Turizm Haftası" - Son Dakika
Yerel

Turizm Haftası"

Turizm Haftası"

Vali Büyükersoy: "Eğer Malazgirt olmasaydı, bugün Çanakkale Zaferi'nin kutlamalarını da yapamazdık"

17.04.2014 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nce "Turizm Haftası" etkinlikleri kapsamında program düzenlendi.

Kültür Merkezinde düzenlenen program, turizmin bölgesel ve ulusal ekonomiye katkısı ve Muş'un turizm potansiyeli konularını içeren slayt gösterisinin sunumuyla başladı.

Programda konuşan Vali Vedat Büyükersoy, kentte özellikle Selçuklu ve Osmanlı döneminden kalma eserlerin ve tabiat güzelliklerinin görülmeye değer olduğunu söyledi.

Kentin yapısı bakımında her koşulda turist ağırlamaya imkan sağladığını belirten Büyükersoy, özellikle Hamurpet Gölü'nün Abant Gölü'nden bir farkının olmadığını ancak bugüne kadar turizme kazandırılmadığını ifade etti.

Hamurpet Gölü'nü turizme kazandırmak için gayret göstereceklerini kaydeden Büyükersoy, kentin turizm değerlerinden birinin de Malazgirt olduğunu dile getirdi.

Malazgirt'in en az Çanakkale kadar kıymetli ve değerli olduğunu anlatan Büyükersoy, şöyle konuştu:

"Eğer Malazgirt olmasaydı, bugün Çanakkale Zaferi'nin kutlamalarını da yapamazdık. Hepimiz biliyoruz ki Malazgirt yeterince anlaşılamamıştır. Malazgirt'in bir Çanakkale kadar turist çektiğini söylemek mümkün değil. Nasıl Türkiye'nin her yerinden, her ilinden Çanakkale'ye öğrenciler götürülüyor ve o mekanlar tanıtılıyorsa Malazgirt'in de aynı şekilde tanıtılmasını talep edeceğiz. Çünkü Malazgirt, Kürt'ün, Türk'ün, bütün İslam unsurlarının, Anadolu topraklarına geldiği yerdir. Bu ülkenin, bu coğrafyanın tapusunun alındığı yerdir. Bu mekanın bütün gençler tarafından bilinmesi, tanıtılması, bu ülkenin birlik, beraberlik ve mutluluğu için çok önemlidir."

İl Kültür ve Turizm Müdürü Hayrettin Çetin ise turizm sektörünün dinamik yapısıyla, ülkelerin gelişmesinde, kalkınmasında, itici bir güç olduğunu ifade etti.

Hızla değişen dünyanın hızlı gelişen sektörlerinden olan turizmin, artık sosyal ve kültürel etkilerinin yanı sıra ülkelerin ekonomik sorunlarına çözüm sağlayan, kalkınmanın en önemli unsurlarından bir olduğuna dikkat çeken Çetin, "Birçok il turizm yatırımlarıyla ekonomik sorunlarının önemli bir kısmını çözmekteyken, ilimiz bu imkandan mahrum bırakılmamalıdır. Son yıllarda restorasyon, tanıtım, yerel ve ulusal etkinlere katılım konusunda belirgin bir çaba gösterilmesine rağmen bunun yeterli olmadığı anlaşılmakta" diye konuştu.

Etkinlikte ev hanımlarının yaptığı yöresel yemekler yarıştırıldı. Yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri davetlilerce verildi.

Ardından seslendirilen Kürtçe ve Türkçe şarkılarla katılımcılara keyifli anlar yaşadı.

Program düzenlenen fotoğraf sergisinin gezilmesi ve kadınlar tarafından ağaç dikimiyle son buldu.

Programa, Vali Büyükersoy'un eşi Zehra Kadriye Büyükersoy, Belediye Başkan Yardımcısı Tarık Mirze, Emniyet Müdürü Faik Aksu, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. - Muş

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement