Turizm Haftası - Son Dakika
Kültür Sanat

Turizm Haftası

Karabük İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Turizm Haftası kapsamında Safranbolu ilçesinde program düzenlendi.

15.04.2016 14:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karabük İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Turizm Haftası kapsamında Safranbolu ilçesinde program düzenlendi.

Tarihi Çarşı'da düzenlenen törende konuşan Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, turizmin insanlar için bir ihtiyaç olduğunu söyledi.

İnsanoğlunun merak ettiğini, öğrenmek, görmek, anlamak istediğini ifade eden Alimoğlu, "Bizim bu ihtiyacı nasıl en güzel şekilde karşılayacağımız vazifemizi anlamamız gerekir. Biz, Karabük olarak bu potansiyele sahibiz. İnsanların görmesi, gezmesi gereken çok yerimiz var. Tabiatımız güzel, ormanlarımız, vadilerimiz, göllerimiz, derelerimiz, buna ilaveten başta Safranbolu olmak üzere tarihi değerlerimiz çok. İçinde bulunduğumuz ortam bunun delili. Camilerimiz, çeşmelerimiz, türbelerimiz, köprülerimiz var. Safranbolu'nun tanıtımı iyi noktada. Asıl bu tanıtımın devam ettirilmesi bizlerin hizmetiyle olacak. Çünkü gelen insan memnun olursa tekrar gelir ve dostlarını davet eder. Bu konuda da daha iyi olmamız lazım." diye konuştu.

Karabük İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin de Safranbolu'nun, tarihinin, kültürünün, mimarisinin korunarak bugünlere geldiğini belirtti.

Böyle bir kentin değerinin bilinmesi gerektiğini vurgulayan Şahin, şöyle konuştu:

"Bunun sürdürülebilirliği için bu kültürümüzün ve değerlerimizin yozlaştırılmadan gelecek kuşaklara aktarılması gerekmektedir. Bunun için turizm işletmecilerimize de çok büyük görevler ve ödevler düşmektedir. Bizim bu kültürümüzü bizlerle birlikte paylaşmaya gelen misafirlerimize karşı davranışlarımızdan tutun da vereceğimiz bütün hizmetler konusunda çok dikkatli olmak zorundayız. Onlara en iyi ve kaliteli hizmeti verme gayreti içerisinde olmalıyız. Özellikle yerli yöresel ürünlerin sunumuna özen göstermek zorundayız."

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiir ve kompozisyon okunurken, il genelinde düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere,Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak ve Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy hediye verdi.

Program, Safranbolu Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterisinin ardından sona erdi.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement