Tunus'un İstanbul Başkonsolosluğu Açıldı - Son Dakika
Güncel

Tunus'un İstanbul Başkonsolosluğu Açıldı

Başkonsolosluğun açılışı, Tunus Dışişleri Bakanı Münci Hamdi tarafından yapıldı.

21.10.2014 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunus Dışişleri Bakanı Münci Hamdi, Tunus'un İstanbul başkonsolosluğunu açtı.

Esentepe'deki konsolosluğun açılış töreninde konuşan Hamdi, Tunus ile Türkiye arasındaki devlet ve halklar düzeyindeki ilişkilerin derinliğine ve zenginliğine dikkati çekti.

Hamdi, iki ülke arasında başta siyasi olmak üzere ekonomik, kültürel ve sosyal alanda mükemmel bir iş birliği bulunduğunu anlatarak, "Tunus Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu'nun açılışının anayasa oylaması ile cumhurbaşkanlığı seçimleri içeren Tunus tarihinin en önemli demokratik geçiş sürecine rastlaması, güzel bir tesadüf" dedi.

Tunus'un yapılacak seçimlerle bir anlamda "yeni bir cumhuriyet" kuracağını ifade eden Hamdi, "Tunus, bu seçimlerin en iyi koşularda dürüst ve şeffaf biçimde yapılmasını sağlayacak. Umarım Türkiye'de bulunan Tunus vatandaşları da hem anayasa oylamasına hem de cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılacaktır" diye konuştu.

Konsolosluğun açılışına, Dışişleri Bakanlığı İstanbul Temsilcisi Büyükelçi Kenan İpek, Türkiye'nin Tunus Büyükelçisi Ömer Gücük, Tunus'un İstanbul Başkonsolosu Neyla Chala Chebaane, İstanbul Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ile aralarında Irak, Libya, Mısır ve Suudi Arabistan'ın bulunduğu bazı ülkelerin diplomatik temsilcileri katıldı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tunus'un İstanbul Başkonsolosluğu Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement