Tüpraş'ta Fuel Oil Dönüşümde Meşale Ateşlendi - Son Dakika
Güncel

Tüpraş'ta Fuel Oil Dönüşümde Meşale Ateşlendi

Tüpraş\'ta Fuel Oil Dönüşümde Meşale Ateşlendi

Tüpraş'ın İzmit Rafinerisi'nin yanında 2.7 milyar dolarlık yatırımla yaptırılan Fuel- oil Dönüşüm Projesi'nin tamamlanmasına 60 gün kala, projenin 'Flare' olarak bilinen meşalesi ilk kez törenle ateşlendi.

15.09.2014 16:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tüpraş'ın İzmit Rafinerisi'nin yanında 2.7 milyar dolarlık yatırımla yaptırılan Fuel- oil Dönüşüm Projesi'nin tamamlanmasına 60 gün kala, projenin 'Flare' olarak bilinen meşalesi ilk kez törenle ateşlendi.

Türkiye'nin öncü, Avrupa'nın 7'nci, dünyanın 28'inci büyük rafineri şirketi Tüpraş, 2.7 milyar dolar tutarındaki Fuel- Oil Dönüşüm yatırımının tamamlanmasına 60 gün kala rafinerilerin sembolü ve faal olduğunun göstergesi olan meşalesini, "Tüpraşlılar'ın Dikkatine 15 Eylül 2014, saat 11.00'de Fuel Oil Dönüşüm Projemizin bitimine 60 gün kala flare'imizi ateşliyoruz. Ünitelerimizi kazasız devreye alma dileğiyle, yolumuz açık olsun" anonsu ile ateşledi.

Tören, Koç Holding Enerji Grubu Başkanı Erol Memioğlu, Tüpraş Genel Müdürü Yavuz Erkut, Genel Müdür Yardımcıları Gürol Acar, Yılmaz Bayraktar, Hasan Tan, İbrahim Yelmenoğlu, İzmit Rafineri Müdürü Mesut İlter, Petrol İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, Kocaeli Şubesi, İşyeri Temsilcileri, projenin yapımında görev alan ana yüklenici Technicas Reunidas ve alt yüklenicilerin temsilcileri, Batman, Kırıkkale, İzmir rafinerilerinden gelen temsili gruplar ve Tüpraşlıların katılımıyla, Tüpraş İzmit Rafinerisi B Bölgesi RUP Bağlantı Köprüsü'nde gerçekleşti. Törende konuşan Koç Holding Enerji Grubu Başkanı Memioğlu şunları söyledi:

"Sevgili mesai arkadaşlarım, güzel bir gündeyiz. 8 yıl önce sizler ile Tüpraş'ın Koç Topluluğu'na devri sırasında Akdeniz'in en iyi oyuncularından birisi olacağına ilişkin inancımı paylaşmıştım. Şimdi birlikte bunu geçekleştiriyoruz. Ülkemizin en büyük stratejik yatırımına emek veren, projede görev yapan herkese şükranlarımı sunuyor, şirketimize, topluluğumuza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum."

İTHAL DİZEL AZALACAK

Genel Müdür Yavuz Erkut da konuşmasında bugünün çok önemli ve özel bir gün olduğunu belirterek şöyle devam etti:

"Bugün çok önemli ve özel bir güne birlikte tanık oluyoruz. Rafinerici olarak hepimizin büyük gurur duyduğu bir gün. Flare biz rafinericilere çok şey anlatır. Bu günü yeni yatırımımızın damarlarına can suyunun girdiği ilk gün olarak hatırlayacağız. 36 aylık sürecin kalan 60'ıncı gününde Flare'i yakmak önemli bir başarı ve gurur. Yatırımı gerçekleştirmemizde bizlere inanan, destek veren başta Koç Ailesi ve Topluluğu'na, Enerji Grubu Başkanımıza ve Yönetim Kurulumuza şükranlarımı sunuyorum. Fizibiliteden başlayarak, projenin tüm evrelerini başarıyla gerçekleştiren görev gücümüze ve tüm Tüpraşlılara, ana ve alt yüklenici çözüm ortaklarımıza teşekkür ediyor, ilk ürünümüzü tanka göndereceğimiz güne doğru çalışmaya devam ediyoruz. Yıl sonunda tamamlanması için yoğun çalışmaların sürdüğü projemiz ile Tüpraş Rafinerileri tam kapasite çalışabilecek ve Türkiye'nin ithal ettiği dizel ihtiyacının önemli kısmı yerli üretimle karşılanabilecek. Tüpraş'ın 4 rafinerisinde üretilen yaklaşık 4.2 milyon ton siyah ürün işlenerek, 2.9 milyon tonu motorin olmak üzere 3.5 milyon ton değerli beyaz ürün, 700 bin ton petrol koku üretilecek."

Törene katılan Petrol İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın da projenin başlangıcından bu güne kadar Tüpraş'a, Koç Grubu'nun büyüklüğüne yakışır planlandığı gibi yürüdüğünü belirterek inşaattan, montaja çalışmalarda hizmeti geçen ve şu an sahada çalışan işçilere, yüklenici şirketlere, Koç Holding ve Tüpraş yönetimine, yatırımı planlayan ve gerçekleştirenlere şükranlarını sunduğunu bildirdi. - Kocaeli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tüpraş'ta Fuel Oil Dönüşümde Meşale Ateşlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beijing'in GSYİH'sı 2024'ün ilk çeyreğinde yüzde 6 arttı
    14:29 Beijing'in GSYİH'sı 2024'ün ilk çeyreğinde yüzde 6 arttı

    Çin'in başkenti Beijing'in gayrisafi yurtiçi hasılası (GSYİH), 2024'ün ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6 artarak 1,05 trilyon yuanı (yaklaşık 148 milyar ABD doları) aştı. Kentin birincil sektörlerinin katma değeri yüzde 3,2 artarken, ikincil sektörlerinin katma değeri yüzde 7,3 artış gösterdi. Kentin üçüncül sektörlerinin katma değeri ise yüzde 5,8 arttı. Beijing, 2024 yılı için yüzde 5 civarında GSYİH büyüme hedefi belirlemiş bulunuyor.

  • Balıkesir'de Uyuşturucu Operasyonunda 9 Zanlı Gözaltına Alındı
    14:28 Balıkesir'de Uyuşturucu Operasyonunda 9 Zanlı Gözaltına Alındı

    Balıkesir'de uyuşturucu ile mücadele kapsamında yapılan operasyonlarda Bandırma, Gömeç, Edremit, Susurluk, İvrindi ve Susurluk ilçelerinde 9 zanlı gözaltına alındı. Şüphelilerin üst aramalarında 33,31 gram sentetik uyuşturucu, 5 gram esrar, 2 ruhsatsız tabanca, 15 adet fişek, hassas terazi, bir adet uyuşturucu hap ve payp ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlıların emniyetteki işlemleri devam ediyor.

  • YÖK Başkanı: Türkiye yükseköğretimde küresel bir eğitim merkezi haline geliyor
    14:24 YÖK Başkanı: Türkiye yükseköğretimde küresel bir eğitim merkezi haline geliyor

    YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Türkiye'nin yükseköğretimde küresel bir eğitim merkezi haline geldiğini belirterek, YÖK'ün uluslararasılaşma stratejisinin temel hedefinin ilk 5 ülke arasına girmek olduğunu söyledi. Özvar ayrıca, YÖK'ün yapay zeka, dijitalleşme ve büyük veri alanlarında çalışmalar yürüttüğünü ve uluslararası öğrencilere yönelik olumsuz algı çalışmalarını kınadığını ifade etti.

  • Gaziantep'te çember operasyonunda 23 yıl hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı
    14:24 Gaziantep'te çember operasyonunda 23 yıl hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı

    Gaziantep İl Jandarma ekipleri tarafından düzenlenen çember operasyonunda, 9 ayrı suç kaydı ve 23 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli C.Y., Nurdağı ilçesinde saklandığı adreste yakalandı. Şüpheli şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Çorum'da Büyükler Oryantiring Türkiye Şampiyonası Başladı
    14:24 Çorum'da Büyükler Oryantiring Türkiye Şampiyonası Başladı

    Çorum'da düzenlenen Büyükler Oryantiring Türkiye Şampiyonası, Çatak Tabiat Parkı'nda başladı. Şampiyonaya 130 spor kulübünden 1250 sporcu katılıyor. Çorum Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat, sporcuları en iyi şekilde ağırlamaya özen gösterdiklerini belirtti. Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Tekin Çolakoğlu ise Çorum'un oryantiring sporu için uygun bir kent olduğunu vurgulayarak, sporcuların milli takıma seçilmesini ve uluslararası arenada ülkemizi temsil etmelerini beklediklerini söyledi. Şampiyona, yarın Mislerovacığı köyünde devam edecek ve 21 Nisan Pazar günü kent merkezindeki etabın ardından sona erecek.

  • Ordu'da suç örgütüne yönelik operasyonda 2 şüpheli tutuklandı
    14:23 Ordu'da suç örgütüne yönelik operasyonda 2 şüpheli tutuklandı

    Ordu'da İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, organize suç örgütü üyeliği ve kanuna muhalefet suçlarından aranan E.A.G. ve E.E. isimli şüpheliler gözaltına alındı. Şüphelilerin üzerinde yapılan aramada ruhsatsız bir tabanca ve 8 mermi ele geçirildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı.

  • Elazığ'da zabıta ekiplerinden sıkı denetim: Kaldırımlar işgal edilmeyecek
    14:22 Elazığ'da zabıta ekiplerinden sıkı denetim: Kaldırımlar işgal edilmeyecek

    Elazığ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından şehir merkezinde kaldırımları işgal eden esnafa yönelik denetim gerçekleştirildi. Kaldırımları kullanmak isteyen vatandaşların talepleri üzerine denetimler sık bir şekilde devam edecek.


Advertisement