Turgutlu'da Cemevi Projesi Hayata Geçecek - Son Dakika
Yerel

Turgutlu'da Cemevi Projesi Hayata Geçecek

Turgutlu\'da Cemevi Projesi Hayata Geçecek

Manisa’nın Turgutlu ilçesine bağlı Çepnidere Köyü'ne yapılması planlanan Cemevi için bugün Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü, Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan ve belediye fen işleri ekipleri köyü ziyaret ederek vatandaşları ziyaret etti.

17.12.2013 13:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Turgutlu ilçesine bağlı Çepnidere Köyü'ne yapılması planlanan Cemevi için bugün Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü, Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan ve belediye fen işleri ekipleri köyü ziyaret ederek vatandaşları ziyaret etti. Çepnidere'de Turgutlu Belediyesi tarafından yaptırılacak olan Cemevi, Manisa ve ilçeleri dahil olmak üzere ilk kez bir belediye tarafından yaptırılan Cemevi olacak.

Toplamda 320 metrekareye yakın bir alana inşa edilecek olan cemevi iki kattan oluşacak ve arka alanında kurban kesim alanı yer alacak. Ocak ayında projenin tamamlanarak ihalesi çıkması beklenirken, ihale sonrası Şubat ayı gibi de yapım aşamasına geçileceği açıklandı. Hem cemevi hakkında köylülere detaylı bilgilen veren Günlü ve Orhan vatandaşların diğer taleplerini de dinleyerek gerekli çalışmaların yapılacağını dile getirdi. Orhan'dan köye bir halı saha ve düğün salonu yaptırılması konusunda görüş sunan köylüler Orhan'dan olumlu yanıt aldı.

Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan, "Köyümüze bir cemevi kazandırma projemiz tamamlanmak üzere, proje tamamlandıktan sonra ihaleye çıkacağız ve hayırlısıyla Cemevini köyümüze kazandıracağız" dedi. Daha sonra köylülerle birlikte Cemevinin yapılacağını alana giderek proje hakkında detaylı incelemeler yapan Günlü ve Orhan: " Köylerimizi için elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Köy ziyaretinde uzun süre sohbet ettikleri vatandaşlarla samimi bir diyalog kuran Günlü ve Orhan, köyde "Aşık" olarak Hamza Koçyiğit'in yazdığı şiir Günlü ve Orhan'ı güldürdü. Hamza Koçyiğit'in şiirinde; " Çepnidere'ye yapıldı okul, döşendi taşlar. Kaymakamla, Başkanım bir de cemevi bağışlar. Çepnidere'de gülüyor artık çatılan kaşlar. Siz çok yaşayın Kaymakamla, Başkan. Kaymakamla, başkanım yoktur ayarım. Sizi Çepnidere'nin başının tacı sayarım. Yaptığınız hizmetle gurur duyarım. Sizde çok yaşayın Kaymakamla, Başkanım. Çepnidere'nin uyanık bir muhtarı vardır. Kaymakamla Başkanım hizmete çok aşikardır. Bizim gönlümüz biraz dardır. Yapın bir de düğün salonu gülsün yüzümüz. Kim yaparsa yapsın hizmeti takdir ederim. Hizmet yapanın ben peşinden giderim. Nankörlük yaparsam ayıp ederim. Hizmet yapanı takdir ederim" dizelerine yer verdi. Köy kahvehanesinin duvarında asılı olan şiiri okuyan Nazmü Günlü ve Serhat Orhan, Aşık Hamza'ya teşekkür ettiler. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Turgutlu'da Cemevi Projesi Hayata Geçecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement