Turgutlu'ya Yeni Öğrenci Yurdu - Son Dakika
Yerel

Turgutlu'ya Yeni Öğrenci Yurdu

Turgutlu\'ya Yeni Öğrenci Yurdu

Turgutlu İmam Hatip Lisesi Öğrenci Yurdu için sözleşme imzalandı.

11.10.2014 12:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Turgutlu İmam Hatip Lisesi Öğrenci Yurdu için sözleşme imzalandı.

Turgutlu Kaymakamlığında yapılan Turgutlu İmam Hatip Lisesi Öğrenci Yurdu imza törenine Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü, AK Parti Manisa Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş ve İmam Hatip Lisesi Müdürü İbrahim Gürler katıldı. Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü "Bugün atacağımız imza ile Turgutlumuza yeni bir öğrenci yurdu kazandırmanın sevinci içerisindeyiz. Eğitim konusunda altyapı çalışmalarını en hızlı yapan ilçeler arasındayız. Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan öğrenci yurdunun yatırıma alınmasında özellikle yakından takip eden Milletvekilimiz Dr. Muzaffer Yurttaş'a teşekkür ediyoruz. Bu atacağımız imzaların hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

MALİYETİ 2 MİLYON 677 BİN 420 TL

AK Parti Manisa Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş da "İmam Hatip Lisesindeki öğrenci sayısının artması sonucu yeni bina ve yurt ihtiyacı ortaya çıktı. İmam Hatip Lisesi yanındaki ek binaya Özel İdare tarafından 150 bin TL ödenek çıkararak tamiratını yaptık ve İmam Hatip Ortaokulu olarak kullanılmaya başlandı. Eski devlet hastanesi ve 11 dönüm araziyi Sağlık Bakanlığından Milli Eğitim Bakanlığına devrini sağladık. Buraya İmam Hatip Ortaokulu ve kız yurdu yapmayı planlıyoruz. Bugün burada atılacak imza ile İmam Hatip Lisesi bahçesine 200 kişilik bir yurt yapımını sağlıyoruz. Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak olan yurdun maliyeti 2 milyon 677 bin 420 TL'ye mal olacak. Eğitim camiasına hayırlı olsun" diye konuştu.

İmza töreninde kaymakam ve Yurttaş, inşaatı yapacak firma ile konuşarak 300 gün olan yapım süresini yedi aya indirmesi konusunda müteahhitten söz aldılar. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Turgutlu'ya Yeni Öğrenci Yurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement