Turgut Reis, Ölümünün 451'inci Yılında Anılıyor - Son Dakika
Güncel

Turgut Reis, Ölümünün 451'inci Yılında Anılıyor

Dünyaca ünlü Türk denizci Amiral Turgut Reis, ölümünün 451'inci yılında, Bodrum'da anılıyor.

23.06.2016 13:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyaca ünlü Türk denizci Amiral Turgut Reis, ölümünün 451'inci yılında, Bodrum'da anılıyor.

Ünlü Türk denizcisi Turgut Reis için, doğum yeri olan Bodrum'un Turgutreis Mahallesi'nde tören düzenlendi.

Bodrum Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ilk tören, Atatürk Meydanı'nda yapıldı. Anma komitesi adına Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Altındağ ve Aksaz Deniz Üs ve Bando Takımı Komutanı Yüzbaşı Atıf Çolak, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

İkinci tören ise Şevket Sabancı Parkı'nda gerçekleştirildi. Törene Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Altındağ ve vatandaşlar katıldı.

Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'nın bando takımı, ulusal marşların yanı sıra Turgut Reis için yapılan besteyi seslendirdi. Mini konser, izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.

Bodrum Belediye Meclis Üyesi Funda Akçalı, törende yaptığı konuşmada, Turgut Reis'in 1485 yılında Karabağ köyünde doğduğunu anlattı. Akçalı, "Amiral, deniz tutkusu bölgedeki Osmanlı askerleri tarafından kısa sürede fark edilip, orduya alınmasıyla başlamıştır. Osmanlı donanması emrinde yer almış, birçok zaferlere de imza atmıştır." diye konuştu.

Aksaz Deniz Üs Komutanlığı Bando Takımı Komutanı Yüzbaşı Atıf Çolak da Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı bir bando takımı olduklarını belirtti.

"Artık tüm savaş teknolojimiz dışa bağımlı değil, milli yapım"

Deniz Kuvvetleri'nin gurur duyulacak çalışmalara imza attığını ifade eden Çolak, bugün çok az ülkenin kendi gemisini imal edebildiğini kaydetti.

Savaş gemisi imal etmenin çok değişik bir teknoloji olduğunun altını çizen Çolak, "Son zamanlarda Burgazada Korvetimizi de denize indirdik. Artık tüm savaş teknolojimiz, silah teknolojimiz dışa bağımlı değil ve yerli, milli yapım. Biz bunları Atatürk'ün ışığında başarıyoruz. Hedefimiz dünyanın en iyi deniz kuvvetleri olmak." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Turgut Reis, Ölümünün 451'inci Yılında Anılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement