Türel, 15 Temmuz Şehit Aileleri ile Buluştu - Son Dakika
Güncel

Türel, 15 Temmuz Şehit Aileleri ile Buluştu

Türel, 15 Temmuz Şehit Aileleri ile Buluştu

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve eşi Ebru Türel, 15 Temmuz şehitlerinin aileleri ile yemekte bir araya geldi.

25.03.2017 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve eşi Ebru Türel, 15 Temmuz şehitlerinin aileleri ile yemekte bir araya geldi. Antalya'daki bu programı geleneksel hale getirmek istediklerini belirten Türel, "15 Temmuz şehitlerini unutmadık, unutturmayacağız" dedi.

15 Temmuz Derneği'nin Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde organize ettiği "15 Temmuz Şehit Aileleri Buluşması" Su Otel'de gerçekleşti. 3 gün sürecek olan buluşmanın ilk gününde düzenlenen akşam yemeğine; Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, eşi Ebru Türel, 15 Temmuz Derneği Başkanı Tarık Şebik, Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ve şehit aileleri katıldı.

Yemekte konuşan Menderes Türel, şehit ailelerine şu sözlerle seslendi; "Burada sizleri ağırlıyor olmak benim için her duygudan, her hizmetten, her çalışmadan çok daha farklı ve anlamlı. Sizler için ne yapsak azdır. Ne zaman ki 15 Temmuz Derneği Başkanımız Tarık Bey, böyle bir programı bana ilk kez getirdiğinde tereddütsüz, hiç düşünmeden, bizim için sizleri burada ağırlamanın büyük bir şeref olacağını ifade ederek kabul ettim. İyi ki geldiniz, iyi ki şeref verdiniz hepinizden Allah razı olsun."

"Geleneksel hale getirelim"

"15 Temmuz'da dünyaya örnek bir demokrasi destanı yazıldı" diyen Başkan Türel, sözlerini şöyle sürdürdü; "Bu destanı yazan şehitlerimizin içerisinde benim de çok yakın dostlarım, büyüklerim vardı. Onları hiçbir zaman unutmadım, unutturmadık, unutturmayacağız. Böylesine bir programı ilk defa yapıyor olmak bana da büyük bir cesaret verdi. İnşallah bundan sonra bu buluşmayı Antalya'daki bu programı geleneksel hale getirmek, en az senede 1 kere burada sizlerle, çocuklarımızla, ailelerimizle buluşmak, inanınız benim Antalya'da yapacağım her hizmet kadar hatta ondan da değerli olacak. Bizlere bu fırsatı verdiğiniz için, davetimize icabet edip Antalya'mızı şereflendirdiğiniz için bir kez daha sizlere şükran borçlu olduğumu ifade etmek isterim. Bu borcumuzu sözlerle, kelimelerle, herhangi başka bir çalışmayla ödemek kolay değil ama bir nebze de olsa sizlere bir soluk aldırmak, sizlere ailelerinizle beraber Antalya'mızın güzelliklerinden istifade ettirip aynı zamanda konferans ve seminerlerle böylesine bir duyguyu yaşıyor ve yaşatıyor olmak bizim için onur verici."

" Şehitlerimizi unutturmayacağız"

Antalya'nın en büyük köprüsünün adını 15 Temmuz Şehitler Köprüsü olarak belirlediklerini ifade eden Menderes Türel, "Diğer şehitlerimizin de isimlerini inşallah sırasıyla Antalya'mızda Allah'ın izni ile hatırlıyor ve hatırlatıyor olacağız. Yaşamımızın her saniyesinde her dakikasında dualarımızla desteklerimizle sizlerin yanındayız, sizleri, kıymetli şehitlerimizin hatırasını hiçbir zaman unutmayacağız. Geçtiğimiz Pazar günü Antalya'daki kıymetli şehidimiz Muhammet Oğuz Kılınç'ın babası ve annesinin teklifi ile Antalyaspor'umuzu Beşiktaş maçında sahaya şöyle bir pankartla çıkarttık; "15 Temmuz şehitlerimizi unutmadık, unutturmayacağız" Bu pankartın üstünde bir yazı olarak kalmayacak. Kalplerimizde yaşayacak. Burada güzel bir program geçirmeniz için her türlü imkanı sağladık, sağlayacağız. Hepinize hoşça vakit geçirmenizi temenni ediyorum, şehitlerimizin anısını her zaman yüreğimizde saklayacağız" dedi.

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı Tasavvuf Müziği Topluluğu sahne aldı. Şef Aydemir Tuncer yönetiminde tasavvuf müziğinin seçkin eserlerini şehit aileleri için icra eden topluluk büyük beğeni topladı. 15 Temmuz Şehit Aileleri Buluşması'nın sürpriz konuğu ise Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu oldu. Prof. Dr. Hatipoğlu "Şehitlik Mertebesi" konulu sohbetiyle şehit aileleriyle buluştu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türel, 15 Temmuz Şehit Aileleri ile Buluştu - Son Dakika

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Kayseri'de Kız İstemeye Giden Şüpheli, Ağabeyiyle Çıkan Kavgada Tüfekle Yaraladı
    23:58 Kayseri'de Kız İstemeye Giden Şüpheli, Ağabeyiyle Çıkan Kavgada Tüfekle Yaraladı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kız istemeye giden F.G. ile kızın ağabeyi Y.T. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada F.G, tüfekle Y.T'yi yaraladı. Olayın ardından kaçan şüpheli F.G, sığındığı evde polis tarafından gözaltına alındı.

  • Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi
    23:58 Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi

    Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kaymasında tahliye edilen bina sayısı 24'e yükseldi. İstanbul Valiliği, 'Tahliye edilen evlerde yaşayan 96 vatandaşımızdan 78'i otellere yerleştirilirken, 18 vatandaşımız ise istekleri doğrultusunda akrabalarının evlerine yerleşmiştir' açıklamasını yaptı.

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya
    23:42 DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya "müfettiş" yanıtı: Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamayın

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan "Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamamanızı öneriyoruz" ifadelerini kullandı.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.


Advertisement