Turizm Haftası - Son Dakika
Güncel

Turizm Haftası

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Turizm Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

15.04.2016 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Turizm Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Çimen, mesajında, Gümüşhane'nin birçok turistik ve kültürel tarihi eserleri içinde barındırdığını belirtti.

Gümüşhane'nin kültür, tarih ve turizm kenti olmayı hak ettiğini vurgulayan Çimen, şu ifadeleri kullandı:

"Gümüşhane'mizin turizmde hak ettiği yeri almasını istiyoruz. Kelkit Sadak Antik Kenti, Şiran ilçemizdeki Araköy kaya mezarlıkları ve 1700'lü yıllardan günümüze kalan Santa Harabeleri tarihimizin derinliklerini göstermektedir. İlimiz ayrıca doğal güzellikler bakımından Avrupa'nın en uzun Köknar ve Ladin ağaçlarını bünyesinde barındıran Kürtün Örümcek Ormanlarını, Torul Karaca Mağarası ve Artabel Gölleri Tabiat Parkı ile Şiran ilçemizdeki Tomara Şelalesini barındırmaktadır."

Çimen, Gümüşhane'nin eski yerleşim yeri olan Süleymaniye Mahallesi'nin de 3 ayrı medeniyete ev sahipliği yaptığını işaret ederek, şunları kaydetti:

"Tarihi ve doğal güzellikleri bir arada bulunduran Süleymaniye, Gümüşhane turizminin olmazsa olmazıdır. Gümüşhane Belediyesi olarak turizmde ön plana çıkacak olan Süleymaniye için gerek altyapı gerekse üstyapı çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tarihi dokuyu yenileme çalışmalarımız kapsamında yine burada bulunan Zeki Kadirbeyoğlu Konağı ve çevre düzenlemesine başladık. Ayrıca burada yapılacak olan kayak merkezi ile bölgemiz kışın kayak, yazın çim kayağı ile hareketlenecektir. İnanıyorum ki şehrimiz bu çalışmaların ardından adını turizm ile dünyaya duyuracaktır."

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement