Darbe Girişimi Üzerine Turist Gemileri Rota Değiştirdi - Son Dakika
Ekonomi

Darbe Girişimi Üzerine Turist Gemileri Rota Değiştirdi

Kuşadası'na bu sabah gelmesi gereken ve içlerinde 3 bine yakın turist bulunan 2 turist gemisi Türkiye seferlerini iptal ederek, Yunanistan'ın Mikanos ve Sakız adasına gitti.

16.07.2016 16:37  Güncelleme: 17:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dün gece yapılan darbe girişiminin ardından Kruvaziyer turizmin başkenti sayılan Kuşadası Limanı özel güvenlik görevlileri tarafından giriş ve çıkışlara kapatılmıştı. Bu gelişmenin ardından bu sabah saatlerinden Kuşadası'na gelmesi gereken Yunan bandıralı Celestyal Olympia ve Celestyal Cristal isimli gemileri seferlerini iptal ederek rota değiştirdi.

Darbe Girişimi Üzerine Turist Gemileri Rota Değiştirdi

5 günlük Ege- Akdeniz turundaki toplam 3 bin yolcu kapasiteli gemilerden Celestyal Olympia'nın Mikanos, Celestyal Cristal isimli geminin ise Sakız adasına gittiği öğrenildi.

Darbe Girişimi Üzerine Turist Gemileri Rota Değiştirdi

YUNANİSTAN'A GİTTİLER

Bu arada, Kuşadası'na yarın gelmesi beklenen Akdeniz turundaki Carnaval Vista isimli geminin de seferini iptal ettiği açıklandı. 4 bin yolcu kapasiteli dev transatlantiğin de diğer turist gemileri gibi rota değiştirerek, Kuşadası yerine en yakın Yunan adasına gideceği kaydedildi.

Darbe Girişimi Üzerine Turist Gemileri Rota Değiştirdi

Darbe Girişimi Üzerine Turist Gemileri Rota Değiştirdi
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Darbe Girişimi Üzerine Turist Gemileri Rota Değiştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Eskişehir'deki Balıkçılar Havaların Isınmasıyla Satışlarda Azalma Yaşıyor
    10:05 Eskişehir'deki Balıkçılar Havaların Isınmasıyla Satışlarda Azalma Yaşıyor

    Eskişehir'deki balıkçı esnafı, son günlerde havaların ısınmasıyla birlikte satışlarının azaldığını belirtti. Balık tezgahlarında balık olmasına rağmen sıcak hava nedeniyle talebin düştüğü ifade edildi. Balıkçılar, küçük teknelerin avlanmaya devam ettiğini ve taze balık bulunmaya devam ettiğini vurguladı. Fiyatlarda ise bir değişiklik olmadığı ve balığın etten daha ucuz olduğu belirtildi.

  • Tarım ilaçsız, çekirdeksiz üzümler geliyor
    10:01 Tarım ilaçsız, çekirdeksiz üzümler geliyor

    Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Bülent Köse tarafından yürütülen proje ile hastalıklara dayanıklı, üzerinde tarım ilacı kalıntısı olmayan, çekirdeksiz üzümler geliştirilecek. Karadeniz'e özgü 'kokulu üzüm' de çekirdeksiz üzüm haline getirilerek ticarileştirilecek.

  • Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Hayvancılıkla Uğraşanlara Su Faturası Desteği Devam Ediyor
    09:52 Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Hayvancılıkla Uğraşanlara Su Faturası Desteği Devam Ediyor

    Kayseri Büyükşehir Belediyesi, hayvancılıkla uğraşan şahıs ve işletmelere tahakkuk ettirilecek su faturalarının yüzde 50'sini ödeme uygulamasına 2024 yılında da devam edecek. Büyükşehir Belediye Meclisi, hayvancılıkla uğraşan üreticilerin su faturalarının yarısının Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanması ile ilgili karar meclis üyelerince oy birliği ile kabul etti.

  • Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tren Seferlerinin Durdurulması Kararına Karşı Önlem Aldı
    09:52 Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tren Seferlerinin Durdurulması Kararına Karşı Önlem Aldı

    Mersin ve Adana arasında faaliyet gösteren tren seferlerinin 2 yıl süreyle durdurulması kararının ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi, artırılan seferler ve yeni açılan hatlarla mağduriyet yaşanmaması için önlem aldı.

  • OMÜ Ziraat Fakültesi, hastalıklara dayanıklı ve ilaç kalıntısı olmayan çekirdeksiz üzümler geliştiriyor
    09:45 OMÜ Ziraat Fakültesi, hastalıklara dayanıklı ve ilaç kalıntısı olmayan çekirdeksiz üzümler geliştiriyor

    Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Bülent Köse tarafından yürütülen proje ile hastalıklara dayanıklı, üzerinde tarım ilacı kalıntısı olmayan, çekirdeksiz üzümler geliştirilecek. Karadeniz'e özgü 'kokulu üzüm' de çekirdeksiz üzüm haline getirilerek ticarileştirilecek.

  • Dolar ve Euro Güne Yükselişle Başladı
    09:42 Dolar ve Euro Güne Yükselişle Başladı

    Dolar 32,4850 liradan, euro ise 34,7090 liradan güne başladı. İstanbul Kapalıçarşı'da dolar 32,4850 liradan, euro ise 34,7090 liradan alınıp satılıyor. Önceki kapanışta dolar 32,51 liradan, euro ise 34,59 liradan satılmıştı.

  • Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Coşkusu
    09:40 Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Coşkusu

    Adana'da bu sene 12'ncisi düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda stantlar açılırken Adanalılar kendini karnaval alanına attı. Karnavala yerli ve yabancı yüz binlerce kişinin katılması beklenirken, esnafa da can suyu olması bekleniyor. Vatandaşlar stantları gezip hatıra fotoğrafı çekildi. Kebapçı ve dönerci esnafları yoğunluktan memnun olduklarını belirtti. Karnaval dolu dolu geçiyor ve herkesi bekliyoruz.

  • Marble İzmir Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı Başladı
    09:29 Marble İzmir Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı Başladı

    Denizli'den 42 doğaltaş, 17 makine ve diğer alanlardan olmak üzere toplam 59 firma, Marble İzmir Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı'nda sektörlerini temsil ediyor. Denizli'nin antik döneme dayanan sektör deneyimi ve kullanılan yeni teknolojileriyle dünya doğaltaş piyasasında önemini koruyor. Denizli'den yapılan işlenmiş doğaltaş ürünleri özellikle ABD pazarında büyük ilgi görüyor. Denizli madencilik sektörü ihracatında zirvede yer alıyor. Doğaltaş sektörünün sürdürülebilirliği doğayla uyumlu üretimle sağlanabilir.

  • Söke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, gıda işletmelerinin kontrollerine devam ediyor
    09:23 Söke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, gıda işletmelerinin kontrollerine devam ediyor

    Söke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, gıda güvenliği ve kalitesini sağlamak amacıyla riske dayalı gıda işletmelerinin kontrollerini aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Denetimlerle, tüketicilere güvenle tüketebilecekleri gıda ürünleri sunulması hedeflenirken, işletmelerin mevzuata uygun hareket etmeleri konusunda bilgilendirme ve yönlendirme çalışmaları da yapılıyor.

  • Türkiye, 2030'da yüzde 100 yenilenebilir enerjiye geçebilir
    09:21 Türkiye, 2030'da yüzde 100 yenilenebilir enerjiye geçebilir

    Türkiye'nin yüzde 55-60 oranında yenilenebilir enerjiye geçtiğini belirten Avrupa Yenilenebilir Enerjiler Birliği Türkiye Başkanı Prof. Dr. Tanay Sıdkı Uyar, bunun kısa sürede yüzde 100'e çıkabileceğini söyledi. Yapılacak çalışmalarla 2030'a kadar 'yüzde 100 yenilenebilir enerji' kullanabileceğini ifade eden Prof. Dr. Uyar, 'Ama kömür santrali kurmayıp nükleeri durdurmalı. Çünkü nükleerin elektriği için Rusya'ya 14 buçuk sent verecekmişiz. Halbuki bu enerji, güneşten bir sente üretiliyor' dedi.

  • 39 katlı Torun Tower Ofis binası Denizbank'a satıldı
    09:11 39 katlı Torun Tower Ofis binası Denizbank'a satıldı

    İstanbul Şişli'de bulunan Büyükdere Caddesi'nde yükselen Torunlar GYO'ya ait 39 katlı Torun Tower Ofis binası 11.6 milyar lira + KDV'ye Denizbank'a satıldı. Söz konusu satış işlemi hakkında dün akşam saatlerinde KAP'a açıklama yapıldı.


Advertisement