Tunus'taki Cumhurbaşkanlığı Seçilmesi - Son Dakika
Güncel

Tunus'taki Cumhurbaşkanlığı Seçilmesi

Cumhurbaşkanı seçilen Sibsi: “Nida Tunus Partisi’nin genel başkanlığını 2 gün sonra bırakacağım”

24.12.2014 15:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunus'ta Cumhurbaşkanı seçilen Nida Tunus Partisi'nin Genel Başkanı El-Baci Kaid es-Sibsi, 2 gün sonra parti başkanlığından ayrılacağını açıkladı.

Sibsi, düzenlediği basın toplantısında, seçimlerde kendisini destekleyenlere teşekkür ederek, "Nida Tunus Partisi'nin genel başkanlığını 2 gün sonra bırakacağım" dedi.

"Halk iradesine, 2014 anayasası ile söz konusu anayasayla oluşturulan kurumlara ve seçim sırasında verilen mesaja" saygı duyacağını ifade eden Sibsi, "Hataları ne olursa olsun bütün Tunusluları savunacağım. Devleti daha önceki büyük işleyişine geri döndürmek için önümüzde büyük iş var, bu da ancak tüm taraflar arasında uzlaşı olduğu takdirde mümkün olabilir" diye konuştu.

Özellikle yeni hükümetin oluşturulması konusunda, "engellerin" olduğunu dile getiren Sibsi, taraftarlarına, "partinin ülkeyi tek başına yönetmeyeceği" yönündeki seçim sözünü hatırlattı.

Tunus Yüksek Seçim Kurulu, 22 Aralık'ta yapılan cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turunda, oyların yüzde 55,68'ini alan Nida Tunus Partisi lideri El-Baci Kaid es-Sibsi'nin cumhurbaşkanı seçildiğini duyurmuştu. Mevcut Cumhurbaşkanı Muhammed Munsif el-Merzuki ise yüzde 44,32 oy almıştı. - Tunus

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tunus'taki Cumhurbaşkanlığı Seçilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement