Turistin Oturma İzni Çilesi - Son Dakika
Güncel

Turistin Oturma İzni Çilesi

Turistin Oturma İzni Çilesi

Türkiye'ye gelen 3 turistten birinin tatilini yaptığı, Antalya'da yabancılar oturma izni işlemleri için kapı kapı dolaşıp Göç İdaresi İl Müdürlüğü'nü arıyor.

23.08.2015 12:13  Güncelleme: 10:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'ye gelen 3 turistten birinin tatilini yaptığı, binlercesinin de yerleştiği Antalya'da yabancılar oturma izni işlemleri için kapı kapı dolaşıp Göç İdaresi İl Müdürlüğü'nü arıyor. Müdürlük binasında tabela da bulunmuyor.

İl Emniyet Yabancılar Şube Müdürlüğü'nde yapılan işlemler, yeni kurulan Göç İdaresi Müdürlüğü'ne devredildi. Bu değişiklik, Antalya'ya yerleşen yabancıların kafasını karıştırdı. İşlemler için Antalya Emniyet Müdürlüğü'ne müracaat eden yabancılar, işlemlerin Göç İdaresi Müdürlüğü'nde yapıldığını öğrenince kapı kapı dolaşmaya başladı.

Oturma izinlerini yenilemek için Antalya Adliyesi'ne giden Hollandalı Albert ve Judith Visser çifti, aradıkları kurumun Antalya Valiliği'nde olduğunu öğrenince şaşkınlık yaşadı. Çift, "Biz ikametimizi yenilemek için Antalya Emniyet Müdürlüğü'ne gittik. Bir görevli talep ettiğimiz belgeyi, Antalya Adliyesi'nin verdiğini söyledi. Bunun üzerine adliyeye geldik. Yaptığımız görüşmede adliyede isteğimiz işlemin yapılmadığını öğrendik. Meğer bu işlem, Antalya Valiliği yerleşkesindeki Göç idaresi Müdürlüğü'nde yapılıyormuş" dedi.

Antalya Valiliği Basın Halkla İlişkiler Müdürü Gülhan Tezel, geçen ay konuyla ilgili bir açıklama yapıldığını söyledi. Bilgi almak için müdürlüğün yolunu tutanlara ise herhangi bir açıklamada bulunulmuyor. İller Bankası Kavşağı yanındaki prefabrik binada hizmet verene müdürlük binasında, bilgilendirme amaçlı tabela da bulunmuyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Turistin Oturma İzni Çilesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement