Türgev Yurtları Açılış Töreni - Son Dakika
Politika

Türgev Yurtları Açılış Töreni

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Gençler, kendilerine verilecek eğitim ve yardımla ama aynı zamanda destekle geleceğe yürümek isterler.

25.02.2015 14:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Gençler, kendilerine verilecek eğitim ve yardımla ama aynı zamanda destekle geleceğe yürümek isterler. Yönlendirmeyle, farklı fikirlerin kendilerine aşılanmaya çalışılmasıyla, devlet kademelerinin içerisinde farklı hedeflere hizmet etmek için yetiştirilmek istenmiyorlar. Yani işin özü, devletin içinde paralel yapının hizmetkarı olarak yetiştirilmek istemiyorlar" dedi.

Türkiye Gençlik ve Eğitim Hizmet VAKFI (TÜRGEV) yurtlarının açılış töreni ATO Congressium'da gerçekleştirildi. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, milletvekilleri, TİKA Başkanı Serdar Çam, AK Parti yöneticileri, TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Akalın ve diğer yetkililer katıldı. Tören, tanıtım filmi ile başladı. Daha sonra İstiklal Marşı okunarak, saygı duruşunda bulunuldu.

Bakan Kılıç, yaptığı konuşmada özgüvenli bir şekilde kendine güvenen, ülkesine, medeniyetine güvenen bir gençlikle yollarına devam edeceklerini belirterek, bugünden itibaren gençlere verilen eğitim ve değerle geleceğe yürüyeceklerini söyledi. Kılıç, "Bizim Kredi ve Yurtlar Kurumu olarak görev alanımızda olan yurtlarla beraber aynı zamanda özel yurtlarımızın, TÜRGEV gibi yurtlarımızın birlikte çalışmasıyla kendine güvenen, sorgulayan, kendini geliştiren ve aynı zamanda memleketinden, tarihinden güven alan, ona güvenen ve inanan gençlerle yolumuza devam edeceğiz. Çünkü kendine güvenmeyen, medeniyetine güvenmeyen gelecekte de ne yapacağını bilemez. Bizim şu anda Kredi ve Yurtlar Kurumumuzun gelmiş olduğu kapasite zatı devletlerinin talimatı ile yürüdüğümüz yolda 400 bine ulaşmış durumda. Buradaki genç kardeşlerimize aynı TÜRGEV'de yapıldığı gibi bir yuva kazandırmak için ve onların kendilerini evlerinde hissetmeleri için bu şekilde çalışmaları devam ettireceğiz. Gençler, kendilerine verilecek eğitim ve yardımla ama aynı zamanda destekle geleceğe yürümek isterler. Yönlendirmeyle, farklı fikirlerin kendilerine aşılanmaya çalışılmasıyla, devlet kademelerinin içerisinde farklı hedeflere hizmet etmek için yetiştirilmek istenmiyorlar. Yani işin özü devletin içinde paralel yapının hizmetkarı olarak yetiştirilmek istemiyorlar. Bundan dolayıdır ki gençlerimize kendilerini yetiştirme fırsatı vereceğiz" dedi.

Bakan Avcı ise, eğitim konusunda birçok şey yaptıklarını belirterek, sivil toplumun katkılarının önemli olduğunu ifade etti. Avcı, TÜRGEV örnek bir program sergilediğini kaydetti.

TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Akalın, TÜRGEV'e ait sekiz yurt açılışını yapacaklarını belirterek, TÜRGEV'in kadının toplumsal hayata katılımını arttırmak için cesur bir inisiyatif olduğunu söyledi. Akalın, kadına yönelik şiddetin dünyanın en önemli sorunlarından biri olduğunu söyleyerek, "Dünya Bankası verilerine göre dünya genelinde şiddet nedeniyle hayatını kaybeden 15-44 yaş grubu kadınların sayısı, kanser, sıtma, trafik kazası, savaş gibi nedenlerle ölenlerden çok daha fazladır. Ülkemizde de son günlerde yaşanan elim olay, kadın hakları ve kadına şiddet meselesi üzerinde önemle durulmasının gerekliliğini bir kez daha ortaya koymuştur. Kadına yönelik şiddet, kadın ile erkek arasında asırlardır süregelen eşit olmayan güç ilişkilerinin mücadelesinin bir yansımasıdır" ifadelerini kullandı.

Katılımcılar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı salona girişinde alkışlarla karşılayarak, cep telefonları ile fotoğraf çektiler. Bu arada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, Mihri Hatun Yüksek Öğrenim Kız Yurdu'nun açılışına katıldı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Türgev Yurtları Açılış Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement