Tüpraş'ın Sapanca Gölü Davası 6. Kez Ertelendi - Son Dakika
Güncel

Tüpraş'ın Sapanca Gölü Davası 6. Kez Ertelendi

Tüpraş\'ın Sapanca Gölü Davası 6. Kez Ertelendi

Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından Sapanca Gölü’nden endüstriyel kullanım amaçlı izinsiz ve bedelsiz su çektiği iddiasıyla TÜPRAŞ’a açılan dava, bilirkişi raporu hazırlanması için 6. kez ertelendi.

09.11.2016 12:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından Sapanca Gölü'nden endüstriyel kullanım amaçlı izinsiz ve bedelsiz su çektiği iddiasıyla TÜPRAŞ'a açılan dava, bilirkişi raporu hazırlanması için 6. kez ertelendi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (SASKİ) Sapanca Gölü'nden endüstriyel kullanım amaçlı su çektiği iddiasıyla TÜPRAŞ'a açtığı davanın 6. duruşması görüldü. Körfez 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde gerçekleşen davaya sanıklar TÜPRAŞ Genel Müdürü Yavuz Erkut ile Genel Müdür Yardımcısı Mesut İlter'in avukatları, SASKİ ile İSU avukatları ve SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş katıldı. Duruşmada mahkeme heyeti davası tarafın suçlamalarının yerinde tespiti için 2 hukukçu, bir mühendis ve Fen işleri bilirkişisi tarafından keşif yapılarak rapor hazırlanması talebiyle davayı 11 Ocak 2017'ye erteledi.

Dava sonrası açıklama yapan SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, "Bugün mahkeme, konunun bilirkişi tarafından incelenmesi talebi verdi. Bu karar daha önce de bizim istediğimiz bir talepti. Sapanca Gölü'nün bedelsiz ve usulsüz kullanımının uzmanlar tarafından yerinde görülmesi talebiydi bu. İnşallah 30 Kasım'da yerinde tespit yapılacak. Karşılıksız yararlanma var mı yok mu tespit edilecek. Biz de inşallah hem keşifte hem de diğer duruşmalarda Sapanca Gölü'nün hakkını hukukunu savunmaya devam edeceğiz" dedi.

Davada önemli bir gelişme olarak Orman ve Su işleri Bakanlığı'nın da katılma talebinde bulunduğunu dile getiren Keleş, "Sapanca Gölü'nden TÜPRAŞ'ın çektiği suyun tesisini kontrol altına alma talebinde bulundu. Bu da güzel bir gelişme. Biliyorsunuz TÜRAŞ, 2006 yılında özelleştirilmesinin ardından 10 yıl geçti. 10 yıldır özelleştirilmiş olan bir kurum, Türkiye'de ve dünyada hiçbir örneği olmadan Sapanca Gölü'nden bedelsiz su kullanıyor. Bir kamu kaynağı olarak Sapanca Gölü'nün kontrolsüz, bedelsiz kullanımı açısından, gölün sürdürülebilir ekosistemi dikkate alındığında son derece yanlış bir uygulama. Biz buna itiraz ediyoruz" diye konuştu.

Özelleştirmeden bu güne kadar TÜPRAŞ'ın Sapanca Gölü'nden ne kadar su çektiği kayıtlarda olmadığını ifade eden Keleş, "Tahminimiz TÜPRAŞ'ın minimum 100 milyon metreküp kamu kaynağını, Sapanca Gölü'nden kontrolsüz ve bedelsiz olarak kullanmıştır. Bölgemizdeki diğer endüstriyel kurumlar nasıl ki kendilerine kanunun tanımış olduğu hak çerçevesinde abonelik tesis ederek sorumlu idarenin izni ve kontrolü ile su kullanıyorsa TÜPRAŞ'IN da aynı prosedüre tabi olması lazım" şeklinde konuştu.

Olası bir kuraklık durumunda Sapanca Gölü'nden usulsüz su kullanımlarının telafi edilemeyeceğini de ifade eden SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, konunun takipçisi olamaya devam edeceklerini söyledi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tüpraş'ın Sapanca Gölü Davası 6. Kez Ertelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.

  • Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı
    03:34 Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı

    Avustralya'nın Sydney kentinde bir kiliseye düzenlenen saldırıda piskopos dahil en az 4 kişi bıçaklandı. Polis, saldırganın gözaltına alındığını ve olayı bir 'terörist eylem' olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Saldırının ardından kilisenin dışında toplanan yüzlerce kişi, saldırganın kendilerine verilmesini talep etti ve polisle çatıştı. İki polis yaralandı ve 20 polis aracı hasar gördü. Yaralıların hayati tehlikesi olmadığı bildirildi. Saldırının kişisel bir eylem olduğu belirtilirken, olaylar birbiriyle bağlantılı değil. Kilise saldırısının ardından güvenlik önlemleri alındı.

  • Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti
    03:25 Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti

    Uludere ilçesinde meydana gelen kazada, Ferhat Bilen'in kullandığı hafif ticari araç dereye düştü. İtfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan Abdulkerim Babat, Melek Soylu, Haşim Babat ve Sevim Demircioğlu hayatını kaybetti. Sevim Demircioğlu ise tedavi altına alındı.

  • Threads Uygulaması Türkiye'de Kullanılamayacak
    03:09 Threads Uygulaması Türkiye'de Kullanılamayacak

    Dünyada milyonlarca kayıtlı kullanıcısı olan uygulamanın Türkiye'de 1 milyonun üzerinde kullanıcıya ulaştığı belirtildi. Rekabet Kurumu tarafından alınan karar sonrası uygulama kullanıcılarına veda mesajı yolladı. Threads 29 Nisan 2024 tarihinden itibaren Türkiye'de kullanılamayacak.


Advertisement