Turizm Haftası Kutlamaları Başladı - Son Dakika
Yerel

Turizm Haftası Kutlamaları Başladı

Turizm Haftası Kutlamaları Başladı

Turizm Haftası, Karabük’ün tarihi güzellikleriyle öne çıkan Dünya Miras Kenti Safranbolu’da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

15.04.2015 17:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Turizm Haftası, Karabük'ün tarihi güzellikleriyle öne çıkan Dünya Miras Kenti Safranbolu'da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

15-22 Nisan Turizm Haftası kutlamaları kapsamında ilk tören Safranbolu'da Kazdağlıoğlu meydanında gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende bir açılış konuşması yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin, turizm haftası ile beraber 2015 yılının turizm sezonu açtıklarını söyleyerek, son yıllarda Safranbolu başta olmak üzere Karabük ve diğer ilçelerde bir çok tarihi eser turizmin hizmetine kazandırıldığını ve birçok turizm altyapı projelerinin de tamamlandığını belirtti.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Safranbolu turizmin önemine değinerek, "Safranbolu'da turizmin daha üst seviyelere gelmesi için Safranbolu Turizm Mastır Planının bir an önce hazırlanıp, uygulamaya konulmalı. Bu yönde her kesime büyük görev düşüyor. Aynı zamanda hizmet sektörünün gelişmesi, satılan hediyelik eşyalardan üretilen ürünlere kadar her şeyin kalitesinin artırılması turiste en iyi sunumun yapılması içinde gereken çalışmanın yapılması için bizler elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

Vali Orhan Alimoğlu ise turizm kavramının Evliya Çelebi dilinde karşılığının seyahat olduğunu söyleyerek, " İnsanlar dünyayı görme, öğrenme ve anlamak istiyor. Ama bir kısım ihtiyacı olmadığı halde, durumu müsait olanlar 'ne var ne yok' dünyada anlamak istiyor. Bunu yaparken de 'nereler var görülmeye değer' diye bununla ilgili bilgi alıyor. Bu tanıtım sözden ziyade hal ile oluyor. Gelen sizin halinizi görüyor, sokağınızı, lokantamızı görüyor ve buna bir not veriyor. Ona göre gittiği zaman da 'şurada şunu gördüm' diyor. İşte en güzel tanıtım bu. Dağıttığımız broşürlerin, gazetelerin, TV'lerin elbette faydası oluyor ama en büyük fayda gelip görenler. Burada bulunan cami, hamam, binalar bunlar bizim değil bizden öncelerden bize kalanlar. Yeni gelenlere yeni yaptıklarımızı da göstermeliyiz. Yeni eser, yeni şehir 'şurayı da görelim' diyecek daha çok şey lazım. Tabiat güzel, vadiler güzel ama insan eseri olarak daha çok şeyler yapmamız lazım" dedi.

Konuşmanın ardından şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere, Vali Alimoğlu, Karabük Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Samit Tokmak, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak ve Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy tarafından ödülleri verildi.

Daha sonra Safranbolu Belediyesi halk oyunları ekibince sunulan gösteri, yabancı turistlerin de ilgisini çekti.

Etkinlik, Cıngıllıoğlu Sanat Galerisi'nde seramik sergisi ve SAKEM Tarihi Çarşı Şubesi'nde fotoğrafçılık sergisi açılmasıyla sona erdi. - KARABÜK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Turizm Haftası Kutlamaları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement