Turhal Barajı'nda Çalışmalar Hızla Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Turhal Barajı'nda Çalışmalar Hızla Devam Ediyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Tokat'ta inşa edilen Turhal Barajı'nda çalışmalar hızla devam ediyor.

05.11.2015 10:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Baraj hizmete alındığında hem ilçenin içmesuyu ihtiyacı karşılanacak hemde bölgede ki münbit topraklar suya kavuşacak.

"İlçenin 2045 Yılına Kadar Olan İçme –Kullanma Suyu İhtiyacını Karşılayacağız"

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 2013 yılında çalışmalarına başlanılan barajı en kısa zamanda hizmete alacaklarını kaydederek "Turhal Barajı ile bölgeye pek çok fayda sağlayacağız. Baraj ile Turhal ilçesinin 2045 yılına kadar olan içme-kullanma suyu ihtiyacı karşılanacak ve enerji üretilecek. Aynı zamanda bölgede 48 bin 410 dekar zirai araziyi de suya kavuşturacağız" diye konuştu.

Turhal Barajı ile Tokat Toprakları Modern Sulama Sistemine Kavuşacak

Turhal Barajı, Tokat ili sınırlarında Yeşilırmağın yan kollarından Gülüt çayı üzerinde bulunuyor. Kil çekirdekli kaya dolgu tipinde inşa edilen barajın temelden yüksekliği 121 metre, aktif hacmi ise 50,80 hm3 olacak. 2015 yılı fiyatlarıyla 95 milyon TL'ye mal olan barajda çalışmalar hızla devam ediyor.

Turhal Barajı, 51 milyon m3 depolama hacmine sahip bulunuyor. Baraj depolayacağı 51 milyon m3 su ile Kazova, Turhal ovası ve Yazıtepe ovalarında toplam 48 bin 410 dekar zirai arazi modern sulama sistemine kavuşacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Turhal Barajı'nda Çalışmalar Hızla Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement