Turist Avcılarına Zabıta'dan Geçit Yok - Son Dakika
Güncel

Turist Avcılarına Zabıta'dan Geçit Yok

Turist Avcılarına Zabıta\'dan Geçit Yok

Tarihi yarımadada alışveriş yaparken sahte ürünler satılarak kandırılmaya çalışılan turistlerin yardımına İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Turizm Zabıta ekipleri yetişti.

19.08.2015 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarihi yarımadada alışveriş yaparken sahte ürünler satılarak kandırılmaya çalışılan turistlerin yardımına İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Turizm Zabıta ekipleri yetişti.

İstanbul turizmine katkı sunabilmek amacıyla kentin tarihi ve turistik önem arz eden prestij meydanlarında görev yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Turizm Zabıta Amirliği ekipleri, tarihi yarımadada kandırılan turistlerin yardımına koştu. Karaköy'de yaşanan olayda, bir mağazadan 3 çanta satın alan Brezilyalı Leusin Pinheiro Toulouse isimli bir turist, ürün paketlerinin içinden farklı çantaların çıkması üzerine İBB Turizm Zabıta ekiplerinden yardım istedi. Kandırılan turist için seferber olan zabıta ekipleri, turistle birlikte çantanın satın alındığı mağazaya giderek, yerinde incelemeler yaptı. Ürün paketlerinin içine yanlış çantaların konulduğunu tespit eden zabıta ekipleri, mağaza yetkilileriyle görüşerek söz konusu çantaların değiştirilmesini sağladı. Zabıta ekiplerine teşekkür eden Brezilyalı Toulouse, mutlu bir şekilde mağazadan ayrıldı.

Eminönü'nde yaşanan bir diğer olay ise, İstanbul'a gezmeye gelen Tunuslu Benhaj Rhuouma isimli bir turist eşi ile birlikte, bir mağazadan satın aldıkları çanta ve cüzdanların deri olmadıklarını fark ederek, ilgili mağaza yetkililerinden değişim veya para iadesi talebinde bulundu. Ancak turist çift, satın aldıkları çanta ve cüzdanları değiştiremeyince, İBB Turizm Zabıta ekiplerine müracaat etti. Şikayet üzerine hemen harekete geçen zabıta ekipleri, turist çiftle birlikte mağazaya giderek, ürünlerin değişimini sağladı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Turist Avcılarına Zabıta'dan Geçit Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement