Turhal Türkiye'ye Yoğurtmaç'ı Tanıtıyor" Projesi - Son Dakika
Yerel

Turhal Türkiye'ye Yoğurtmaç'ı Tanıtıyor" Projesi

Turhal Türkiye\'ye Yoğurtmaç\'ı Tanıtıyor" Projesi

Turhal Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) ile KOSGEB İşbirliğiyle yürütülen “Turhal Türkiye’ye Yoğurtmaç’ı Tanıtıyor” projesi tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

28.11.2015 10:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Turhal Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) ile KOSGEB İşbirliğiyle yürütülen "Turhal Türkiye'ye Yoğurtmaç'ı Tanıtıyor" projesi tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

TSO'da düzenlenen tanıtım toplantısına Tokat KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürü Cenk Kızılgedik, Turhal Gıda Maddeleri Satıcıları Esnaf Odası Başkanı Ahmet Elitaş, Turhal Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Çenesiz, yönetim kurulu üyeleri ile sektör temsilcisi işletmelerin sahipleri ve de çalışanları katıldı.

Toplantının açılışında katılımcılara projenin amaçları ve hedefleri hakkında bilgiler veren Turhal TSO Başkanı Ömer Çenesiz "Bölgemizde uluslar arası konjonktürde bilinen ve Tokat, Turhal bölgesi ile markalaşmış çeşitli ürünler bulunmakta. Bölgemizde pekmez ve çemen ürünlerimiz tanınmış olmasına rağmen bölgemizde çok sevilen ve ilçemize has olan 'Yoğurtmaç' ürünümüz bölge dışında çok fazla bilinmemektedir. Oda olarak bizlerde gerçekleştireceğimiz proje ile coğrafi işaretini aldığımız Yoğurtmaç'ın ününün bölge dışına taşınabilmesi, bölge içerisinde ürüne bir standardizasyon oluşturulabilmesi, standardizasyonu gerçekleşen Yoğurtmaç için bölge üreticilerinin eğitilmesi, ürünün satışı esnasında kullanılacak aranjmanların tasarlanması, Yoğurtmaç markasının oluşturulması, bölge bilinirliğinin arttırılması, kümelenme, iş birliği ve güç birliği projeleri gibi, üreticilerin ortak kapasitesi yüksek üretim sağlayabilmesi için kültürel alt yapının oluşturulmasını amaçlıyoruz" dedi.

Ömer Çenesiz'in ardından eğitmen Yakup Lermi tarafından gerçekleştirilen sunum ile sektör temsilcilerine Yoğurtmaç standartları ve proje faaliyetleri hakkında bilgiler verildi.

Toplantı soru-cevap bölümü ile son buldu. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Turhal Türkiye'ye Yoğurtmaç'ı Tanıtıyor' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement