Türgev'in İftarı - Son Dakika
Güncel

Türgev'in İftarı

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan: (2) "Belli ki Pensilvan'yadaki zat bu CHP genel müdürüyle TÜRGEV ve diğer vakıf ve derneklerin üzerine gitmek konusunda anlaşmış.

17.07.2014 23:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Belli ki Pensilvanya'daki zat bu CHP genel müdürüyle TÜRGEV ve diğer vakıf ve derneklerin üzerine gitmek konusunda anlaşmış. Şimdi ben diyorum ki işte TÜRGEV'i ile diyorum ki Ensar'ı ile, diyorum ki Önder'i ile Aziz Mahmut Hüdayisi ile aklınıza ne gelirse, samimi olanlar el ele vereceksiniz, bütün yavrularımızın üzerindeki bu operasyonlara karşı direneceksiniz" dedi.

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı'nca (TÜRGEV) Fatih'teki Mevlanakapı Kız Öğrenci Yurdu'nun bahçesinde düzenlen iftarda konuşan Erdoğan, paralel yapıyı eleştirerek, ülkede kendilerinden başkasının yurt açmasına, gençlerin Haşhaşilik dışında yollara tevessül etmesine, Türkiye genelinde hızla yurtların açılmasına, yurtların dolmasına, öğrencilerin barınacak alternatifler bulmasına tahammül edemeyip, dayanamadıklarını dile getirdi.

Erdoğan, "Az önce o yavrunun hikayesi işte TÜRGEV'in tanımının da kendisiydi. Bana Türkiye genelinde arkadaşlarım şunu söylüyorlardı, 'Başbakanım iyi güzel de ben kızımı İstanbul'a göndereyim ama İstanbul'da benim kızım nerede kalacak?' diyorlardı. Çünkü aldıkları olumsuz haberler bu konuda onları düşündürüyordu. 'Benim kızım İstanbul'da nerede kalacak'? Biz de tabii onlara diyorduk ki, 'Bak TÜRGEV var, sadece ihtisas alanı kızlarımızla alakalı. Gönderin orada onları inşallah anne, baba ocağı gibi ağırlarlar, orada okullarından mezun olurlar ve ondan sonra da hangi alanda hizmet edeceklerse o alanda hizmet ederler'. İşte kendilerine rakip olarak gördükleri TÜRGEV'i ortadan kaldırmak istediler" diye konuştu.

"Bu adamın zaten ruhu hijyenden uzak"

Paralel yapının, 17 Aralık darbe girişiminde bunun da hesabını görmeye yeltendiğini dile getiren Erdoğan, "Ama şunu bilmiyorlardı; onlar ne kadar tuzak kurarlarsa kursunlar, bütün o tuzakların üstünde çok güçlü bir tuzak kurucu vardır, o da Allah'tır" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun vakıftan, dernekten, hayır işinden, öğrenci yetiştirmekten anlamadığını söyleyen Erdoğan, geçenlerde sahur vaktinde televizyonda, Kılıçdaroğlu'nun Sosyal Sigortalar Kurumu'nun başında olduğu dönemle ilgili bir belgesel izlediğini kaydetti. Erdoğan, şöyle devam etti:

"Merhum Savaş Ay'ın bir programıydı. Aman Yarabbi. Şu Samatya'nın halini gördüm. Okmeydanı SSK'nın halini gördüm. Kırklareli'nden 3 yaşındaki bir yavrunun yanlış serum takılması sebebiyle sol kolunun nasıl kesildiği orada anlatılıyordu. O da orada sırıtıyor ya. '10 yıl önce daha kötüydü' diyor. Soruyor ona Savaş Ay, 'Ne bu hal? Sen genel müdür değil misin?' diyor. Odaları gezdiriyor aman Yarabbi. O tuvaletlerde çöp sepetlerinin içerisinde kan, serum şişeleri vesaire, rezillik, her taraf pas, rezillik. Hastane deyince akla hijyen gelir ama bu adamın zaten ruhu hijyenden uzak. Sıkıntı bu. Ruh temizliğini yapamamış ki sıkıntı burada. TÜRGEV tanımaz, bilmez, faaliyetlerine de zaten aklı ermez. Ancak Pensilvanya'daki akıl hocası bunun eline iftira malzemesi tutuşturdu. O da hocasının sözünü ikiletmedi. Hocası ne emrettiyse harfiyen yerine getirdi. Aralarında yaptıkları anlaşmanın bir boyutu da bu."

"Biz ne aldatan olduk, ne aldanan olduk"

Merhum sanatçı Ahmet Kaya'nın da onların arkasında durduğunu, onun da manzaraya şaşırdığını ifade eden Erdoğan,  "O hali görünce, 'bu vatanda bu nasıl olur?' diyor. Ahmet Kaya o hale şaştı. Ama o da akıbetini bilmiyordu ki. Şu Kazlıçeşme'den beni cezaevine uğurlayanlardan bir tanesi Ahmet Kaya'ydı. Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Erdoğan, Ahmet Kaya'nın o gün, o zaman o şiir okuyan insanların, düşünce, fikir, siyaset insanlarının, halka hizmet verenlerin cezaevine gidişlerini nasıl kınadığını anlattığını söyleyerek, sözlerine şöyle devam etti:

"Ama onun yanında olduğunu söyleyenlerin birçoğu, onun ödül töreninde ona nasıl porselen tabakları fırlattılar, nasıl çatal, kaşık, bunları fırlattılar. Ondan sonra da salonun arka kapısından kaçırdılar. Bir süre sonra da Paris'e gidip, Paris'te rahmetli oldu. Bu ülke bunları yaşadı. Bunlar dürüst değil. Bunlar samimi değil. Bunlar hep bu ülkede aldatan oldular. Ama biz ne aldatan olduk, ne aldanan olduk, yolumuza inanarak devam ettik. Belli ki Pensilvanya'daki zat bu CHP genel müdürüyle TÜRGEV ve diğer vakıf ve derneklerin üzerine gitmek konusunda anlaşmış. Şimdi ben diyorum ki işte TÜRGEV'i ile diyorum ki Ensar'ı ile, diyorum ki Önder'i ile Aziz Mahmut Hüdayisi ile aklınıza ne gelirse, samimi olanlar el ele vereceksiniz, bütün yavrularımızın üzerindeki bu operasyonlara karşı direneceksiniz."

- İstanbul

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement