Turgutlu'da Akıllı Su Sayacı Değişikliği İsteğe Bağlı - Son Dakika
Güncel

Turgutlu'da Akıllı Su Sayacı Değişikliği İsteğe Bağlı

Turgutlu\'da Akıllı Su Sayacı Değişikliği İsteğe Bağlı

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi'nce (MASKİ) hayata geçirilen peşin ödemeli akıllı su sayacına geçiş konusunda, CHP Turgutlu İlçe Başkanlığı açıklama yaptı.

15.06.2016 19:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi'nce (MASKİ) hayata geçirilen peşin ödemeli akıllı su sayacına geçiş konusunda, CHP Turgutlu İlçe Başkanlığı açıklama yaptı. Turgutlulu bir vatandaşın açtığı davayı kazandığı, kararın emsal olduğu belirtilirken; halka istemedikleri takdirde su sayacını taktırmak zorunda olmadıkları duyuruldu.

Turgutlulu Mesut Sertdöğücü, MHP'li Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı MASKİ tarafından zorunlu sayaç değişimi konusunda dava açtı. CHP Turgutlu Hukuk İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Avukat Hakan Emin Hüseyni'nin avukatlığını yaptığı Mesut  Sertdöğücü, Turgutlu 2'nci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davayı kazandı. Mahkeme, sayacın usulsüz olarak değiştirildiğine ve kartlı sayacın sökülerek eski mekanik sayacın takılmasına karar verdi. Konuyla ilgili CHP Turgutlu İlçe Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenlendi. Turgutlu İlçe Başkanı Erk Kayabaş, CHP Turgutlu Hukuk İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Avukat Hakan Emin Hüseyni ve yönetim kurulu toplantıya katıldı.

Turgutlu İlçe Başkanı Erk Kayabaş, "Turgutlu 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, belediye için 'Dijital su saati konusunda vatandaşı zorlayamazsın' kararı verdi ve uygulamanın isteğe bağlı olması gerektiği belirtip, kartlı sayacın sökülerek mekanik sayaç takılmasına karar verdi. Uygulamanın iptaline karar verdi. Bu kararın veriliş tarihiyle, bu kararın iptal edildiği tarih arasında firma tarafından vatandaşlara binlerce su sayacı satıldı. Kartlı su sayacı almak mahkeme kararıyla daha önce zorunlu olmaktan çıkmış emsal kararlar da mevcuttu. Bu uygulamadan geriye, milyonlarca liralık haksız kazanç sağlamış olan firma kaldı. Halkımıza çağrımız, uygulama için dava açılarak mahkeme kararıyla, kartlı su sayacı almış olanların MASKİ tarafından sayaçlarının sökülüp, eski sayaçlarının takılmasının sağlanabileceğini bilmeleridir" dedi.

OTOPARK KONUSU DA MAHKEMEYE TAŞINACAK

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin anlaştığı Man-Park tarafından işletilen yol kenarındaki otoparklardan ücret alınması konusunu da mahkemeye taşıyacaklarını söyleyen Kayabaş, elektrik faturalarının da kabardığını ve CHP olarak konuyu Anayasa Mahkemesi'ne taşıyacaklarını dile getirdi.

- Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Turgutlu'da Akıllı Su Sayacı Değişikliği İsteğe Bağlı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement