Turist Güvenlik Algısı" Raporu - Son Dakika
Güncel

Turist Güvenlik Algısı" Raporu

İstanbul toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ile Bahçeşehir Üniversitesi tarafından geçtiğimiz yıl yapılan "Turist Güvenlik Algısı Alan Çalışması Veri Analiz Raporu" İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan toplantıda açıklandı.

15.04.2014 15:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ile Bahçeşehir Üniversitesi tarafından geçtiğimiz yıl yapılan "Turist Güvenlik Algısı Alan Çalışması Veri Analiz Raporu" İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan toplantıda açıklandı.

Açıklama İstanbul Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Leman Süheyla Soylu tarafından yapıldı. Araştırmanın Atatürk Havalimanı'nda 419 yabancı ülke vatandaşıyla görüşerek gerçekleştirildiği belirtildi. Gelen ve giden turistler üzerinde "soru cevap" yöntemiyle yapılan ankette, her 10 yabancıdan 8.9'unun İstanbul'da kendisini güvende hissettiği sonucuna ulaşıldığı dile getirildi.

Güvenlik algısıyla ilgili elde edilen diğer sonuçlara göre; her 10 yabancıdan 7'si İstanbul'da polisi gördüğünde kendisini güvende hissediyor. Polis ile herhangi bir iletişimi bulunan 10 yabancıdan 8'i polisin performansından memnun olduğunu söylüyor.

Yabancıların İstanbul'a geldiklerinde herhangi bir suçun mağduru olma ihtimallerinin de değerlendirildiği çalışmada, yabancıların en çok paraları için aldatılma ya da kandırılma ihtimallerini en yüksek tehlike olarak algıladıkları belirtiliyor. Buna karşın her 10 yabancıdan 9'u İstanbul'a tekrar gelmeyi düşünüyor.

MEMNUNİYETİNE EN AZ OLDUĞU KONU İNGİLİZCE BİLENİN AZ OLMASI

Turistlerin memnuniyet ve rahatsızlıklarının da araştırıldığı çalışmanın sonucuna göre, turistlerin memnuniyetinin en az olduğu konu İstanbul'da İngilizce bilenlerin az olması. Yabancıların İstanbul'da en memnun oldukları unsurların ise misafirperverlik.

Çalışmayla oluşturulan raporun sonucunda şu ifadelere yer verildi.

"İstanbul'da ileriye dönük turist geliş sayısında herhangi bir suça bağlı olarak bir azalışın olmayacağı öngörülmektedir. İstanbul kültürel mirası, tarihi yerleri ve Türk mutfağı ile uluslararası turistleri kendisine çeken turistik bir şehirdir. Bu rapor sonucunda suçla ilintili olumsuz bir algısı bulunmamaktadır. İstanbul'da güvenlik konusu ile ilgili bir endişesi bulunmayan turistlerin tamamına yakını tekrar İstanbul'a gelmek istediklerini ve İstanbul'u yakın çevrelerine tavsiye edeceklerini belirtmişlerdir"

HA - İstanbul

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement