Tunus Devrimi Şehit ve Gazileri" Davası - Son Dakika
Güncel

Tunus Devrimi Şehit ve Gazileri" Davası

Tunus Devrimi Şehit ve Gazileri" Davası

Askeri mahkemenin verdiği kararlar, başkent Tunus'ta protesto edildi.

16.04.2014 21:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunus'ta, kamuoyunda "Tunus devrimi şehit ve gazileri" adıyla bilinen davada eski rejimde görev almış üst düzey yetkililer hakkında verilen kararlar protesto edildi.

Başkent Tunus'ta Askeri İstinaf Mahkemesinin önünde bir araya gelen eylemciler, mahkemenin, eski rejim yetkilileri hakkında verdiği "hafifletilmiş kararlara" tepki göstererek Bardo Meydanı'ndaki Ulusal Kurucu Meclis'e yürüdü.

Ellerinde "Halk şehitlerin hakkını istiyor", "Devrimcilere ihanet eden yargıya yazıklar olsun", "Askeri yargıya güvenmiyoruz" yazılı pankartlar ve devrim sırasında ölen yakınlarının fotoğraflarını taşıyan göstericiler, askeri yargının aldığı kararı "skandal" olarak nitelendirdi.

Göstericiler, verilen hükmün iptal edilerek davanın sivil bir mahkemede görülmesini ve devrim sırasında göstericilere ateş açılması yönünde talimat veren üst düzey emniyet yetkililerinin tespit edilmesini talep etti.

Cumhurbaşkanı Munsif el-Merzuki de davada verilen kararları, "ailelerin beklentilerine cevap vermedi" şeklinde yorumlamıştı.

Tunus Askeri İstinaf Mahkemesi, "göstericileri öldürmek ve yaralamak" suçlamasıyla açılan davada, devrik Cumhurbaşkanı Zeynelabidin Bin Ali'ye müebbet hapis cezası vermiş, dönemin Cumhuriyet Muhafızları Komutanı Ali es-Seryati ve İçişleri Bakanı Refik el- Hac Kasım hakkında aynı suçlamalarla 3 yıl tecilli hapis cezası vermişti. Davada çok sayıda sanık da beraat etmişti.

Askeri mahkemenin kararı, bazı kesimlerin tepkisini çekmiş, 20 milletvekili kararlara tepki göstererek meclisteki çalışmaları boykot edeceklerini duyurmuştu. - Tunus

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tunus Devrimi Şehit ve Gazileri' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement