Tur Operatörleri Kütahya'da - Son Dakika
Yerel

Tur Operatörleri Kütahya'da

Tur Operatörleri Kütahya\'da

Kütahya’ya gelen 10 tur operatörü, kentin tarihi ve turistik bölgelerine hayran kaldı.

16.11.2015 15:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'ya gelen 10 tur operatörü, kentin tarihi ve turistik bölgelerine hayran kaldı.

Kütahya Belediyesi, Türk Hava Yolları, (THK) Uygar Turizm ve Hilton Otel'in organizasyonu ile Kütahya'ya gelen tur operatörleri, başta Hisar Kalesi, Çavdarhisar Aizonai, Yoncalı, Çini, Kossuht ve Arkeloloji müzeleri ile Çiniciler Çarşısı, Germiyan Sokak, Ulu ve Dönenler camileri olmak üzere bir çok tarihi bölgeyi gezerek, bilgi edindiler.

Gözde Reizen firması yetkilisi Enis Kambar, "Bölgeyi tanımak için Kütahya'dayız. Ben uzun yıllardır yurt dışında tur operatörlüğü yapmaktayım. Kütahya trizmine katkıda bulunmak istiyoruz. Bunun için ilk olarak bizim bölgeyi iyi bir şekilde tanımamız gerekiyor. Kütahya kendi açısından gelişmiş. Ama yöre halkı elinin altındaki değerin farkında değil" diye konuştu.

Uygur Tur yetkilisi Mustafa Uçak da, "Kütahya gerçekten tarih ve kültür şehri. Her gelen kişi, 'Kütahya'nın bir çeyiz sandığı' olduğunu farkı ediyor. Tur operatörlerinin Kütahya-Afyonkaharisar bölgesini seçmesinin bir amacı da, Zafer Havaalanı'nı daha iyi çalışır hale getirmektir" şeklinde konuştu.

Tur operatörlerinin ileri günlerde başta Hollanda olmak üzere bir çok Avrupa ülkesinden Kütahya'ya turist getirmesi bekleniyor.

Kütahya Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş, Defterdar Konağı'ndaki yemekte operatörlere Kütahya'nın tarihi zenginlikleriyle ilgili geniş bilgiler sundu.

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu'nun konaktaki buluşmaya yoğun programı sebebiyle katılamadığını dile getiren Ertaş, tur operatörlerine fincan takımı ve kenti tanıtan eserler takdim etti.

Ali İhsan Ertaş, Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürü Zülkarni Yeldemez'in da katıldığı etkinlikte, hizmetleri sebebiyle Deftardar Konağı sahibi ve çalışanlarına teşekkür etti. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tur Operatörleri Kütahya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement