Tunus-Bahreyn Ortak Komisyon Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Tunus-Bahreyn Ortak Komisyon Toplantısı

Tunus-Bahreyn Ortak Komisyon Toplantısı'nın 6'ncısı iki ülke arasında çeşitli alanlarda imzalanan anlaşmaların ardından sona erdi.

21.10.2016 22:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunus- Bahreyn Ortak Komisyon Toplantısı'nın 6'ncısı iki ülke arasında çeşitli alanlarda imzalanan anlaşmaların ardından sona erdi.

Tunus Dışişleri Bakanlığında düzenlenen toplantının ardından imza töreninde konuşan Tunus Dışişleri Bakanı Hamis el-Cihinavi, 14 yıl aradan sonra ortak komisyon toplantılarının yeniden aktif hale getirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bahreyn Dışişleri Bakanı Şeyh Halid bin Ahmed Al Halife de Tunus'un demokratik geçiş sürecini başarıyla atlatmış olmasının örnek teşkil ettiğini söyledi.

Al Halife, Bahreyn'in, kasım ayı sonunda Tunus'ta düzenlenecek Ekonomik Destek ve Yatırım Konferansı'na katılacağını açıkladı.

Bölgedeki gelişmelere ilişkin ise Al Halife, ülkesinin Suriye için 1'inci Cenevre toplantısı mutabakatına dayanan siyasi çözümden yana olduğunu ve Libya'daki çekişmenin de siyasi çözümle sonlandırılması gerektiğini belirtti.

Ortak Komisyon Toplantısı'nın ardından İki ülke dışişleri bakanları çeşitli alanlarda 15 anlaşma imzaladı.

Bir kısmının işbirliği protokolünü içeren anlaşmaların sosyal, dini, medya, kültür, insan kaynakları, eğitim, tarım, gençlik gibi çok çeşitli alanlarda olduğu bildirildi.

Tunus Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada da Cumhurbaşkanı El-Baci Kaid es-Sibsi'nin konuk bakan Al Halife'yi Kartaca Sarayı'nda kabul ettiği kaydedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tunus-Bahreyn Ortak Komisyon Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karşıyaka'nın hücum oyuncuları gol katkısı sağlıyor
    12:29 Karşıyaka'nın hücum oyuncuları gol katkısı sağlıyor

    TFF 3. Lig 2. Grup ekiplerinden Karşıyaka'nın hücum oyuncuları Enes Nalbantoğlu ve Fatih Taşdelen, takımın ligde attığı 53 golün 24'üne katkı sağladı. Karşıyaka, zirve takibini sürdürerek play-off maçları öncesinde en azından saha avantajını elde etmeyi hedefliyor.

  • Denizlerde 4.5 Ay Sürecek Olan Avlanma Yasağı Başladı
    12:29 Denizlerde 4.5 Ay Sürecek Olan Avlanma Yasağı Başladı

    Av sezonunun son günlerinde Karadeniz somonu ve istavrit balığı bol miktarda avlanırken, fiyatlar düştü. Karadeniz somonunun kilogramı 120 liraya, istavritin kilogramı ise 50 liraya kadar düştü. Deniz canlılarının popülasyonunun artması ve nesillerin korunması amacıyla konulan 4.5 aylık endüstriyel avlanma yasağı dün itibariyle başladı.


Advertisement