Tunus'taki Otel Saldırısına Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Tunus'taki Otel Saldırısına Tepkiler

Arap ve Batılı ülkelerin Tunus'un Susa kentindeki bir otele düzenlenen ve 37 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan saldırıyı kınadığı bildirildi.

26.06.2015 23:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Arap ve Batılı ülkelerin Tunus'un Susa kentindeki bir otele düzenlenen ve 37 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan saldırıyı kınadığı bildirildi.

İtalya Başbakanı Matteo Renzi devlet televizyonunda yaptığı açıklamada, saldırıdan dolayı duyduğu derin üzüntüyü dile getirerek Tunus Cumhurbaşkanı El-Baci Kaid es-Sibsi, Başbakan El-Habib es-Sayd ve Tunus halkına başsağlığı dileğinde bulundu.

İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni de yaptığı açıklamada, bakanlıkta oluşturulan kriz masasının Susa'daki saldırıda İtalyan vatandaşların olup olmadığını araştırdığını belirtti.

Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz ise "terör" eylemi olarak adlandırdığı saldırıyla ilgili olarak, "Bu korkak ve barbar saldırıyı şiddetle kınıyor ve üzüntümün çok büyük olduğunu ifade etmek istiyorum" ifadesini kullandı.

Saldırıyı kınayan Ürdün hükümeti sözcüsü Muhammed el-Mumni de yaptığı açıklamada, ülkesinin sebebi ve kaynağı ne olursa olsun terörün her türlüsüne karşı olduğunu dile getirdi.

Cezayir Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da masum turistleri hedef alan saldırı kınandı ve Cezayir'in Tunus halkıyla her zaman dayanışma içinde olduğu kaydedildi.

Açıklamada, "Bu menfur saldırı, insanı mukaddes bir varlık olarak addeden İslam öğretisini ihlal ve Tunus halkının misafirperverliği ve cömertliğine karşı yapılmış başarısız bir saldırıdır" ifadesine yer verildi.

Merkezi Tunus'ta olan Arap İçişleri Bakanları Konseyi'nden yayımlanan yazılı açıklamada, Susa kentindeki bir otelde meydana gelen terör eyleminin büyük bir nefretle takip edildiği belirtildi.

"Alçak suç eyleminin en güçlü şekilde kınandığı" kaydedilen açıklamada, terörün bir kez daha çirkin yüzünü gösterdiği ifade edilerek, Tunus'la tam bir dayanışma içinde olunduğu belirtildi ve saldırının kurbanlarının yakınlarına içten başsağlığı dilekleri sunuldu.

Tunus'un Susa kentindeki bir otele düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 37'ye yükseldiği bildirilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tunus'taki Otel Saldırısına Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement