Turizm Haftası Kutlanıyor - Son Dakika
Yerel

Turizm Haftası Kutlanıyor

Turizm Haftası Kutlanıyor

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında turizm sektör temsilcileri Balıkesir Valisi Ahmet Turhan'ı ziyaret etti.

15.04.2014 11:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında turizm sektör temsilcileri Balıkesir Valisi Ahmet Turhan'ı ziyaret etti. Vali Turhan, Balıkesir'deki turizm sektörünün temsilcilerine kısa süreli para kazanmaktan ziyade kaliteli hizmet sunulması gerektiğini söyledi. Vali Turhan, Balıkesir'in kaplıcalar şehri olacağını kaydetti.

PAMUKÇU OTELLER BÖLGESİ OLACAK

Turizm Haftası Balıkesir'de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Bu kapsamda sabah ilk olarak Atatürk Anıtı'nda çelenk sunma töreni düzenlendi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı ve sektör temsilcileri buradaki törenin ardından Vali Ahmet Turhan'ı makamında ziyaret etti. Ziyarete İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı İlkay Karaağaç, sektör temsilcilerinden Hasan Uçar, Hüseyin Kobak, Fatih Fenercioğlu ve Arda İnal katıldı. İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı İlkay Karaağaç, Vali Turhan'a hafta münasebetiyle yaptıkları ziyarette çiçek takdim etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Turhan, Turizm Haftasında yapılacak olan etkinlikler ve sektördeki çalışmalarla ilgili bilgilendirildi. Balıkesir'in kaplıca ve termal turizm zenginliğine dikkat çeken Vali Ahmet Turhan, "Balıkesir termal turizm açısından şanslı şehirlerden birisi. Termal turizm, turizmi 12 aya yayıyor. Deniz turizminde sezon 2-3 ay arasında kalıyor. Körfez bölgesinde de marka oteller bağlantılar kuruldu. Merkezde de Pamukçu'yu oteller bölgesi olarak planlıyoruz, bu potansiyel var. O bölgede geçenlerde Maliye bir satış yaptı. Yatırımcılara o bölgelerde araziler ayarlamaya çalışıyoruz. İleride tek olmak para kazanmak için yetmiyor. Sektörde nitelikli tesislerin kümeleşmesi gerekiyor. Balıkesir önümüzdeki yıllarda kaplıcalar şehri olacak. Buna inanıyorum" dedi.

BALIKESİR'DE YÜZDE 70 MUTLU, YÜZDE 86 İSE GELECEKTEN UMUTLU

Balıkesir'in turizmde daha iyi noktalarda olması gerektiğini vurgulayan Vali Turhan, TÜİK verilerini de hatırlatarak, "Yeni yapılan bir araştırmada, Balıkesir'de mutluluk oranı yüzde 70 ile üst sıralarda çıktı. Gelecekten umutlu olmada ise yüzde 80 küsür. Bunda Balıkesir coğrafyasının, iş imkanlarının, turizmin etkisi var. İnşallah sizler de bu yatırımları taçlandıracaksınız. Balıkesir'in önümüzdeki yıllarda, tam bir turizm şehri olacağına inanıyorum. Körfez ve Cunda Adası'nın dünyanın sayılı turizm merkezlerinden olacağına inanıyorum. Yeter ki doğru planlayalım, doğru pazarlayalım. Müşteri memnuniyeti hayati önem taşıyor. Kısa süreli para kazanmadan ziyade, gelen müşteriye kaliteli hizmet sunmak önemli. İnşallah çok daha iyi noktalarda olacağız" diye konuştu.

Ziyaretin sonunda sektör temsilcileri Vali Ahmet Turhan ile birlikte hatıra fotoğrafı çekildi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Turizm Haftası Kutlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement