Turan, "Tarım, Çanakkale'nin Baş Aktörlerinden Biri" - Son Dakika
Yerel

Turan, "Tarım, Çanakkale'nin Baş Aktörlerinden Biri"

Turan, "Tarım, Çanakkale\'nin Baş Aktörlerinden Biri"

Ak Parti Çanakkale 1’nci sıra Milletvekili Adayı Bülent Turan, EXPOTRİA 100. Yıl Gıda ve Tarım Fuarı’nı gezdi.

17.05.2015 19:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ak Parti Çanakkale 1'nci sıra Milletvekili Adayı Bülent Turan, EXPOTRİA 100. Yıl Gıda ve Tarım Fuarı'nı gezdi.

Çanakkale Zaferi'nin 100. yılında 47.000 metrekarelik alanda gerçekleştirilen Expotroia 100. Yıl Gıda ve Tarım Fuar alanında stantları gezen Ak Parti Çanakkale 1'nci sıra Milletvekili Adayı Turan, Çanakkale'nin marka şehir olduğunu belirterek, yerel firmaların üreticilerini tebrik etti.

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde üretim yapan bir peynir firmasının standını gezen Turan, " Çanakkale, Türkiye'mizde marka değerimizin en fazla olduğu şehir. Ancak Çanakkale'nin marka değerini attıran şeyler nedir diye baktığımızda, tek düze bir anlayış yok. Tarım var turizm var, tarih ve deniz var, her alanda iddiamız var bizim. Biz, birini tercih edecek değiliz. Hepsi kıymetli, hepsinin Çanakkale'yi ayağa kaldırması lazım. Tarım Çanakkale'nin baş aktörlerinden bir tanesi. İstiyoruz ki Çanakkale'de amatör olarak yapılan tarım; ürünler, sebzeler ve meyveler, pazarda satılırken etiketiyle markalı bir şekilde satılsın. Bizim köylümüz, insanımız ürünlerini çok daha kıymetli ve kaliteli bir şekilde ürünlerini satsın. Bu fuar Çanakkale'mizin marka ve ürün değerine ekstra kıymet katacağını düşünüyorum. Eksikleri tespit ediyoruz ama güzel bir çalışma oldu. Ümit ediyorum sonraki yıllar daha iyisi, daha büyüğü yapılır ve Çanakkale bir fuar kenti haline gelir" dedi.

"TARIM OSB'Sİ KURARAK ÇANAKKALE'NİN KADERİNİ DEĞİŞTİRMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ"

Tarımla ilgili önemli iddialarını olduğunu dile getiren Ak Parti Çanakkale 1'nci sıra Milletvekili Adayı Bülent Turan, Bayramiç, Ezine ve Ayvacık'ta tarım OSB'si kurmak istediklerini kaydetti. Turan, "Çanakkale'de üretimin en fazla olduğu Bayramiç, Ezine ve Ayvacık hattı üzerinde bir tarım OSB'si kurarak, burada üretilen malların, köylülerimiz tarafından markalaştırılarak satılmasını ciddi bir iddiamız. Eğer o havzada tarım OSB'sini kurarsak, buranın kaderinin değişeceğini düşünüyoruz. Kepez Limanı uluslararası anlamda gümrük limanı olsun ve Kepez'den tüm dünyaya mal ihraç etmek istiyoruz. Bununla ilgili fuarın açılışında zaten sayın bakanımızla görüşülmüştü, Gümrük Bakanımızla da görüşmelerimiz devam ediyor" diye konuştu.

Ak Parti Çanakkale 1'nci Sıra Milletvekili Adayı Bülent Turan, yaptığı açıklamanın ardından fuar alanında stantlarda bulunan ve alanı gezen vatandaşlara karanfil ve çeşitli hediyeler dağıttı.

"HAMİDİYE TABYALARI ÇANAKKALE'YE BÜYÜK DEĞER KATACAK"

Fuar alanının ardından restorasyonu devam etmekte olan Hamidiye Tabyaları'nı gezen Ak Parti Çanakkale 1'nci sıra Milletvekili Adayı Bülent Turan, tabyaların Çanakkale'ye ekstra değerler katacağını belirtti.

Turan, "Bugün il başkanımızla beraber Hamidiye Tabyaları inşaat alanını geziyoruz. Burada Osmanlı'dan günümüze kalan ve savaşlarda kullanılan bir özel alandayız. Hamidiye Tabyaları biliyorsunuz çok atıl durumda olan bir alandı. Bununla ilgili hükümetimiz, Kültür ve Turizm Bakanlığımızla birlikte gerekli geliştirmeyi yaptı ve proje üretti. Şuanda burada 10'dan fazla alayın restorasyonu devam ediyor. Bu çalışmanın bölgemize büyük değer katacağını düşünüyorum. Buradaki alan oldukça büyük, bu alanda kültür ve sosyal aktiviteler yanı sıra fuar alanları olarak da kullanılabilir. Ayrıca, buranın tarihi özellikleriyle ilgili de çalışmalar yapılabilir. Çanakkale'mizin zaten çok büyük olan marka değerine, ekstra değerler katmak istiyoruz" dedi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Turan, 'Tarım, Çanakkale'nin Baş Aktörlerinden Biri' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement