Türgev Toplu Yurt Açılış Töreni - Son Dakika
Güncel

Türgev Toplu Yurt Açılış Töreni

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, üniversite öğrenimi için yurtlara yerleşen öğrencilerin kendilerine verilecek donanım ve yardımla geleceğe yürümek isteyeceğini belirterek, "Yönlendirmeyle, farklı fikirlerin kendilerine aşılanmaya çalışılmasıyla, devlet kademelerinin içerisinde farklı emellere hizmet etmek için yetiştirilmek istenmiyorlar.

25.02.2015 15:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, üniversite öğrenimi için yurtlara yerleşen öğrencilerin kendilerine verilecek donanım ve yardımla geleceğe yürümek isteyeceğini belirterek, "Yönlendirmeyle, farklı fikirlerin kendilerine aşılanmaya çalışılmasıyla, devlet kademelerinin içerisinde farklı emellere hizmet etmek için yetiştirilmek istenmiyorlar. İşin özü, devletin içerisinde bir paralel yapının hizmetkarı olarak yetiştirilmek istenmiyorlar. Bundan dolayıdır ki biz bu gençlerimize kendilerini yetiştirmeleri için bu fırsatı vereceğiz, vermekle yükümlüyüz" dedi.

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfının (TÜRGEV) 6 ildeki 8 yurdunun toplu açılışı, ATO Congresium'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenle yapıldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, törende yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 12 yıldır gösterdiği yolda, özgüvenli, kendisine, ülkesine, milletine, medeniyetine güvenen bir gençlikle yola devam ettiklerini söyledi. Gençlerin bugün verilen eğitim ve donanımla geleceğe yürüyeceklerini kaydeden Kılıç, Kredi ve Yurtlar Kurumu olarak görev alanlarında olan yurtlar ve TÜRGEV gibi özel yurtların birlikte çalışmasıyla kendine güvenen, sorgulayan, kendini geliştiren, medeniyetinden, tarihinden güven alan ve inanan gençler yetişeceğini ifade etti. Kılıç, "Kendine, medeniyetine güvenmeyen gelecekte de ne yapacağını bilemez" dedi.

Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı yurtların kapasitesinin 400 bine ulaştığına dikkati çeken Kılıç, "Biz buradaki genç kardeşlerimize, aynı TÜRGEV'deki gibi bir yuva kazandırmak ve evlerinde hissetmeleri için çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.

Üniversite eğitimi için farklı şehirlerdeki yurtlara gelen öğrencilerin kendilerini güvende hissetmek isteyeceklerini vurgulayan Kılıç, "Kendilerine verilecek donanım ve yardımla, destekle geleceğe yürümek isterler. Yönlendirmeyle, farklı fikirlerin kendilerine aşılanmaya çalışılmasıyla, devlet kademelerinin içerisinde farklı emellere hizmet etmek için yetiştirilmek istenmiyorlar. İşin özü, devletin içerisinde bir paralel yapının hizmetkarı olarak yetiştirilmek istenmiyorlar. Bundan dolayıdır ki biz bu gençlerimize kendilerini yetiştirmeleri için bu fırsatı vereceğiz, vermekle yükümlüyüz. Devletimizin geleceği buna bağlıdır" değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Kılıç, gençlerin sadece yurtlarla değil spor aktiviteleriyle bir araya getirileceğini, kardeşliklerinin perçinleneceğini belirterek, farklılıkların zenginlik olduğunun hatırlatılacağına vurgu yaptı. Türkiye'nin evlatları arasında ayrılığa değil birlik ve beraberliğe yer olduğunu dile getiren Kılıç, bugün açılışı yapılan TÜRGEV yurtlarında yetişecek gençlerin, Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarında yetişenler gibi gelecekte ülkeye büyük hizmet vereceğini söyledi.

Bütün gençlerin kendileri için değerli olduğunun altını çizen Kılıç, hizmetlerinden dolayı TÜRGEV'e teşekkür etti.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da törendeki konuşmasında, açılışı yapılacak yurtların gençlere hayırlı olmasını diledi ve TÜRGEV'e teşekkür etti. "Eğitimde devlet olarak pek çok şey yaptık, yapıyoruz, yapacağız ama devletin yaptığı hizmetlerin ötesinde sivil toplumun yaptığı katkılar çok önemli" diyen Avcı, vakfın bu kapsamda örnek bir program sergilediğini belirtti.

-"Kızlarımız zihinsel dönüşüm sağlayacak"

TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Akalın da yaptığı konuşmada, TÜRGEV yurtlarını, kadının toplumsal hayata katılımını artırmak için alınmış cesur bir inisiyatif olarak niteledi. Vakfın kurucularının, kız öğrencilerin eğitim hayatlarında erkek öğrenciler gibi desteklenmesi, kız öğrencilerin "ikinci akademi" mantığıyla güvenli ortamlarda barınabilmeleri amacıyla yola çıktıklarını belirterek, çalışmaları başlatanlara teşekkür etti.

Kadına yönelik şiddetin, dünyadaki en önemli sorun alanlarının başında geldiğine dikkati çeken Akalın, Dünya Bankası verilerine göre şiddet nedeniyle hayatını kaybeden 15-44 yaş grubundaki kadın sayısının hastalık, kaza ve savaşlarda ölenlerden fazla olduğunu vurguladı. Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesinin, kadın hakları ve şiddet meselesi üzerinde önemle durulması gereğini bir kez daha ortaya koyduğunu söyleyen Akalın, toplumsal ve bireysel bir değişim aracı olan eğitimin eşitsizlikleri en aza indirmek açısından önem taşıdığını ifade etti.

Akalın, "TÜRGEV olarak farkındayız ki kadınların toplumsal yaşamdaki ikincil konumlarından sıyrılıp, erkeklerle eşit yaşam olanaklarına kavuşabilmelerinde, belirli bir eğitim düzeyine ulaşabilmelerinin rolü son derece büyüktür" diyerek, vakfın, kız öğrencilerin eğitime ulaşmalarındaki engelleri kaldırma misyonu üstlendiğini anlattı.

-"4 bin 700'den fazla öğrenciyi misafir ediyoruz"

"TÜRGEV'li kızlarımız, ülkemizde kadın-erkek adaletinin sağlanması, kadınların konumlarının güçlendirilmesi ve her türlü ayrımcılığın önlenmesi için gerekli toplumsal farkındalığı ve zihinsel dönüşümü sağlayacaklardır" ifadelerini kullanan Akalın, kadına yönelik şiddetin toplumun bütün kesimlerinin ortak mücadelesi ve bütüncül bir yaklaşımla mümkün olacağını kaydetti.

"İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" düsturuyla hareket ederek yurtları, en yüksek kalite standartlarıyla inşa ettiklerini bildiren Akalın, vakfın 2014-2015 eğitim yılında, kapasitesini yüzde 100 artırarak, 25 yurt ve bugün açılışı yapılanlarla 4 bin 700'den fazla öğrenciyi misafir ettiğini belirtti.

TÜRGEV olarak, kadınların etken ve aktif oldukları toplumların dünyaya bir şey katabileceğini canlı olarak göstermeyi amaçladıklarını dile getiren Akalın, "Bizler kendine has duruşu, fikri, tavrı, özünden beslenen muasır medeniyet algısına sahip kadınlarımızla ileri seviyede toplumlar inşa etmeyi hedefliyoruz. Bizler kendimize takipçiler değil özgür, kendi ayakları üzerinde durabilen bireyler yetiştiriyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Akalın ile TÜRGEV Yönetim Kurulu üyesi Esra Albayrak, kurdele keserek sembolik yurt açılışlarını yaptı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türgev Toplu Yurt Açılış Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye'den 9. İyilik Gemisi ile Gazze'ye 3 bin 774 ton insani yardım malzemesi ulaştı
    00:23 Türkiye'den 9. İyilik Gemisi ile Gazze'ye 3 bin 774 ton insani yardım malzemesi ulaştı

    Türk Kızılay tarafından temin edilen gıda, bebek malzemeleri ve diğer ihtiyaç malzemeleriyle yola çıkan 9. İyilik Gemisi, Mısır'ın El-Ariş Limanı açıklarına ulaştı. Gemide bulunan 3 bin 774 ton insani yardım malzemesi, Gazze'ye taşınmak üzere tırlara yüklenecek.

  • ABD, Filistin'in BM tam üyeliği talebini veto etti
    00:23 ABD, Filistin'in BM tam üyeliği talebini veto etti

    ABD, BM Güvenlik Konseyi'nde Filistin'in BM'ye tam üyeliği talep edilen karar tasarısını veto etti.

  • Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralandı
    00:19 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralandı

    Manisa'nın Selendi ilçesinde meydana gelen trafik kazasında okul servisi ile kapalı kasa kamyonet çarpıştı. Kazada 9 öğrenci hafif şekilde yaralanırken Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, öğrencileri hastanede ziyaret etti. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    23:58 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 18.11'de 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerden de hissedildi. AFAD ve diğer kurumlar çalışmalara devam ediyor. Can kaybı yaşanmazken, bazı binalarda hasar oluştu. Vatandaşlar açık alanlarda bekliyor. İçme suyu konusunda uyarı yapıldı.

  • 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Suk Dörtlüsü Quartet Sahne Aldı
    23:48 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Suk Dörtlüsü Quartet Sahne Aldı

    Hüseyin Başkadem'in yönettiği 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nin ikinci gününde, Suk Dörtlüsü Quartet sahne aldı. Prag Sahne Sanatları Akademisi'nden gelen sanatçılar, çello, viyola ve keman enstrümanlarıyla seçkin eserlerini seslendirdi. Başkadem, konserde yaptığı konuşmada, dünyada keman ailesinden 4 enstrümanı bir arada çalabilen çok az grubun olduğunu belirtti ve Suk Dörtlüsü Quartet'in festivale üçüncü kez katıldığını söyledi.

  • Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti
    23:43 Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti

    Bolu Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması konusu görüşüldü. Gölcük Platformu üyeleri, bungalovların kullanımına karşı çıkarak protesto gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, maddenin komisyona iade edileceğini açıkladı.

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.


Advertisement