Turistler, Ortaca'daki Aromalı Çamuru Sevdi - Son Dakika
Yerel

Turistler, Ortaca'daki Aromalı Çamuru Sevdi

Ortaca'da Sağlık Bakanlığı onaylı çamur banyosu, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oluyor.

31.07.2015 10:41  Güncelleme: 10:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ortaca ilçesinde Sağlık Bakanlığı onaylı çamur banyosu, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oluyor.

Dalyan Mahallesi'ndeki doğal ve aromalı çamur havuzlarına giren turistler, vücutlarındaki çamurun kuruması için güneşin altında bekliyor, daha sonra duş alıyor.

Dalyan Peloid Çamur Banyosu Müdürü Mehmet Akkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 yıl önce kurulan tesiste Sağlık Bakanlığından onaylı çamur kullanıldığını söyledi.

Çamura girenlerin memnun ayrıldığını belirten Akkaya, "Yılda yaklaşık 400 bin kişi ağırlıyoruz. Genellikle Rusya, Almanya, İngiltere, Fransa, Hollanda ve Arap ülkelerinden turistler tercih ediyor" dedi.

Akkaya, tesiste bulunan gül yağı, biberiye ve ada çayı aromalı havuzların ilgi çektiğini, müşterilerin daha çok biberiye ve gül yağı aromalı havuzları tercih ettiğini anlattı.

Hücre yenileyici özelliği var

Çamur banyosu sağlık sorumlusu Oya Korkmaz ise işletmedeki çamurların doğal ve içindeki mineral oranının çok yüksek olduğunu ifade etti. Çamurun antiviral ve antibakteriyel özellikleri bulunduğuna işaret eden Korkmaz, "Yani herhangi bir bulaşma özeliği olmadan çamur kendi kendini yenileme özelliğine sahip" diye konuştu.

Korkmaz, çamurun sadece kozmetik amaçlı düşünülmemesi gerektiğini, ciltteki yenileyici özelliğinin yanı sıra eklemlerde ve ciltteki herhangi bir rahatsızlıkta etkili olduğunu söyledi.

İngiltere'den eşiyle tatile gelen Ashley Wales, gül yağı aromalı havuzu tercih ettiklerini söyledi. Wales, "Çilek kokusu vardı. Duşumuzu aldıktan sonra tenimizin yumuşadığını hissettik" dedi.

İstanbul'dan gelen ve biberiye aromalı çamura giren İbrahim Küçük ise "Birçok hastalığa iyi geldiğini öğrendim. Gül yağı ile hazırlanan çamur havuzuna da gireceğim. Onun için de cilde iyi geldiğini söylediler. Biberiye aromalı havuz çok güzeldi. Sadece biraz yanma hissediyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Turistler, Ortaca'daki Aromalı Çamuru Sevdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement