Turizm Haftası - Son Dakika
Güncel

Turizm Haftası

Didim'de, Turizm Haftası dolayısıyla "2016 yılında Türk Turizmi" konulu konferans düzenlendi.

15.04.2016 19:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Didim'de, Turizm Haftası dolayısıyla "2016 yılında Türk Turizmi" konulu konferans düzenlendi.

Adnan Menderes Üniversitesi Didim Meslek Yüksekokulu'nda düzenlenen konferansta konuşan Didim Kaymakamı İskender Yönden, ilçedeki turizm potansiyelinin bilinir hale getirmenin öneminden bahsetti.

Kaymakam Yönden, "Anlatmak ve insanlara ulaştırmak önemli. Turizm, güvenlik konseptiyle gelişen, otellerle beraber kendisini ortaya koyan, turizm acenteleriyle dünyanın her tarafına ulaşan bir sistem. Yani burada turizmin tepesinde bulunan bir kişi kadar, o gün gelen müşterisine hizmet veren garsonun tavrı da çok önemlidir." dedi.

Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay ise, alınan kararların uygulanmasının önemine işaret ederek, herhangi bir yapılaşmaya söz konusu olduğunda işletmecilerin görüşünün alınması gerektiğini ifade etti.

Didimin turizm açısından gelişen bir yer olduğunu söyleyen Atabay, şöyle konuştu:

"Bir turizmci gözüyle baktığım zaman olmaması gereken birçok imza atmak mecburiyetinde kalıyorum. Devletin muhakkak ilk planlama bölümünde ağırlığının olması lazım. Bölgesel turizm karakterlerinin oturtulması lazım. Bizler yerel yöneticiler olarak bunlara yön vermeye kalktığımızda hatalı kararlar da alınabiliyor."

Konferansa, İlçe Garnizon Komutanı Yarbay Çetin Gülseven, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Gürkan Kabakçı, DİTAB Başkanı Sevinç Karataş, Turizm Derneği Başkanı Ercüment Alkaner, TÜRSAB Didim Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Tayyar Cengiz, akademisyenler, turizmciler, kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement