Türgev Toplu Yurt Açılış Töreni - Son Dakika
Güncel

Türgev Toplu Yurt Açılış Töreni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Son günlerde kadına şiddet konusunda gelinen nokta bizler için gerçekten çok üzüntü verici. Özgecan kızımızla ilgili yaşanan yenilir yutulur değil. Bu bir vahşet ve bunların da yargıda karşılığının hem kısa sürede hem de en yüksek derecede verilmesi gerekiyor" dedi.

25.02.2015 14:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Son günlerde kadına şiddet konusunda gelinen nokta bizler için gerçekten çok üzüntü verici. Özgecan kızımızla ilgili yaşanan yenilir yutulur değil. Bu bir vahşet ve bunların da yargıda karşılığının hem kısa sürede hem de en yüksek derecede verilmesi gerekiyor" dedi.

Erdoğan, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfının (TÜRGEV) ATO Congresium'daki toplu yurt açılış töreninde yaptığı konuşmada,  üzerilerine düşenin, sorumlulukların bilincinde ve bunun gereğini yerine getirmek olduğunu söyledi.

Bunun için zaman kaybına tahammüllerinin olmadığını belirten Erdoğan, bunun için çok çalışacaklarını ifade etti.

TÜRGEV'in bütün şehirlerde attığı adımların bunun en güzel göstergesi olduğunu ifade eden Erdoğan, "Ülkemizdeki tüm gariplere el uzatma sorumluluğumuz var. Ekmeği olmayana ekmek, yakacağı olmayana yakacak, evi olmayana barınak, okula gidemeyene eğitim imkanı sağlamak mecburiyetindeyiz" dedi.

Erdoğan, TOKİ'nin 630 bin civarında konut yaptığını ve sahiplerine teslim ettiğini anlatarak, bunun yeterli olmadığını, daha da artarak devamının gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, özel sektörün yaptıklarının da ayrı olduğuna işaret ederek, dar orta gelir grubuna yönelik bu çalışmanın bir taraftan devam etmesi gerektiğini belirtti.

"Bugün tek bir kız evladımız dahi, ailesi onu gönül huzuruyla, güvenle, gözü arkada kalmadan bırakabileceği bir yurt bulamadığı için eğitim imkanından mahrum kalmışsa, bunda Kredi Yurtlar Kurumunun sorumluluğu olduğu gibi TÜRGEV'in de diğer benzer vakıf anlayışının da sorumluluğu var" diyen Erdoğan, daha çok çalışacaklarını, daha çok yurt açacaklarını, böyle bir durumun yaşanmasına mümkün olduğunca müsaade etmeyeceklerini bildirdi.

-"Tek bir vatandaş dahi karnı aç yastığına başını koymuşsa.."

"Bu yavrularımızı, buralarda gayet iyi yetiştireceğiz, bu konuda belli kabiliyetlerle bezeyeceğiz" ifadelerini kullanan Erdoğan, şöyle devam etti:

" Aynı şekilde ülkemizin neresinde olursa olsun, tek bir vatandaşımız dahi akşam karnı aç şekilde yastığına başını koymuşsa, bunda devletle birlikte, bu alanda çalışan tüm vakıflarımızın, derneklerimizin sorumluluğu vardır. İşte şu kışta kıyamette tek bir kardeşimiz, tek bir ailemiz bile sıcak yuvadan mahrumsa, bunda aynı şekilde başta şahsım olmak üzere hepimizin sorumluluğu var. Sadece bu kadar değil. Bugün coğrafyamız başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında zulüm altında, baskı altında inleyen kardeşlerimiz var. Suriye'de, Filistin'de, Irak'ta, Mısır'da, Libya'da, Türkistan'da, Myanmar'da, Kırgızistan'da var. Biz bu insanların her birine el uzatmak, gücümüz, imkanlarımız nispetinde yardımcı olmak mecburiyetindeyiz."

-"Vicdanımızı tatil edemeyiz"

Suriye'den ve Irak'tan gelen 2 milyon insana ev sahipliği yapılmasının önemli olduğunu ifade eden Erdoğan, "Ama buna bakarak 'tamam' diyemeyiz. Vicdanımızı tatil edemeyiz" dedi.

Türkiye'nin yaptığı uluslararası yardımların miktarının 12 yıl önce 45 milyon dolar iken, geçen yıl bu rakamın 4,5 milyar dolara ulaştığına dikkati çeken Erdoğan, "Keşke daha fazla imkanımız olsa da bunu 14,5 yapsak, 24,5 yapsak. Daha da artsa. İnşallah o günler de gelecek. Biz biliyoruz ki veren el, alan elden üstündür" görüşüne yer verdi.

-"Adaletin terazisi yerini milim şaşmadan bulmalıdır"

"Son günlerde özellikle kadına şiddet konusunda gelinen nokta bizler için gerçekten çok üzüntü verici" diyen Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"İşte Özgecan kızımızla ilgili yaşanan yenilir yutulur değil. Arka arkaya 3,4,5 kızımızla, bayanla ilgili olanlar yenilir yutulur değil. Bu toplumun genlerinde aslında bu yoktur. Nasıl oldu da biz bu hale geldik? Bu konuda özellikle bu vakıflarımızın, özellikle  STK'larımızın müşterek çalışmaları çok önemli. Bu bir vahşet ve bunların da yargıda karşılığının hem kısa sürede hem de en yüksek derecede verilmesi gerekiyor. Bir çok şeyler tartışılıyor. Tabii mevcut Anayasamızın kuralları içerisinde daha ileri bir ifade kullanmadan ben şunu söylüyorum, 'adaletin terazisi yerini milim şaşmadan bulmalıdır' diyorum. Bunun olması şart. Üstad ne diyor 'İnsandır sanıyordum mukaddes yüke hamal. Hamallık ki sonunda, ne rütbe var, ne de mal"

-"Onlar tahrik unsuru olmadılar"-

Üzerilerinde  böyle bir mukaddes yük olduğunu anlatan Erdoğan, bunun gereğini yerine getirmek gerektiğini söyledi.

" Daha Özgecan'lar görmememiz lazım, bu olayları yaşamamız lazım" ifadelerini kullanan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Ama bu vesileyle bir şey yaşadık. Mehmet Bey'in o irfan dersi gerçekten unutulacak bir ders değildi. Baba, bütün bu acılar içerisinde tüm insanlığa bir irfan dersi verdi, bir insanlık dersi verdi. Burada hepimizin ortak almamız gereken dersler de var ayrıca. Bu da çok manidar. Ben kendilerine anneye, babaya bu noktada da 'Allah razı olsun' diyorum. Onlar tahrik unsuru olmadılar, tam aksine hem teenni unsuru oldular, hem de 'bu ülkede bak, böyle babalar da varmış, böyle anneler de varmış' dedirttiler. Bu bakımdan çok önemli."

Rütbe beklemeden, mal beklemeden, hiçbir şey beklemeden, tehditlere, saldırılara, sıkıntılara göğüs gererek bu yolda yürüyeceklerini vurgulayan Erdoğan, milletin sorumluluğunu üstlenmiş insanlar olarak üzerilerine düşenlerini yapacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bize bu milletin duası yeter, bize samimi bir gülümseme, samimi bir teşekkür yeter. Biliyoruz ki şöyle kalpten sökülüp gelen bir 'Allah razı olsun' sözü hedefini bulmada oktan etkili, kurşundan hızlı bir duadır" dedi.

Erdoğan, TÜRGEV'de çalışan herkesin de bu anlayışla, bu hassasiyetle görevini yürüttüğünü ve yürüteceğine inandığını belirtti.

İstanbul Sivrikapı yurdunu, Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi yanındaki yurdu gezdiğini, gördüğünü ve bildiğini anlatan Erdoğan, "Gerçekten insanımıza, kızlarımıza insanca yaşayabilecekleri, geleceğini hazırlayabileceklerini bu yurtları kurdukları için kendilerine çok teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

TÜRGEV'in çok daha ileri bir seviyeye geldiğine işaret eden Erdoğan, sözlerini "Yeni açtıkları yurtlarla kızlarımıza adeta farklı bir onur, farklı bir özgüven kazandırdıkları için teşekkür ediyorum. Bu duygularla açılışını yaptığımız 8 yurdumuzun bir kez daha ülkemize, evlatlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Bu yurtlarda kalarak eğitim hayatlarını sürdüren tüm öğrencilerimize başarılar temenni ediyorum" diyerek tamamladı.

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türgev Toplu Yurt Açılış Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • LÖSEV, Eskişehir'de kanserle mücadele eden çocuklar için iftar programı düzenledi
    11:13 LÖSEV, Eskişehir'de kanserle mücadele eden çocuklar için iftar programı düzenledi

    Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV), Eskişehir'de kanserle mücadele eden çocuklar ve aileleri için iftar programı düzenledi. Programda gölge oyunları, Türk Sanat Müziği konseri ve çocuk oyunları yer aldı. LÖSEV Genel Koordinatör Yardımcısı, vakfın 25 yıllık başarı öyküsüne vurgu yaparak mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

  • Erzurum Kültür İlkokulu 1. Sınıf Öğrencileri Mektuplarını Asker Abilerine Gönderdi
    11:13 Erzurum Kültür İlkokulu 1. Sınıf Öğrencileri Mektuplarını Asker Abilerine Gönderdi

    Erzurum Kültür İlkokulu 1. Sınıf öğrencileri, ödev olarak kendilerine verilen ilk mektuplarını askerlere yazdı. Mehmetçik, minik yüreklerin duygu yüklü mektuplarına cevap vererek okullarında ziyaret etti. Ayrıca, 9. Kolordu Komutanlığı'nın karargahında da öğrencileri misafir etti. Tugay Komutanı Yardımcısı Piyade Albay M. Kelami Kablay, öğrencilere duygusal bir cevap vererek onları tebrik etti.

  • Galatasaraylı ve Fenerbahçeli Taraftarlar Sındırgı'da İftar Yaptı
    11:12 Galatasaraylı ve Fenerbahçeli Taraftarlar Sındırgı'da İftar Yaptı

    Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde düzenlenen iftar programında Galatasaraylı ve Fenerbahçeli taraftarlar bir araya geldi. Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, dostluğun önemine vurgu yaparak, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Galatasaray taraftarı Mehmet Ziya Bağcı ise organizasyonun her yıl büyütülmek istendiğini ve diğer takım taraftarlarının da destek verdiğini belirtti. Sındırgı Belediyespor Başkanı Tufan Gürlek ise emeği geçenlere teşekkür etti.

  • Bursa'da patlama ve yangın: Yaralı kişinin bulunduğu villada ceset bulundu
    11:12 Bursa'da patlama ve yangın: Yaralı kişinin bulunduğu villada ceset bulundu

    Bursa'nın Osmangazi ilçesinde bir kişinin yaralandığı patlama ve yangın sonrası yapılan incelemede, villanın bodrum katında bir ceset bulundu. Patlamanın nedeni ve cesedin kimliği araştırılıyor.

  • Alves Kablo Ampute Futbol Kulübü, 2023-2024 sezonunu şampiyon tamamladı
    11:12 Alves Kablo Ampute Futbol Kulübü, 2023-2024 sezonunu şampiyon tamamladı

    Bitexen Ampute Futbol Süper Ligi'nde 2023-2024 sezonunu şampiyon tamamlayan Alves Kablo Ampute Futbol Kulübü, milli kalecisi Bülent Çetin'in açıklamalarına göre, takımdaki aile ortamının başarılarını etkilediği belirtildi. Alves Kablo, 22 maçta 21 galibiyet ve bir beraberlikle 64 puan toplayarak ligi birinci sırada tamamladı. Kulüp, Konferans Ligi ve Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye'yi temsil edecek. Bülent Çetin, takımın hedefinin Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu olduğunu ifade etti.

  • Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayları Sosyal Medyada Yarışıyor
    11:12 Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayları Sosyal Medyada Yarışıyor

    Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayları, seçim sürecinde sosyal medya platformlarını aktif olarak kullanarak halka ulaşıyor. İYİ Parti'nin adayı Turhan Çömez, en fazla takipçiye sahip olan aday olarak öne çıkıyor.

  • Ordu'da Uzun Yol Şoförlerine İftariyelik Dağıtımı Devam Ediyor
    11:12 Ordu'da Uzun Yol Şoförlerine İftariyelik Dağıtımı Devam Ediyor

    Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayında uzun yol şoförlerine iftariyelik dağıtımı yapmaya devam ediyor. Başlatılan uygulama, şoförler ve vatandaşlar tarafından beğeniliyor.

  • Özdemir Manavoğlu, ÇMO Antalya Şubesini Ziyaret Etti
    11:11 Özdemir Manavoğlu, ÇMO Antalya Şubesini Ziyaret Etti

    Cumhur İttifakı'nın Muratpaşa Belediye Başkan adayı Özdemir Manavoğlu, Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) Antalya Şubesi'ni ziyaret etti. Manavoğlu, toplantıda Antalya'nın sorunları ve çözüm önerilerini paylaşarak, kente değer katan projeler yapacaklarını belirtti.


Advertisement