Turhal'dan Erdoğan'a Destek - Son Dakika
Yerel

Turhal'dan Erdoğan'a Destek

Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, “10 Ağustosta Cumhurbaşkanımızı halk seçtikten sonra aynı zamanda vesayet rejimi de sona ermiş olacak” dedi.

07.08.2014 18:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, "10 Ağustosta Cumhurbaşkanımızı halk seçtikten sonra aynı zamanda vesayet rejimi de sona ermiş olacak" dedi.

Tokat'ın Turhal ilçesinde Cumhurbaşkanı Adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek amacıyla Milli Egemenlik Parkı etkinlik alanında düzenlenen basın açıklamasına Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler başta olmak üzere AK Parti İlçe Başkanı Orhan Koç, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 10 Ağustos'un tarihi bir gün ve Türkiye için bir milat olduğunu belirten Başkan Bekler, "Çünkü ilk defa halk Cumhurbaşkanını yaza bizim halkımızın ifadesi ile Devlet Başkanını sandıkta kendi oyları ile belirleyecek. Tarihi bir olayın nedeni ilk Türk devleti olan Asya Hun Devletinden bugüne kadar hiçbir dönemde devlet başkanlarını halk seçmemiştir. Türkiye Cumhuriyeti'nde ilk defa Cumhurbaşkanını yada devlet başkanını halk sandıkta kendi oylarıyla seçecek. Bu aynı zamanda Demokrasinin bir zaferidir. Bu zaferi bu ülkeye kazandıran ise 12 yıllık icraatları ile Ak Parti iktidarıdır" diye konuştu.

Muhalefet partilerinin tarafsız Cumhurbaşkanı sloganı ile aday çıkardığını ifade eden Başkan Bekler, "Biz en son seçmiş olduğumuz tarafsız Cumhurbaşkanın Ahmet Necdet Sezer olduğunu biliyoruz. Ancak tarafsız olduğunu düşünerek seçmiş olduğumuz Ahmet Necdet Sezer döneminde Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nün kapısından içeri başörtülü bürokratlar değil, başörtülü temizlikçi dahi girememişti. Bu ülkenin örfü, adeti, gelenekleri, görenekleri ve inançları ile ilgili TBMM'den ne zaman bir karar çıkmış ise tarafsız olarak düşündüğümüz Ahmet Necdet Sezer tarafından ret edilmişti. Emin olabilirsiniz tarafsız olarak öne sürmüş oldukları Cumhurbaşkanı adayları tamamen vesayetin tarafındandır. Evet bugün bizim adayımız Ak Partinin Genel Başkanı ve Başbakanımızdır. 10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanımızı halk seçtikten sonra aynı zamanda vesayet rejimi de sona ermiş olacak. Türkiye'de eski Türkiye'nin geri gelmemesi için Başbakanımız ve AK Parti hükümeti ile kurulan yeni Türkiye'nin devam etmesi için biz icraatçı bir Cumhurbaşkanı seçmek zorundayız" diye konuştu.

Başkan Bekler, ayrıca Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmalarında Başbakan Erdoğan'a destek amacıyla açılan hesaba para yatırdı. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Turhal'dan Erdoğan'a Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement