Turgutlu'daki Kadın Cinayeti Davasında Ceza İndirimi Yapılmadı - Son Dakika
Güncel

Turgutlu'daki Kadın Cinayeti Davasında Ceza İndirimi Yapılmadı

Turgutlu\'daki Kadın Cinayeti Davasında Ceza İndirimi Yapılmadı

Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde, evine konuşmak için gittiği kadın arkadaşı 47 yaşındaki Gülay Tok'u bıçakla yaralayan, kızı 25 yaşındaki Betül Erkenci'yi öldüren 47 yaşındaki Maşallah Doğan'a cinayet suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu, yaralama suçundan ise 8 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

24.05.2016 13:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde, evine konuşmak için gittiği kadın arkadaşı 47 yaşındaki Gülay Tok'u bıçakla yaralayan, kızı 25 yaşındaki Betül Erkenci'yi öldüren 47 yaşındaki Maşallah Doğan'a cinayet suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu, yaralama suçundan ise 8 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Fabrikalarda geçici işlerde çalışan Maşallah Doğan, geçen yıl 22 Eylül'de, kadın arkadaşı Gülay Tok ile konuşmak için Acarlar Mahallesi'ndeki evine gitti. Maşallah Doğan, Tok'un başka biriyle ikinci evliliğini yapacağını açıklaması üzerine tartışmaya başladı. Tartışma kavgaya dönüşürken Gülay Tok'un kızı Betül Erkenci araya girermeye çalıştı. Maşallah Doğan, bu sırada yanında getirdiği bıçakla Erkenci'yi boğazından bıçaklayarak öldürdü, Gülay Tok'u da çeşitli yerlerinden bıçakla ağır yaralayıp kaçtı. Ambulansla Turgutlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Tok tedaviye alınırken, kaçan Maşallah Doğan, 5 saat sonra yakalandı. Tutuklanan Doğan, hakkında Turgutlu Ağır Ceza Mahkemesi'nde ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Davanın bugünkü 5'inci duruşmasında karar açıklandı. Sanık Maşallah Doğan'a, Betül Erkenci'yi öldürme suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu, annesi Gülay Tok'ui yaralamak suçundan ise 8 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Sanığa yaralama suçundan verilen cezaya hakimlerden biri, öldürme kastı olduğunu gerekçesiyle şerh koydu.

Mahkeme çıkışında basın açıklaması yapan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, katil zanlısının iyi hal indirimi almaması için mücadele ettiklerini ifade etti. Platform üyesi Semiha Hasgör, "Mahkeme iyi hal indirimi yapmadı ve zanlıya ağırlaştırılmış müebbet ve ek olarak 8 yıl 6 ay ceza verdi. Biz kadınlarımızın yanındayız, platform olarak mücadelemize devam ediyoruz" dedi.

- Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Turgutlu'daki Kadın Cinayeti Davasında Ceza İndirimi Yapılmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement