Tunus'ta Cumhurbaşkanlığı Seçimi - Son Dakika
Güncel

Tunus'ta Cumhurbaşkanlığı Seçimi

Tunus\'ta Cumhurbaşkanlığı Seçimi

Oyunu kullanan Başbakan Cuma: "Yoğun güvenlik önlemleri alındı, teröristler ülkeyi karıştıramayacak"

21.12.2014 11:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunus Başbakanı Mehdi Cuma, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu için yoğun güvenlik önlemlerinin alındığını belirtti.

Başkent Tunus'un Kartac bölgesinde oyunu kullanan Başbakan Cuma, seçim merkezlerini ve emniyet mensuplarını hedef alan saldırılara değinerek, "Yoğun güvenlik önlemleri alındı, teröristler ülkeyi karıştıramayacak" ifadesini kullandı.

Bir çok "terörist hamlenin" güvenlik güçlerince boşa çıkartıldığını dile getiren Cuma, 80 bin güvenlik görevlisinin seçimin emniyeti için görev başında olduğunu bildirdi.

"Hak ve sorumluluk" olarak nitelendirdiği oy kullanımından duyduğu memnuniyeti dile getiren Cuma, hükümetin seçimlerde üzerine düşen görevi yerine getirdiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunun yapıldığı Tunus'ta dün akşam Kayravan kentinde bir seçim merkezine kimliği belirlenemeyen silahlı kişilerce saldırı düzenlenmiş çıkan çatışmada, bir saldırgan hayatını kaybetmiş bir güvenlik görevlisi yaralanmıştı. Ülkenin kuzeyindeki Silyana'da ise kimliği belirlenemeyen kişiler, polis devriyesine ateş açmış olayda ölen ya da yaralanan olmamıştı.

Mevcut Cumhurbaşkanı Muhammed Munsif el-Merzuki (69) ve parlamento seçiminde en çok oyu alan Nida Tunus (Tunus'un Çağrısı) Partisi Genel Başkanı El-Baci Kaid es-Sibsi'nin (88) yarıştığı seçimin 23 Kasım'da düzenlenen ilk turunda, Sibsi yüzde 39,4, Merzuki ise yüzde 33,4 oy almıştı. - Tunus

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tunus'ta Cumhurbaşkanlığı Seçimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement