Tüp Bebekler Aynı Gün Doğdu - Son Dakika
Yaşam

Tüp Bebekler Aynı Gün Doğdu

Tüp Bebekler Aynı Gün Doğdu

Konya’da yıllardır çocuk sahibi olamayan 3 kadın, aynı hastanede tüp bebek yöntemiyle hamile kaldıktan sonra aynı gün doğum yaparak bebek sahibi oldu.

22.01.2014 09:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'da yıllardır çocuk sahibi olamayan 3 kadın, aynı hastanede tüp bebek yöntemiyle hamile kaldıktan sonra aynı gün doğum yaparak bebek sahibi oldu.

Özel Medicana Konya Hastanesi Tüp Bebek Merkezi'nde tüp bebek yöntemiyle gebe kalan Şerife Duran (22), Hatice Mutlu (26) ve Mine Taymaz (32), aynı gün doğum yaparak bebek sahibi oldu. Anne olma özlemiyle yıllardır bebek sahibi olmayı bekleyen 3 kadının kaderi aynı hastanede keşişti. 9 ay önce açılan Tüp Bebek Merkezi'ne başvuran kadınlar, tüp bebek tedavilerinin tutması sonucu sürekli gözetim altında tutuldu. Gebeliklerinin sonunda sancıları aynı gün başlayan ve doğuma alınan Şerife Duran ikiz bebek, Hatice Mutlu ve Mine Taymaz ise sağlıklı birer çocuk dünyaya getirdi.

Üç annenin de 9 ay önce açılan Tüp Bebek Merkezi'nin ilk hastaları olduğunu ifade eden Özel Medicana Konya Hastanesi Tüp Bebek Merkezi Medikal Direktörü Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Necati Özçimen, "Üç tane tüp bebek yaptığımız üç hastamız aynı anda doğum yaptı. Sancılarının aynı güne gelmeleri bizim için ilginç bir durum ortaya çıkardı. Hastalarımızın bir tanesi ikiz gebelikti. Bu yüzden onu sezaryenle doğum yaptırmak zorunda kaldık. Diğerleri normal doğum oldu. Bir tanesinin bebeği küçük olduğu için yeni doğan ünitesine aldık ve şu an bakım altında" dedi.

"AMACIMIZ EVE SAĞLIKLI BEBEK GÖTÜRME ORANINI ARTIRMAK"

Tüp bebek tedavisinde on yıllık tecrübelerini hastanenin imkanlarıyla birleştirdiklerini kaydeden Dr. Özçimen, "Eve canlı bebek götürme oranlarını artırdık. Bunları yaparken imkanlarımızı zorlayarak mikro tese, mikro enjeksiyon ve aynı zamanda genetik tüp bebekleri kullanarak hastalarımızın eve bebek götürme oranlarını da artırdık. Hastanemiz bünyesinde gelişmiş yeni doğan ünitesinin olması bize tüp bebeklerin tedavilerinin takibinde kolaylık sağlıyor. Çünkü bazen erken doğumlar olabiliyor. Erken doğumlar olduğunda bebeklerimizi bu ünitedeki uzmanlara teslim ediyoruz. ve bebekleri eve götürecek şekilde büyüttükten sonra annelerine teslim ediyoruz. Amacımız tüp bebek yapmaktan ziyade eve canlı bebek, sağlıklı bebek götürme oranlarını artırmak" diye konuştu.

Tüp bebek yaparken ilk günden itibaren hastalarına psikolojik danışmanlık da verdiklerini vurgulayan Dr. Özçimen, "Hastalarımıza diyetisyen eşliğinde gerekirse kilo kaybı vermelerini sağlıyoruz. Dahili bir problem var mı, yok mu onların hepsine bakıyoruz. Daha sonra gebelik takiplerini, oluşturulan problemleri biz ve uzmanlarımız birlikte takip ediyoruz" şeklinde konuştu.

Kadın ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Seçil Kahveci de, ilk tüp bebekleri kucaklarına almanın sevincini yaşadıklarını söyleyerek, "Üç gebemizin aynı anda doğum yapması bizim için de güzel bir tesadüf oldu. Bebeklerimizin sağlıklı, mutlu, güzel yıllar diliyorum. Diğer çocuk isteyen çiftlerimizle de aynı sevinci paylaşmayı umuyoruz" dedi.

