Turizm Haftası Kutlamalarında Kaplumbağa Sürprizi - Son Dakika
Yerel

Turizm Haftası Kutlamalarında Kaplumbağa Sürprizi

Turizm Haftası Kutlamalarında Kaplumbağa Sürprizi

Balıkesir'de Turizm Haftası, bahçesinde antik eserlerin olduğu Kuvayi Milliye Müzesi bahçesinde kutlandı.

15.04.2014 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'de Turizm Haftası, bahçesinde antik eserlerin olduğu Kuvayi Milliye Müzesi bahçesinde kutlandı. Folklor oynandığı sırada tarihi eserlerin arasından bir kaplumbağa çıkması ilginç görüntüler oluşturdu.

Balıkesir'de Turizm Haftası Kuvayi Milliye Müzesi bahçesinde törenle kutlandı. Ticaret Odası Meslek Lisesi öğrencilerinin halk oyunu gösterileri ile başlayan törene İl Kültür Müdürü Mustafa Çaltı, şube müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Halk oyunları esnasında müze bahçesinde bulunan antik eserler içinden çıkan bir kaplumbağa ise ilginç görüntüler oluşturdu. Bir vatandaşın fark ederek kenara aldığı kaplumbağa ezilmekten son anda kurtuldu.

Kutlamalar el sanatları sergi açılışı ile devam etti. Açılışta konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı, "Yıl içinde el sanatları kurslarında ortaya çıkan eserlerden oluşan bir sergimizin açılışını yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Özellikle kültür ve turizm adından anlaşılacağı gibi, kültürsüz turizm, turizmsiz kültür olmuyor. Artık deniz, kum, güneş turizmine alternatif olarak kültür turizmi anlayışı oluşmaya başladı. Özellikle müzeler, ören yerleri, geleneksel el sanatlarından oluşan ürünler turizm ürünü haline gelmiştir. Gelişmiş ülkelerin turistleri bu tür ürünleri almak ve aramak için ülkemize akın etmektedir" dedi.

Açılışta el sanatları eserleri hakkında bilgiler verildi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Turizm Haftası Kutlamalarında Kaplumbağa Sürprizi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement