Turgutreis Klasik Müzik Festivali, Sevenleriyle 11. Kez Buluşuyor - Son Dakika
Güncel

Turgutreis Klasik Müzik Festivali, Sevenleriyle 11. Kez Buluşuyor

D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali, bu yıl müzikseverlerle 15-19 Ağustos tarihleri arasında 11. kez buluşuyor.

18.08.2015 16:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl ilk kez marina dışına çıkan festivalin üçüncü gecesinde Bodrum Kalesi'nde Eleni Karaindrou sahne aldı. Karaindrou, amfitiyatroyu dolduran müzikseverlere unutulmaz bir performans sundu. Festival, önümüzdeki günlerde de dünyaca ünlü sanatçı ve orkestraları ağırlamaya devam edecek.

Kurucu destekçiliğini Doğuş Grubu'nun üstlendiği, D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali'nin 11'incisi bu yıl 15-19 Ağustos tarihleri arasında düzenleniyor. Sanatsal programlama ve planlaması Pozitif tarafından üstlenilen festivalde bu yıl bir ilke imza atılarak marinanın dışına çıkıldı. 17 Ağustos Pazartesi gecesi Theo Angelopoulos'un filmlerine yaptığı unutulmaz müziklerle, ismi büyük yönetmenle özdeşleşmiş Eleni Karaindrou, Ender Sakpınar'ın şefliğinde, İstanbul Sinfonietta ile birlikte Bodrum Kalesi'nde sahne aldı. Konser sonrası düzenlenen organizasyonla sevenleri için imza dağıtan Eleni Karaindrou, dinleyicileri eserleriyle büyüledi.

Doğuş Grubu ana sponsorluğunda 2014 yılında hayata geçirilen 'Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği Konser Alanı İyileştirme Projesi' kapsamında yapılan çalışmalarla alanın oturma kapasitesi artırılmış ve sahne yeniden inşa edilmişti. Engelli misafirler için de konforlu ve güvenli bir yerleşim alanı haline dönüştürülen Kale, yeni görünümüyle klasik müzik tutkunlarını ağırlamaya geçtiğimiz yıl itibarıyla başlamıştı.

Festival biletlerinin satışından sağlanacak gelirin tamamı bu yıl da Tohum Otizm Vakfı ile Bodrum Sağlık Vakfı'na bağışlanacak…

Bu yıl 11'incisi düzenlenen D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali konserlerinden sağlanacak bilet satış gelirinin tamamı, Tohum Otizm Vakfı ve Bodrum Sağlık Vakfı'na bağışlanacak. Kültür-sanatın ülkemizdeki gelişimine destek olmayı hedefleyen ve bu amaç doğrultusunda çeşitli projeler geliştiren Doğuş Grubu, çalışmalarına çok yönlü olarak devam ediyor. Türkiye'nin ilk ulusal çocuk senfoni orkestrası Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası'nı kuran Doğuş Grubu, aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu'nun restorasyonunu gerçekleştirerek, orkestranın ana sponsorluğunu üstlenmiş durumda. Doğuş Grubu, CSO ana sponsorluğu kapsamında CSO'nun daha önce hiç ziyaret etmediği Anadolu şehirlerindeki devlet üniversitelerine giderek, üniversite öğrencilerine ve yerel halka klasik müziği tanıtmayı amaçlayan 'Kampüste Senfonik Akşamlar Projesi'ni 2009 yılından bu yana yürütüyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Turgutreis Klasik Müzik Festivali, Sevenleriyle 11. Kez Buluşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement