Turizm Haftası - Son Dakika
Yerel

Turizm Haftası

Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Kazım Çengelci: ''Tarihin her döneminde önemini korumuş olan Afyonkarahisar tarih içerisinde çok sayıda uygarlığa ev sahipliği yapmıştır''

15.04.2014 14:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Kazım Çengelci, "Tarihin her döneminde önemini korumuş olan Afyonkarahisar tarih içerisinde çok sayıda uygarlığa ev sahipliği yapmıştır" dedi.

Çengelci, Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, turizmin sadece ekonomiye katkısı yönüyle değil, kültür alışverişleri ve milletlerarası dostluk münasebetleri yönü ile de insanlığa büyük hizmetleri olduğunu söyledi.

Bugün Türkiye'de diğer bütün alanlarda olduğu gibi turizm alanında da büyük canlılık yaşandığını belirten Çengelci, şöyle konuştu:

"Afyonkarahisar il konumu ve yeraltında bulunan zengin termal kaynakları sayesinde bacasız sanayi olarak tabir edilen turizm sektöründen önemli ölçüde pay almaktadır. Kültürel varlıkları ve doğal güzellikleriyle de anılan Afyonkarahisar kültür turizmi ve inanç turizmi alanında da oldukça ileri konumdadır. Tarihin her döneminde önemini korumuş olan Afyonkarahisar tarih içerisinde çok sayıda uygarlığa ev sahipliği yapmıştır. Afyonkarahisar sınırları içerisinde bulunan ören yerleri ve tarihsel kalıntıları bizlere birer zenginlik olarak ulaşmıştır."

Daha sonra etkinlikte şiir okundu ve skeç gösterisi sunuldu. - Afyon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Turizm Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement