevinde bulunan şehir plancısı Tayfun Kahraman, pazar günü yapılacak yerel seçim için sandığa gitme çağrısı yaptı. Kahraman, oy kullanmayı düşünmeyen kişileri ikna etmek ve engelli olanları sandığa götürmek için çağrıda bulundu. Kendisinin yerine kullanılan her oy hakkını ödeyeceğini belirten Kahraman, İstanbul'u savunmaya devam edeceğini vurguladı.

  • Sermiyan Midyat, Midyat'ta düzenlenen söyleşiye katıldı
    16:25 Sermiyan Midyat, Midyat'ta düzenlenen söyleşiye katıldı

    Oyuncu Sermiyan Midyat, Midyat Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen söyleşiye katıldı. Midyat ilçesinde bulunmaktan memnuniyetini dile getiren Midyat, Ağustos ayında çekimlerine başlayacağı 'Hükümet Adam' filminin galasını da ilçede yapacağını belirtti. Söyleşinin sonunda hayranlarıyla fotoğraf çektiren Midyat, programda müzik grubu da sahne aldı.

  • Antalya'da izinsiz tıbbi işlem yapan kişi yakalandı
    16:25 Antalya'da izinsiz tıbbi işlem yapan kişi yakalandı

    Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde, izinsiz ve yetkisiz bir şekilde tıbbi işlem yapıldığı ihbarı üzerine yapılan operasyonda, bin 757 tıbbi malzeme ve cihaza el konuldu. Yabancı uyruklu işletme sahibi gözaltına alındı ve hakkında adli ve idari işlem yapıldı. Antalya Emniyet Müdürlüğü, vatandaşların sağlığını tehlikeye atan ve haksız kazanç elde eden kişilere yönelik çalışmaların devam edeceğini açıkladı.

  • CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey: 'Bursa'da Kentsel Dönüşüm Yapılmadı'
    16:25 CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey: 'Bursa'da Kentsel Dönüşüm Yapılmadı'

    CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Bursa'da kentsel dönüşümün yapılmadığını belirterek, kentsel dönüşümü eleştirdi.

  • Konya Akıncılar Platformu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceğini açıkladı
    16:24 Konya Akıncılar Platformu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceğini açıkladı

    Konya Akıncılar Platformu Başkanı Ahmet Poçanoğlu, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yol arkadaşlarını destekleyeceklerini açıkladı.

  • Karabük Üniversitesi'nde nefret söylemi kullanan 3 zanlıdan ikisi yakalandı
    16:23 Karabük Üniversitesi'nde nefret söylemi kullanan 3 zanlıdan ikisi yakalandı

    Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı, Karabük Üniversitesi'nde yaşandığı iddia edilen olaylarla ilgili sosyal medyada kullanılan nefret söylemlerine ilişkin haklarında gözaltı kararı verilen 3 zanlıdan ikisi yakalandı. Zanlılar, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik veya aşağılama, halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma suçlamalarıyla karşı karşıya. Yakalanan zanlılar adliyeye sevk edildi, diğer zanlının yakalanması için İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına talimat gönderildi.

  • CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba Emeklilerle Buluştu
    16:23 CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba Emeklilerle Buluştu

    CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba, emekli derneklerinin temsilcileriyle bir araya gelerek emeklilerin yaşadığı sorunları dile getirdi.

  • Denizli'nin Buldan ilçesinde yangın çıkan minibüs kullanılamaz hale geldi
    16:21 Denizli'nin Buldan ilçesinde yangın çıkan minibüs kullanılamaz hale geldi

    Denizli'nin Buldan ilçesinde, İ.Ö'nün kullandığı 41 AST 887 plakalı minibüs, Sarımahmutlu mevkisinde seyir halindeyken çıkan yangın sonucu kullanılamaz hale geldi. Yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü.


Advertisement