5 yıldır bebek hasreti çeken Mine Taymaz, tüp bebek tedavisiyle bebeğine kavuştuğunu ve çok mutlu olduğunu ifade etti. 8 yıllık evli olan Hatice Mutlu ise, birçok doktora gittiğini belirterek, "Çok tedavi gördük ama yine de olmadı. En son Özel Medicana Konya Hastanesi'ne geldik. Tüp bebek tedavisi gördük. Şimdi oğlumuz dünyaya geldi. Çok mutluyuz" ifadelerini kullandı.

Hatice Mutlu'nun eşi Bülent Mutlu da (38), eşi gibi kendisinin de yıllardır baba olmak için beklediğini ve sonunda bebeklerine kavuştuklarını dile getirdi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Tüp Bebekler Aynı Gün Doğdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çorlu'da bir geri dönüşüm fabrikasında çıkan yangın söndürüldü
    19:27 Çorlu'da bir geri dönüşüm fabrikasında çıkan yangın söndürüldü

    Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bulunan bir geri dönüşüm fabrikasının bahçesinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Fabrika çalışanlarının ihbarı üzerine olay yerine gelen ekipler, yaklaşık 1 saat süren müdahalenin ardından yangını kontrol altına aldı. Yangın sonucunda fabrikada hasar meydana geldi.

  • Burdur'da Ticari Araç Takla Attı: 1 Yaralı
    19:04 Burdur'da Ticari Araç Takla Attı: 1 Yaralı

    Burdur'un Bucak ilçesinde meydana gelen kazada ticari araç takla attı ve 1 kişi yaralandı. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı sürücü ambulansla hastaneye kaldırıldı.

  • Çorlu'da Atık Depolama Tesisi Yangını
    19:01 Çorlu'da Atık Depolama Tesisi Yangını

    Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bulunan atık depolama tesisinde çıkan yangın, Ergene ilçesinden de yoğun dumanla görüldü. İtfaiye ekipleri yangını söndürme çalışmalarına devam ediyor.

  • Ankara Dikmen Semtinde Mikser Kamyonu Devrildi, Sürücü Yaralandı
    18:55 Ankara Dikmen Semtinde Mikser Kamyonu Devrildi, Sürücü Yaralandı

    Ankara'nın Dikmen semtinde mikser kamyonu yokuşa dönmek isterken virajı alamayınca devrildi. Kazada kamyon sürücüsü Z. O. yaralandı. İtfaiye ekipleri tarafından kurtarılan sürücü, hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Edremit'te boş bir evde çıkan yangın söndürüldü
    18:45 Edremit'te boş bir evde çıkan yangın söndürüldü

    Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı kırsal Çıkrıkçı Mahallesi'nde kullanılmayan bir evde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ve jandarma ekipleri, kısa sürede müdahalede bulunarak yangını kontrol altına aldı. Ancak yangın sonucunda tek katlı ev kullanılamaz hale geldi.

  • 70 yıldır fındık dallarından sepet yapıyor
    18:30 70 yıldır fındık dallarından sepet yapıyor

    Ordu'nun Ünye ilçesinde yaşayan Sezai Yıldıran, babasından kalma mesleğini sürdürerek 70 yıldır fındık dallarından sepet yapıyor. Yıldıran, mesleğin kaybolmaması ve gelecek nesillere aktarılması için çaba sarf ediyor.

  • Konya Karapınar'da Trafik Kazası: 5 Yaralı
    18:17 Konya Karapınar'da Trafik Kazası: 5 Yaralı

    Konya'nın Karapınar ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 5 kişi yaralandı. Ereğli'den Karapınar istikametine seyir halinde olan bir otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kaldırıma çarptı. Kazada otomobil sürücüsü ile araçta bulunan 4 kişi yaralandı ve Karapınar Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu belirtiliyor. Kazayla ilgili tahkikat devam ediyor.

  • Kastamonu'da motosiklet kazası: Rusya uyruklu şahıs ağır yaralandı
    17:59 Kastamonu'da motosiklet kazası: Rusya uyruklu şahıs ağır yaralandı

    Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında, Rusya uyruklu bir şahıs şarampole devrilen motosikletten düşerek ağır yaralandı. Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine sağlık ekipleri olay yerine gelerek yaralıya müdahale etti ve hastaneye kaldırdı. Jandarma ekipleri de kazayla ilgili inceleme başlattı.

  • Trabzon'da göçükte hayatını kaybeden işçi toprağa verildi
    17:51 Trabzon'da göçükte hayatını kaybeden işçi toprağa verildi

    Trabzon'un Hayrat ilçesinde meydana gelen göçükte hayatını kaybeden işçilerden biri olan Mehmet Sultan Allahverdi, memleketi Rize'nin İyidere ilçesinde defnedildi.


Advertisement