Turizm Bahar Şenliği" Üsküdar'da Başladı - Son Dakika
Güncel

Turizm Bahar Şenliği" Üsküdar'da Başladı

Turizm Bahar Şenliği, Üsküdar Sahili'nde başladı.

16.04.2015 14:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Turizm Bahar Şenliği, Üsküdar Sahili'nde başladı.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) işbirliğiyle düzenlenen şenliğin açılışında, İstanbul ve Üsküdar adına tarih boyunca çok güzel sözler ve tanımlamalar yapıldığını anımsattı.

Bugüne kadar yapılan hiçbir tanım ve sözün ne Üsküdar'ın ne de İstanbul'un hakkını teslim etmeye yetmeyeceğini belirten Türkmen, şöyle konuştu:

"İstanbul'un adeta dünyanın başşehri. Üsküdar da da İstanbul'un başşehri, merkezi, kalbi, ruhu. Her fırsatta ifade ediyoruz, bir tarih ve kültür şehri. Ulu rüyayı görenler şehri. Neler söylemiyoruz ki ama Üsküdar'ı anlama, tanımlama derdimize hiçbiri derman olmuyor. İşte bu derdimize derman olma çabamızın bir sonucu olarak bugün bir Turizm Bahar Şenliği düzenlemek istedik. Üsküdar, hem tarihi zenginlikleri, hem doğal güzellikleri adına muazzam bir belde. Adeta açık hava müzesi."

Türkmen, Üsküdar'ın tarihi zenginlikleri Beylerbeyi Sarayı, Validei Atik Külliyesi, Çamlıca Tepesi, Kız Kulesi ve Salacak'tan bahsetti.

Marmaray ve Harem'den inşaatı devam eden Avrasya Tüp Geçit Projesi'nden de bahseden Türkmen, şöyle devam etti:

"Yine 2016'da hizmete girecek, Üsküdar-Ümraniye- Çekmeköy metro hattına baktığımızda gerçekten Üsküdar, tarihin o zenginliğini günümüzde yaşatmak ve geleceğe taşımak adına muazzam bir belde. İşte bu güzel şehirde istiyoruz ki hem yerli hem de yabancı turistler daha iyi yaşasın. Üsküdar'ı tarif etmekten aciziz ama bu tarif etmekten aciz olduğumuz şehri yaşama adına ve bu güzel şehre bir şeyler katma adına hepimize çok vazife düşüyor."

İstanbul Kültür ve Turizm Müdür Vekili Nedret Apaydın da turizmle ilgili çalışmalarını anlattı.

"Her yıl bir ilçede turizmle ilgili çalışmalar yapıyoruz. Bu yıl da 'Üsküdar' dedik' diyen Apaydın, Üsküdar'ın, turizm, eğitim, kültür, tarih, sanat, maneviyat ve deniz açısından önemli bir ilçe olduğunu aktardı.

Apaydın, Üsküdar'ın kendileri için çok özel ve önemli bir yer olduğunu ifade ederek, "İstanbul bizim sevdamız diyoruz. İstanbul için el ele diyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Turizm Bahar Şenliği, mehter konseri ile başladı.

Üsküdar Sahili'nde, 4 gün boyunca devam edecek şenlikte, Anadolu Yakası'nda bulunan acenteler, oteller, restoranlar başta olmak üzere turizme hizmet veren kuruluşlar yer alıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Turizm Bahar Şenliği' Üsküdar'da Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement