Tunus Başbakanı Habib Es-Sayd Cezayir'de - Son Dakika
Güncel

Tunus Başbakanı Habib Es-Sayd Cezayir'de

Resmi ziyaret için beraberindeki heyetle Cezayir'de bulunan Tunus Başbakanı Habib es-Sayd, iki ülke arasındaki ilişkileri daha da geliştirme konusunda kararlı olduklarını belirtti.

17.05.2015 16:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Resmi ziyaret için beraberindeki heyetle Cezayir'de bulunan Tunus Başbakanı Habib es-Sayd, iki ülke arasındaki ilişkileri daha da geliştirme konusunda kararlı olduklarını belirtti.

Başbakan Sayd, Cezayir devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, iki ülke arasındaki stratejik ortaklığın daha ileriye taşınması için çok istekli olduklarını ifade ederek, "Cezayir'e yaptığımız ziyaretin amacı, ekonomi ve güvenlik alanları başta olmak üzere Cezayir ile her alanda stratejik ortaklığımızı geliştirmektir" diye konuştu.

Başbakanla birlikte Cezayir'de bulunan Tunus'un Arap ve Afrika İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Sami el-Abduley de Cezayir'in Mağrib ve Afrika İşlerinden Sorumlu Delege Bakanı Abdulkadir Mesahil bir araya geldi. Dışişleri Bakanlığı'ndaki görüşmenin ardından yapılan basın toplantısında Abduley, "Cezayir'in terörle mücade şekli, dünya genelinde en iyi modellerden biri, Cezayir'in terörle mücadele modelini kendi ülkemizde uygulamak ve bu deneyimlerinden istifade etmek istiyoruz" dedi.

İki ülke arasındaki askeri işbirliği görüşmeleri çevçevesinde de Tunus Savunma Bakanı Ferhat el-Harşani, Cezayir Savunma Bakan Yardımcısı ve Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Ahmed Kayid Salih bir araya geldi. Savunma Bakanlığındaki görüşmede iki ülke arasında askeri işbirliği ve terörle mücadele konuları ele alındı.

Tunuslu yetkililer, Cezayir'in terörle mücadeledeki tecrübesi ve güçlü ekonomisine işaret ederek ikili ilişkilerin önemini her fırsatta dile getiriyor. Son olarak şubat ayında resmi temaslarda bulunmak üzere Cezayir'e gelen Tunus Cumhurbaşkanı El-Baci Kayid es-Sibsi, ziyareti sırasında, "Cezayir'in güvenliği Tunus'un güvenliğidir, Tunus'un güvenliği Cezayir'in güvenliğidir" ifadeleri ile iki ülke arasındaki işbirliğine verdiği önemi dile getirmişti.

Cezayir Başbakanı Abdulmelik Sellal ile dün bir araya gelen Başbakan es-Sayd, görüşme sonunda yapılan basın toplantısında, Tunus ve Cezayir arasındaki ortaklığı "imtiyazlı stratejik ortaklık" olarak değerlendirdiğini belirtmiş ve "İki kardeş ülke arasındaki işbirliğinin ortak projelerle ivme kazanacağına inanıyorum, ayrıca ortak sorunlarımıza çözüm bulmak için iki ülke arasındaki istişare ve koordinasyonun artırılmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tunus Başbakanı Habib Es-Sayd Cezayir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement