Turgutlu'da MHP İpi Göğüsledi - Son Dakika
Yerel

Turgutlu'da MHP İpi Göğüsledi

Turgutlu\'da MHP İpi Göğüsledi

Turgutlu'nun yeni belediye başkanı Turgay Şirin oldu.

31.03.2014 12:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Turgutlu'nun yeni belediye başkanı Turgay Şirin oldu. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde tüm yurtta olduğu gibi Turgutlu'da da herkesin gözü kulağı sandıklarından gelecek sonuçlardaydı. Turgutlu'da seçimi Milliyetçi Hareket Partisinin adayı Av.Turgay Şirin, Ak Parti adayı mevcut belediye başkanı Serhat Orhan'ın yaklaşık 10 bin oy önünde bitirerek Turgutlu'da seçimi göğüsleyen isim oldu. MHP 10 yıl önce AK Parti'ye kaptırdığı belediyeyi ikinci kez MHP'den belediye başkanı olan Turgay Şirin ile kazandı.

Sandıklardan gelen sonuçlarla MHP İlçe Seçim lokali adete bayram yerine dönerken partililer büyük bir coşkuyla yeni belediye başkanları Turgay Şirin'i bekledi. Seçim lokaline gelen Turgay Şirin, ""Bu zafer inanmışlığın zaferi, bu zafer hepiniz zaferi" dedi.

Coşkulu kalabalık karşısında konuşma yapan Turgay Şirin, "Yaklaşık 3 aydır verdiğimiz özveri bu gece sandıkta meyvesini verdi. Turgutlu Belediyesini bir daha kaybetmemek üzere geri aldık. Biz meydanlara her gün söylediğimiz gibi ilk önce Hakka sonra halka hesap verecek bir belediye olacağız. Biz meydanlarda ve kortejlerimizde seçimi kazanacağımız hissettik, zaferden emindik. 10 yıldır özlediğimiz belediyeyi sizlere armağan ediyorum. Seçimi kazandık ancak devraldıktan sonra rozetimizi bir kenara bırakacağım. Turgutlu'nun belediye başkanı oldum, herkesin yanındayım. Bize oy veren vermeyen herkesin destekçisi ve yardımcısı olacağım. Bu seçim sürecinde sabırla beni destekleyen başta aileme, anne ve babama, ilçe teşkilatımıza, ülkü ocaklarımıza, kadın kollarımıza ve siz değerli gönül ortaklarımıza çok teşekkür ederim, Allah hepinizden razı olsun. Artık sorumluluklarımız daha fazla ve daha çok. Şimdi hizmet zamanı, sizin önünüzde yürümekten gurur duydum ve şimdi bu kenti elele yöneteceğiz. Sizin hizmetkarınız olmaktan gurur duyuyorum" şeklinde konuştu.

SEÇİM ORANLARI BELLİ OLDU

30 Mart Yerel Seçimleri'nde Turgutlu'da kullanılan oylar ve meclis dağılımı belli oldu. 30 Mart Yerel Seçimlerinde Turgutlu'da resmi rakamlara göre 6 bin 696 farkla MHP Turgutlu Belediyesi'ni kazanmış oldu. Turgutlu'da 97 bin 751 seçmen sandığa giderken bu oyların 93 bin 583'ü geçerli sayıldı.

Turgutlu Belediye Başkanlık Seçiminde partiler ve aldıkları oylar şöyle:

"MHP: 42 bin 447, AK Parti: 35 bin 751, CHP: 8 bin 907, HDP: 4 bin 577, Saadet: 825, Bağımsız Selahattin Yıldırancan: 357, DP: 285, BBP: 232, BTP: 202

YENİ MECLİSTE CHP YOK

Yerel seçimde oy sayılarının belli olmasının ardından meclis dağılımında belirlendi. En büyük sürpriz ise geçen dönem 2 meclis üyesi olan CHP'nin bu dönem temsil hakkını kaybetmesi olarak göze çarptı. MHP aldığı 40 bin 947 oy ila 16 şehir meclis üyesi, AK Parti aldığı 34 bin 738 oy ile 12 meclis üyesi sokmayı başardı. MHP'nin başkanlığı kazanması nedeniyle kontenjandan Ekrem Bölükbaşı, Hüseyin Şentürk ve Yaşar Çetinkaya geldi. Turgutlu'nun yeni belediye başkanı Turgay Şirin de meclise eklendiğinde dağılım MHP 20, AK Parti 12 olarak gerçekleşti.

BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ

"Turgutlu Belediye Başkanı Av. Turgay Şirin. Başkan Yardımcıları Hüseyin Şentürk - Yaşar Çetinkaya - Ekrem Bölükbaşı, MHP Meclis Üyeleri: 1- M. İlteriş Yağcıoğlu, 2- Engin Okyay, 3- Hayriye Hızal Kaygısız, 4- Gürbüz Açar, 5- Ayhan Çelikdoğan, 6- Nurgül Fidan, 7- Ender Solhan, 8-Hakan Sezer, 9- Mahmut Çetin, 10- Hakan Yavuz, 11- Serhat Seyhan, 12- Yaşar Kozak, 13- Hasan Koç, 14- Ömer Sakı, 15- Arif Ağral, 16- Ali Tuğra. AK Parti Meclis Üyeleri: 1- İsmail Parmaksız, 2- Osman Kaya, 3- Hatice Bulut, 4- Osman Özkızılcık, 5- İbrahim Başçı, 6- Mümtaz Dündar, 7- Bekir Acar, 8- Mesut Özdamar, 9- Türkan Rodoplu, 10- Tamer Dizman, 11- Yaşar Yalçın, 12- Fatih Pektaş." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Turgutlu'da MHP İpi Göğüsledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement