Turan'dan 'Dokunulmazlık' Yorumu - Son Dakika
Politika

Turan'dan 'Dokunulmazlık' Yorumu

Turan\'dan \'Dokunulmazlık\' Yorumu

AK Parti Grup Başkanvekili, Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan, Anayasa Komisyonu’nda görüşmeleri tamamlanan dokunulmazlık teklifini değerlendirdi.

03.05.2016 16:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Grup Başkanvekili, Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan, Anayasa Komisyonu'nda görüşmeleri tamamlanan dokunulmazlık teklifini değerlendirdi.

Turan, yaptığı açıklamada, "Bütün dokunulmazlıkların kaldırılmasını AK Parti gündeme getirmesinden itibaren HDP eski söylemini terk etmeye başladı. Daha evvel, 'hepimizin dokunulmazlıkları kaldırılsın' diyerek Meclis Başkanlığı'na dilekçe veren HDP, iş ciddiye binince bir anda dokunulmazlık savunucusu oldu. HDP'nin komisyon çalışmalarını sabote edeceği az çok belliydi. 28 Nisan'da yapılan ilk komisyon toplantısında milletvekillerimize saldırdılar. Komisyon Başkanımız, daha fazla gerginlik çıkmaması için komisyon toplantısını erteledi" dedi.

Dün yapılan toplantıda da gerginliğin devam ettiğini hatırlatan Turan, "Daha sonra da CHP ile birleşerek komisyon çalışmalarının ertelenmesini istediler. Ancak dün komisyon toplantısında da ifade ettik. 'Burası hendek kazılacak yerler ya da Kandil değil, komisyon çalışmalarına devam edecektir' diye. Akşam saatlerinde de HDP'liler PKK marşları söyleyerek ve Öcalan lehine sloganlar atarak komisyonu terk ettiler. HDP'nin bütün bu provokatif davranışlarına rağmen komisyon çalışmalarına devam ederek oy birliğiyle değişiklik maddelerini kabul etti" diye konuştu.

"ORTADA BİRDEN FAZLA CHP VAR"

CHP'nin tutumunu da eleştiren Turan, "Ortada tek bir CHP yok. Birden fazla CHP var. Kılıçdaroğlu'nun değişiklik teklifine evet diyeceklerini ifade etmesinden sonra, birçok CHP'li milletvekili hayır oyu vereceğini ifade etti. Bunlar arasında eski Bakanlar, eski genel başkan yardımcıları ve halihazırda Parti Meclisi üyesi olan insanlar var. CHP'nin birçok milletvekili Meclis'te HDP'nin koltuk değneği vazifesini görüyorlar zaten. Bu milletvekilleri de şimdi o işi görmek için HDP'nin yardımına koşuyorlar. Ancak ne olursa olsun dokunulmazlıkların kaldırılması noktasında AK Parti kararlıdır. O dokunulmazlıklar kalkacak" ifadelerine yer verdi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Turan'dan 'Dokunulmazlık' Yorumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • MSB: Yunan gemisi Türk bayrağı çekmedi, bizim gemiler de Yunan bayrağı çekmiyor
    12:14 MSB: Yunan gemisi Türk bayrağı çekmedi, bizim gemiler de Yunan bayrağı çekmiyor

    Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, sosyal medyada yer alan NATO görevi kapsamında İzmir Limanı'nı ziyaret eden Yunan gemisinin Türk bayrağı çekmemesine ilişkin, 'Mütekabiliyet esasları çerçevesinde bizim gemilerimiz de Yunanistan liman ziyareti gerçekleştirdiğinde Yunan bayrağı çekmiyor.' ifadesini kullandı. Bakanlık kaynakları, basın bilgilendirme toplantısında gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

  • Antalya'da 31 Mart seçimleri için güvenlik önlemleri alındı
    12:13 Antalya'da 31 Mart seçimleri için güvenlik önlemleri alındı

    Antalya Valisi Hulusi Şahin, 31 Mart'ta yapılacak mahalli idareler seçimleri öncesinde kentteki seçmen sayısı, sandık sayısı ve kolluk gücü hakkında bilgi verdi. Şahin, seçim güvenliği toplantısında, seçim takviminin işlediğini ve şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını belirtti. Seçim yasaklarının devam ettiğini vurgulayan Şahin, güvenli bir seçim ortamı sağlamak için tedbirlerin sıkı bir şekilde alındığını ifade etti. Ayrıca, İçişleri Bakanlığı'nın emirleri doğrultusunda ilave tedbirlerin alınabileceğini söyledi.

  • Milli Savunma Bakanlığı: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
    12:12 Milli Savunma Bakanlığı: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi

    Milli Savunma Bakanlığı, Irak ve Suriye'nin kuzeyi dahil son bir haftada 38 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Bakanlık, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör örgütleriyle mücadelesini sürdürdüğünü belirtti. Ayrıca, Irak'ın kuzeyinden kaçan bir PKK'lı teröristin teslim olduğu ve Suriye'de istikrarın sağlanması için çalışmaların devam ettiği ifade edildi.

  • Manisa Valisi Enver Ünlü, İl Emniyet Müdürlüğü personeliyle iftar programında buluştu
    12:10 Manisa Valisi Enver Ünlü, İl Emniyet Müdürlüğü personeliyle iftar programında buluştu

    Manisa Valisi Enver Ünlü, İl Emniyet Müdürlüğü personeliyle iftar sofrasında bir araya geldi. Programda konuşan Vali Ünlü, Türk polisinin önemini vurgulayarak, görevlerini cesaret ve kararlılıkla yerine getirdiklerini belirtti.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 5 büyükşehir için iddialı konuştu
    12:04 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 5 büyükşehir için iddialı konuştu

    Yerel seçimler öncesi Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın konuğu olan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 11 büyükşehre ek olarak Bursa, Balıkesir, Manisa, Denizli, Giresun, Sinop, Trabzon, Afyon, Uşak ve Kütahya'yı kazanacaklarını iddia etti.

  • CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda Para Sayma Görüntüleri Soruşturması: Şişli Belediye Başkanı Şüpheli Sıfatıyla İfade Verdi
    12:03 CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda Para Sayma Görüntüleri Soruşturması: Şişli Belediye Başkanı Şüpheli Sıfatıyla İfade Verdi

    CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen para sayma görüntülerine ilişkin soruşturma devam ederken, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin'in ifadesi alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Şişli Belediye Başkanı şüpheli sıfatıyla ifade verdi. Soruşturma, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasıyla başlamıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, bu görüntülere ilişkin resen soruşturma başlatmış ve birçok kişinin ifadesini almıştı.

  • Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Mahalli İdareler Genel Seçimleri için basın merkezleri kuracak
    11:59 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Mahalli İdareler Genel Seçimleri için basın merkezleri kuracak

    Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimlerini takip etmek isteyen ulusal ve uluslararası basın mensuplarına yönelik Ankara ve İstanbul'da 'Basın Merkezi' kuracak. Basın merkezleri, seçim sonuçlarını anlık takip etme imkanı, teknik altyapı, simültane tercüme ve canlı yayın imkanı sunacak. Ayrıca, basın merkezlerinde 'Türkiye'nin Seçim Tarihi ve Demokrasi Tecrübesi' temalı sergi de yer alacak.


Advertisement