Turhal Polisi Sahtecilere Göz Açtırmadı - Son Dakika
Güncel

Turhal Polisi Sahtecilere Göz Açtırmadı

Turhal Polisi Sahtecilere Göz Açtırmadı

Tokat’ın Turhal ilçesinde halk pazarında alışveriş yapmak suretiyle piyasaya sahte para suren bir kadın, pazar esnafına sahte para verdiği esnada polis tarafından suçüstü yakalandı.

23.11.2015 17:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat'ın Turhal ilçesinde halk pazarında alışveriş yapmak suretiyle piyasaya sahte para suren bir kadın, pazar esnafına sahte para verdiği esnada polis tarafından suçüstü yakalandı.

Geçen hafta Çarşamba Pazarı'na giderek sahte 20, 50, 100 ve 200 TL'lik banknotları vererek alışveriş yapan ve para üstünü gerçek para alarak bu şekilde birçok esnafı dolandıran, piyasaya sahte para sürmeye çalışan F.P.(57) isimli kadın, esnafa sahte para verdiği esnada polis tarafından suçüstü yapıldı. Yapılan üst aramasında aynı seri numaralar bulunan toplam 660 TL sahte para ele geçirildi. Şahsın evinde yapılan aramada ise aynı seri numaraları bulunan ve çeşitli banknotlarda 13 bin 650 TL sahte para daha bulundu. Turhal Polisi, toplamda 14 bin 310 TL sahte paraya el koydu. Sahte paraların verildiği esnaf tarafından kesin olarak teşhis edilen F.P. hakkında yasal işlem yapıldı.

SAHTE ALTINLARLA BİRLİKTE YAKALANDI

Bir diğer olayda ise Amasya, Tokat ve ilçelerinde kuyumcu esnafını dolaşarak sahte altın satmak suretiyle dolandırıcılık olayına karışan 25 yaşındaki B.K., sahte altınlarla birlikte Turhal'da yakalandı.

Olay önceki gün Turhal'da Cumhuriyet Caddesi üzerinde meydana geldi. Amasya'da üç ve Tokat'ta iki kuyumcuyu dolandıran, esnafın sahte olduğunu anlamadığı altınları satmak suretiyle dolandırıcılık yapan B.K.'nın Turhal'a geleceğini öğrenen emniyet ekipleri, Turhal Cumhuriyet Caddesi üzerinde tertip aldı. Turhal Polisi, B.K.'nın kullandığı aracı Belediye Sitesi önünde durdurdu. Araçta yapılan aramada toplamda 87 adet altın görünümlü taşlı yüzük, küpe, kolye ucu ile birlikte 1 adet havalı tabanca ele geçirdi. Turhal esnafını dolandıramadan yakalanan B.Ç., ele geçirilen malzemelerle birlikte Amasya polisine teslim edildi. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Turhal Polisi Sahtecilere Göz Açtırmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement