Turgutlu'da Deve Güreşi Heyecanı - Son Dakika
Güncel

Turgutlu'da Deve Güreşi Heyecanı

Turgutlu\'da Deve Güreşi Heyecanı

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde, belediyenin aşevi yararına düzenlediği deve güreşleri renkli görüntülere sahne oldu.

08.12.2014 05:59  Güncelleme: 08:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde, belediye aşevi yararına düzenlenen deve güreşleri renkli görüntülere sahne oldu.

Turgutlu Belediyesi tarafından Koşukırı Mevkii'nde bu yıl dördüncüsü düzenlenen deve güreşlerine Ege, Akdeniz, Marmara Bölgesi'nden toplam 130 namlı deve katıldı. Kıyasıya mücadelenin yaşandığı güreşlerde urgancılar zaman zaman develeri ayırmakta güçlük çekti.

Yoğun katılımla gerçekleştirilen deve güreşlerine çevre il ve ilçelerden de deve güreşine meraklı vatandaşlarda katıldı. Güreşleri Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Sezer, Turgutlu Belediyesi meclis üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcilerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 3 bin kişi izledi. Kızgın develerin zaman zaman seyircilerin bulunduğu bölüme doğru kaçmaları zaman zaman paniğe neden oldu. Güreşlerin sonuna doğru sağanak yağmurun başlaması üzerine kalabalık dağılırken, güreşlerde sona erdi.

Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Sezer, Deve güreşleri Yörükler' in asırlık geleneklerinden biridir. Seçimlerde söz verdik, şimdi sözümüzü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Aşevi yararına düzenlediğimiz bu güreşler bölgemizde hem insanların kaynaşmasına hem de ilçemizin tanıtımına önemli katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Bu şenliğin ilçemize ekonomik katkısı da muhakkak olacaktır. dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Turgutlu'da Deve Güreşi Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement