Tunus Mülki İdare Amirleri Türkiye'de Mülki İdare Hizmetlerini İnceledi - Son Dakika
Güncel

Tunus Mülki İdare Amirleri Türkiye'de Mülki İdare Hizmetlerini İnceledi

Tunus Mülki İdare Amirleri Türkiye\'de Mülki İdare Hizmetlerini İnceledi

Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı ve Tunus İçişleri Bakanlığı arasında Mesleki Tecrübe Paylaşımı ve İşbirliğinin Geliştirilmesi Projesi kapsamında Tunus İçişleri Bakanlığı’nda görevli 20 mülki idare amiri, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın (TİKA) katkılarıyla Türkiye’de mülki idare hizmetlerini yerinde inceledi.

29.09.2014 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı ve Tunus İçişleri Bakanlığı arasında Mesleki Tecrübe Paylaşımı ve İşbirliğinin Geliştirilmesi Projesi kapsamında Tunus İçişleri Bakanlığı'nda görevli 20 mülki idare amiri, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın (TİKA) katkılarıyla Türkiye'de mülki idare hizmetlerini yerinde inceledi.

TİKA, Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı ve Tunus İçişleri Bakanlığı arasında yürütülen çok taraflı işbirliği çerçevesinde gerçekleştirilen proje kapsamında Tunus İçişleri Bakanlığı'nda görevli 20 mülki idare amiri Rize ve İstanbul'da valilikleri, belediyeleri ve ilçe kaymakamlıklarını ziyaret ederek, mahalli idareler ve mülki idare hizmetleri konularında bilgi aldı. 20 kişiden oluşan Tunus heyeti, sanayi odaları ve Çaykur tesislerini de ziyaret etti. Tunuslu heyete TİKA ile İçişleri Bakanlığı yetkilileri eşlik etti.

Heyete başkanlık eden Tunus İçişleri Bakanlığı Bölgesel İşler Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Karim Mohamed Ben Chaabane, yerinde inceleme ve seminer programlarının kendileri için çok faydalı olduğunu, mahalli idareler ve mülki idare hizmetleri alanında Türkiye tecrübesini valilikleri ve kaymakamlıkları yerinde ziyaret ederek görmüş olmaktan dolayı TİKA'ya ve Türkiye İçişleri Bakanlığı'na müteşekkir olduklarını ifade etti.

TİKA Tunus Koordinatörü Musa Gürbüz ise, Tunus ve Türkiye arasında emniyet hizmetleri, yerel yönetimler ve mülki idare hizmetleri alanında tecrübe paylaşımı ve mesleki eğitim programlarının eş zamanlı olarak devam ettiğini, mülki idare hizmetlerinin yerinde incelenmesini amaçlayan bu program ile birlikte 15-24 Eylül tarihleri arasında 21 Tunuslu emniyet görevlisinin Türkiye Polis Akademisi'nde mesleki eğitim programına katıldığını belirterek kurumlar arası ikili işbirliği projelerini desteklemeye devam edeceklerini ifade etti.

Tunuslu mülki idare amirlerine eşlik eden İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşaviri Ali Yener ise, mesleki tecrübe paylaşımının önemine işaret ederek, Türkiye ve Tunus Cumhuriyetleri İçişleri Bakanlıkları arasında Mesleki Tecrübe Paylaşımı ve İşbirliğinin Geliştirilmesi Projesi'ne önümüzdeki dönemde de devam etmeyi planlandıklarını belirtti.

Tunus'ta 2012 yılında idari ve sivil altyapıların desteklenmesi ile başlayan TİKA projeleri, sosyal, kültürel ve eğitsel altyapıların desteklenmesi, üretim sektörlerini geliştirmeye yönelik teknik donanım desteği ve kapasite artırım projeleri, emniyet, turizm, sağlık ve tarım alanları başta olmak üzere mesleki eğitim ve teknik işbirliği programları ile çeşitlenerek devam ediyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tunus Mülki İdare Amirleri Türkiye'de Mülki İdare Hizmetlerini İnceledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement