Turan, Torba Yasayı Değerlendirdi - Son Dakika
Yerel

Turan, Torba Yasayı Değerlendirdi

Turan, Torba Yasayı Değerlendirdi

TBMM Genel Kurulunda, vergi indirimi, Esnaf Ahilik Sandığı kurulması, TEDAŞ ve tarımsal kredi alacaklarının yapılandırılması gibi bir dizi düzenleme içeren torba kanun teklifi kabul edilerek, yasalaştı.

24.02.2017 15:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Genel Kurulunda, vergi indirimi, Esnaf Ahilik Sandığı kurulması, TEDAŞ ve tarımsal kredi alacaklarının yapılandırılması gibi bir dizi düzenleme içeren torba kanun teklifi kabul edilerek, yasalaştı.

Torba kanun teklifi hakkında değerlendirmelerde bulunan AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, "Öncelikle Çanakkaleli esnafımıza ve çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Torba kanun ile beraber borçların yapılandırıldığı gibi vergisini düzenli ödeyen esnaflarımıza indirim kolaylığı sağlanıyor" dedi. Esnaf ahilik sandığının kurulacağını belirten Turan, "Esnaf Ahilik Sandığı, bizim kültürümüzde olan bir uygulama. Osmanlı döneminde de esnafı koruma altına almak adına uygulanan bir sistem. Kurulacak olan sandıkla beraber esnafımız ekonomik açıdan yaşadığı sıkıntılara burada çözüm bulacak. Oluşturulacak olan fon ile yaşadığı maddi sıkıntıları aşacak. Esnaf her zaman ekonominin bel kemiği olmuştur" diye konuştu.

Eskiden hükümetlerin vatandaşların üzerine vergi üstüne vergi eklediğini artık vergi indirimlerinin gündeme geldiğini söyleyen Turan, "Uzun zamandır vatandaşlarımız tarafından vergi indirimi dile getiriliyordu. Vergisini düzenli ödeyenlere yüzde 5 indirim yapılacak. Daha önce de birçok kez vergilerin yapılandırılmasını sağladık. Vergi indirimi ile beraber esnafımız ekonomik açıdan bir yükten kurtulmuş olacak" dedi.

Turan, "Kanun ile beraber tarımsal sulama nedeniyle olan elektrik borçları tarımsal kredi alacakları da yeniden yapılandırılacak. Tarım alanında marka bir kent olan Çanakkale'miz için bu uygulama önemlidir. Kredi alacaklarının düzenlemesi ile beraber çiftçilerimize uygulanan faiz oranı yüzde 11 olarak sınırlandırılacak. Bunun yüzde 6'sı hazine, yüzde 5'i çiftçi tarafından karşılanacak. Elektrik borçları yeniden yapılandırılacak ve ilk taksiti 2017 Ekim ayının sonuna kadar ödenebilecek. Umarım bu düzenleme esnafımıza ve çiftçilerimize hayırlı olur" dedi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Turan, Torba Yasayı Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement