Turgutreis'te Deniz Dibi Temizliği - Son Dakika
Güncel

Turgutreis'te Deniz Dibi Temizliği

Turgutreis\'te Deniz Dibi Temizliği

MUĞLA'nın Bodrum Belediyesi tarafından yürütülen çalışmada, Turgutreis'te deniz dibi temizliği yapıldı.

22.03.2017 17:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUĞLA'nın Bodrum Belediyesi tarafından yürütülen çalışmada, Turgutreis'te deniz dibi temizliği yapıldı.

Bodrum Belediyesi Dalış Ekibinde görevli dalgıçların "Denize en çok mavi yakışır" sloganıyla yürüttüğü çalışmanın son adresi, Turgutreis Mahallesi oldu. Zeyyat Mandalinci İlkokulu, Kartanesi Anaokulu ve Marmara Koleji öğrencileri de çalışmaları izledi. Öğrenciler, dalgıçların denizden çıkardığı atıkları meraklı gözlerle inceledi.

Deniz dibi temizliği hakkında öğrencileri bilgi veren dalgıç Öner Karaçiçek, "Bugün deniz dibi temizliğini Turgutreis'te yaptık. Denizlerimize maalesef çöp atılıyor. Denizde bir sürü canlı yaşıyor. Onun için denizlerimizi kirletmememiz, sahip çıkmamız lazım. Bu gördüğünüz çöpler uzun yıllar yok olmuyor. Hep denizin dibinde kalıyor ve bunlar biriktikçe denizden faydalanmamız olumsuzlaşıyor. 'Denizdir alır götürür' deyip, denize kesinlikle çöp atmamamız lazım" dedi.

Temizlikte denizden 90 kilo cam, 275 kilo plastik, 32 kilo tekstil, 40 kilo lastik, 46 kilo metal katı atık çıkarıldığı öğrenildi. Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, atıkları Konacık Mahallesi'ndeki Bodrum Belediyesi 1'inci Sınıf Atık Getirme Merkezi'ne götürdü.

- Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Turgutreis'te Deniz Dibi Temizliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement